• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۱۸۷۸۳
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
علی جنتی:

باید با کتاب سازی‌ها مقابله کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : باید از حقوق مسلم پدید آوردندگان آثار ادبی و هنری دفاع کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی جنتی در ششمین همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با بیان اینکه یکی از پدیده هایی که با آن روبرو هستیم، موضوع کتاب سازی است افزود: باید با کتاب سازی ها مقابله کرد.

وی با بیان اینکه پارسال حدود 80 هزار عنوان کتاب به چاپ رسیده که بخش عمده‌ای از آن کتاب های چاپ اول بوده است افزود: در سایر بخش های فرهنگی و هنری نیز شاهد چنین موضوعی هستیم و هم اکنون برخی از فیلم های سینمایی که برای ساخت آن‌ها حدود یک تا دو سال زمان صرف شده است، از روی پرده تصویربرداری و در جامعه منتشر می‌شود. 

وی گفت: باید از حقوق پدید آورندگان آثار حمایت کنیم و حقوق پدیدآورندگان این آثار باید محفوظ بماند. 

جنتی با اشاره به ایجاد سامانه نمایش درخواستی ((vod)) افزود: فیلم های سینمایی و قطعات موسیقی در این سامانه قرار داده می شود و مخاطبان می توانند با پرداخت مبلغی آن‌ها را دریافت کنند. 

ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع "حمایت از آثار ادبی و هنری در فضای مجازی" هم اکنون در مرکز همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاریست. 

ناگزیریم به کنوانسیون های بین المللی درباره حقوق مالکیت معنوی بپیوندیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حتماً باید درخصوص حقوق مالکیت ادبی، هنری و معنوی به سازمان های جهانی ذیربط بپیوندیم تا بتوانیم از حقوق پدیدآورندگان آثار در خارج از کشور دفاع کنیم.

جنتی با اشاره به افزایش استفاده از اینترنت و سهولت ارتباط با نقاط مختلف جهان افزود: ناگزیریم به کنوانسیون های بین المللی در زمینه حقوق مالکیت معنوی بپیوندیم.

وی با بیان اینکه حقوق فردی که کتابی تألیف می کند و می خواهد آن را در فضای مجازی به فروش برساند، باید محفوظ بماند گفت: اگر هر کسی بخواهد اثری را منتشر کند، انگیزه ها برای کار و تولید اثار ادبی و هنری از بین می رود.

جنتی با بیان اینکه هنگامی که افراد فرهیخته اثری را منتشر می کنند، به آن اثر همانند فرزندشان علاقه مند هستند افزود: امروز تقریباً همه آثار مکتوب ، صوتی و تصویری در پایگاه های مختلف اینترنتی وجود دارد و براحتی می توان به کتابخانه های بزرگ جهان دسترسی داشت. 

وی گفت: حقوق پدیدآورندگان آثار در فضای مجازی باید مورد توجه قرار گیرد و در این باره خلاء قانونی داشتیم و نمی شد از حقوق پدیدآورندگان آثار در فضای مجازی بخوبی دفاع کرد.

جنتی افزود: با همکاری وزارت دادگستری لایحه ای برای حمایت از پدیدآورندگان آثار در فضای مجازی تدوین شد که هم اکنون در مجلس در دست بررسی است.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم پیوستن ما به کنوانسیون های بین المللی درباره حقوق مالکیت معنوی است ، گفت: امیدواریم استادان و صاحب نظران در این همایش به این موضوع بپردازند.

جنتی افزود: پژوهشگاه فرهنگ و هنر را موظف کرده ایم، پژوهشی در این باره انجام دهد و همچنین بررسی کند که ما چقدر از آثار دیگران استفاده می کنیم و یا دیگران به چه میزان از آثار سینمایی، صوتی و مکتوب ما در فضای مجازی استفاده می کنند، بدون آنکه حقوق آن را بپردازند.

وی گفت: هم اکنون بسیاری از فیلم های سینمایی و یا آثار موسیقیایی ما در شبکه های ماهواره ای فارسی زبان پخش می شود که این آثار حقوقی دارد و باید از حقوق آنها دفاع کنیم.

جنتی افزود: راه دفاع از حقوق آنها این است که به سازمان های مالکیت معنوی بین المللی بپیوندیم تا راه برای حمایت از این آثار هموار شود.

وی گفت: همچنین در داخل کشور نیز دستگاه قضایی باید حمایت کند تا ما بتوانیم از حقوق مولفان، نویسندگان و پدیدآورندگان آثار دفاع کنیم.

ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع حمایت از آثار ادبی و هنری در فضای مجازی در سالن همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف 89 کيلو ترياک از اتوبوس عبوري از فهرج
ملت ایران پای نظام اسلامی ایستاده
برگزاری اجلاسیه سالانه مجمع بسیج
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه شهرکرد با یک هفته تاخیر
برگزیدگان دومین جشنواره ملی فیلم ایثار معرفی شدند
اجرای طرح ملی جامع ۱۵ ماده‌ای حمایت معیشتی و امنیت غذایی
معرفی و راه‌اندازی سامانه جدید سازمان منطقه آزاد انزلی
آغاز ثبت‌نام بیست‌وچهارمین دوره اعزام دانشجویان به نجف و کربلا
تقویت سیل‌بندهای بالادست روستای رستم‌آباد چاه‌ملک
برگزاری رقابت‌های شطرنج جام پدر در ماسال
دعوت بوکسور بوکانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
ورود پلیس به بیمارستان امام خمینی، فقط برای مقابله با هنجارشکنان بود
شعب اخذ رای انتخابات شوراها در مشهد افزایش خواهد یافت
نماینده ایران ربایش رئیس جمهور ونزوئلا را به شدت محکوم کرد
تاکیدمردم زرند و کوهبنان در مجلس بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی
وقوع ۸۰ درصد از حوادث تروریستی پاکستان در ایالت خیبرپختونخوا
کلاهبرداري3ميلياردي با ترفند فروش تراکتور به شهروند کهنوجي
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در لیگ یک والیبال کشور
طرح تنظیم امنیت غذایی و ضرورت نظارت بیشتر بر بازار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)