پخش زنده
امروز: -
کاشت داشت و برداشت به از بزرگترین باغ به کشور، سبب ایجاد مرکزی تخصصی برای تولید به در کشور شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ 15کیلومتر مانده به نطنز مزرعه از درختان به،که در میان اهالی به رحمت آباد معروف است. و این روزها 150تا200 کشاورز و باغبان در هر روز از سراسر استان و حتی استان های همسایه به این مزرعه می آیند تا بتواند دو هزار و 500تن به را برداشت کند.
این کشاورزان و باغبان که خانوادگی برای برداشت می آیند تا پایان ماه دوم پاییز میوه های باغ به 120هکتاری را می چیننند و بسته بندی و دسته بندی می کنند.
این باغ در سال1376 در دل باغی قدیمی توسط چند جوان تحصیل کرده کشاورزی راه اندازی می شود و به گفته احمد فرزانه کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی ایران، این باغ تنها مرکز علمی و اجرایی تولید به کشور است.
آقای فرزانه که می گوید 30سال است بر روی میوه به تحقیق کرده ام، معتقداست کارشناسان این باغ، در ایران تک هستند و مثل آنها وجود ندارد. چراکه هم تحصیلات دانشگاهی در مقطه کارشناسی ارشد و دکتری دارند و هم کاربردی در باغ به کار می کنند.
برداشت به در این باغ همچون کاشت و داشت آن با تکنیک های خاصی و البته ساده است.کشاورزان با چوب های بلند و باریک شاخه های بالای را می گیرند و با دست به را می چینند و داخل کیسه های که به گردن آویخته اند می گذارند.کیسه ها که پر شد با زانو روی زمین می نشینند و به آرامی داخل جعبه می ریزند.کشاورزان می گویند اگر به زمین بیفتد درجه دو محسوب شده و جداگانه جمع آوری می شود.
عبدالرضا مهدی بادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز می گوید این بزرگترین باغ به کشور است.
وی که وسعت باغ های به شهرستان نطنز را 750هکتار بر می شمرد می گوید: این شهرستان دارای یک ششم باغ به کشور است و بزرگترین تولیدکننده به استان اصفهان هم هست.
وی عملکرد تولید میوه «به» در هر هکتار را حدود 12 تن اعلام کرد و پیشبینی کرد تا پایان برداشت این میوه حدود هشت هزار تن از این محصول باغی در شهرستان نطنز تولید و روانه بازار مصرف شود.
استان اصفهان هم با داشتن 2هزار 273هکتار باغ به بیشترین باغ به کشور را دارد مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی اصفهان از پیشبینی برداشت 27هزار تن بِه از باغات استان اصفهان خبر داد.
به گفته رئیس زاده مناسب بودن شرایط آب و هوایی در زمان گرده افشانی و تلقیح گلها و زحمات باغداران، سبب شده امسال کشاورزان 27هزار تن به تولید کنندکه نسبت به تولید سال گذشته 23درصد افزایش نشان میدهد.
وی گفت عمده باغ های به در شهرستانهای نظنز، فلاورجان، کاشان، تیران و کرون، شهرضا، اردستان، شاهینشهر و گلپایگان واقع است.
به استان اصفهان، به "رقم بِه" اصفهان مشهور است که از ارقام مرغوب، تجاری و بازارپسند محسوب میشود.
به میوهای خوشطعم و معطر از خانواده سیب است. این میوه اگرچه به صورت خام نیز خوردنی است ولی اغلب مردم استان اصفهان ،"به" را به صورت مربا و همچنین در غذاهایی همچون خورش و خوراک و دم نوش مصرف میکنند.
به سرشار از ویتامینهای A و B و C و همچنین قند و پپتین است. به رسیده، دارای طبیعتی معتدل است، در حالی که دانه آن یا همان بهدانه طبیعتی سرد و تر دارد.
خام نباید خورد . لطفا از لحاظ علمی تحقیق شود و مطلب را روشن کنید با سند و مدرک علمی