بر فراز حریم هوایی سوریه
محکومیت اقدام تروریستی آمریکا علیه هواپیمای ایرانی
یک تشکل احزاب، نیروها و شخصیتهای وطن خواه لبنان، تجاوز جنگندههای ارتش تروریست آمریکا به یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی را محکوم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی خبری العهد لبنان، یک تشکل احزاب، نیروها و شخصیتهای وطن خواه لبنان، تجاوز جنگندههای ارتش تروریست آمریکا به یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی را بر فراز حریم هوایی سوریه که شماری از شهروندان لبنانی نیز مسافر آن بودند، محکوم کرد.
این تشکل در بیانیهای اعلام کرد چنین تجاوزی تازگی ندارد و در ادامه سیاستهای گذشته آمریکاست که بر قلدری و استکبار و جنایت مبتنی است و همچنان همه عرفها و منشورهای بین المللی را نادیده میگیرد و همه ارزشهای اخلاقی و انسانی را زیر پا میگذارد.
در ادامه بیانیه آمده است این تجاوز، نشانه بسیار خطرناکی است که نشان میدهد دولت آمریکا و رئیس جمهور آن حالت عادی ندارند. این بیانیه از سازمان ملل و شورای امنیت ملل متحد خواست این اقدام را محکوم کنند و از همه نهادهای بین المللی ذی ربط نیز میخواهد از سیاست جانبداری از دولت آمریکا که صلح بین المللی را در معرض خطر قرار داده است، دست بردارند.
این تشکل افزود حضور آمریکا در خاک سوریه، اشغالگری و تجاوز به حاکمیت سوریه است و قابل قبول نیست که سکوت بین المللی در قبال آن ادامه یابد، زیرا میتواند به ادامه تنش آفرینی و تشنج در منطقه منجر شود که تبعاتش به عهده دولت ستمگر و جنایتکار آمریکاست.
کارشناس: ایران و سوریه باید به محاکم بین المللی شکایت کنند
شبکه تلویزیونی المنار گزارش داد: تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی در آسمان سوریه از نظر قوانین بین المللی به شدت محکوم است.
حسن جونی، استاد حقوق بین الملل در این خصوص گفت: اقدام جنگندههای آمریکایی از چند بعد جرم و جنایت است، اول در حق سوریه، زیرا حاکمیت سوریه بر آسمان این کشور نقض شده است، نکته دیگر هم نقض قوانین مربوط به سلامت پرواز هواپیماهای غیرنظامی است به ویژه کنوانسیون مونترآل ـ ۱۹۷۱. به اعتقاد من میتوان با توجه به این گونه موافقتنامهها و کنوانسیونهای بین المللی، در دادگاههای بین المللی از آمریکا شکایت کرد.
وی افزود: ایران و سوریه باید از راههای قانونی و حقوقی این مسئله را دنبال کنند، زیرا این اقدام یک عمل خصمانه بوده است و ادعای آمریکا مبنی بر اینکه با یک خطا و اشتباه روبرو هستیم، پذیرفتنی نیست. بی شک بر اساس قوانین بین المللی، حق با ایران و سوریه است. نتیجه دادگاه در این زمینه، پرداخت غرامت مادی به ایران، سوریه و لبنان است. در مورد سوریه موضوع میتواند کیفری باشد، زیرا اقدام خصمانه انجام شده است.