پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما نماینده دائم سوریه در سازمان ملل با انتقاد از گزارش کمیته تحقیقات مشترک این سازمان درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در شهر خان شیخون سوریه، آن را غیر واقعی و بر اساس اطلاعات جعلی گروه های تروریستی دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره بررسی حمله شیمیایی به شهر خان شیخون در استان ادلب سوریه گفت: از شما به خاطر برپایی این جلسه مهم تشکر می کنم. همچنین از همکارانی که به وضوح نواقص و عیب هایی را آشکار کردند که نتایج گزارش را خدشه دار و دچار اختلال کرده بود تشکر می کنم. گزارش آقای ادموند مولیه و اطلاعات ذکر شده در آن توجه مرا به این نکته جلب کرد که مسئولیت سپرده شده به وی و کمیته تحقیق مشترک درباره آنچه در خان شیخون اتفاق افتاد یک مسأله سیاسی نیست و وی نیز اظهار داشت که این یک مسأله غیر سیاسی است. تضاد عجیبی که در این اطلاعات وجود داشت این است که آقای مولیه بیان کرد استفاده از تسلیحات شیمیایی در خان شیخون اقدامی در راستای اجرای تروریسم شیمیایی است! حال سؤال من از آقای مولیه و اعضای شورای امنیت این است: اولا از چه زمانی تا کنون تروریسم شیمیایی به یک مسأله فنی محض و غیر سیاسی تبدیل شده است؟ این سخن که مسئولیت مکانیسم تحقیق صرفا فنی است آن هم در محیطی سیاسی که دوستم نماینده اتیوپی به درستی آن را محیط سیاسی پیچیده خواند، مانند سخن برخی از دانش آموزان تنبل در مدرسه است که می گویند توجه کافی به درس ورزش برای موفقیت در مدرسه کافی است و نیازی به مطالعه سایر مواد درسی وجود ندارد. اطلاعات مربوط به استفاده گروه های تروریستی از مواد شیمیایی و قاچاق آن به داخل سوریه از طریق کشورهای همسایه که از طرف دولت سوریه، هیئت حقیقت یاب، کمیته های مبارزه با تروریسم، و کمیته مربوط به قطعنامه 1540( قطعنامه شورای امنیت در خصوص عدم گسترش سلاح های کشتار جمعی) و شورای امنیت در یکصد و سی نامه از تاریخ 2012/11/6 تا 2017/11/6 به مدت پنج سال جمع آوری شده است. با این وجود چگونه آقای مولیه می تواند بگوید تمام جنایت هایی که ما برای او نقل کرده ایم و در آن هزاران سوری قربانی شده اند یک مسأله فنی محض است و سیاسی نیست؟ بر این اساس اطلاعات او از هر گونه درک صحنه سیاسی پیچیده در کشورم خالی است! ممکن نیست که مسئولیت کمیته تحقیقات مشترک صرفا فنی باشد، این یک سخن غیر قانع کننده است.
الجعفری افزود: آقای رئیس! ماکیاولی که از کشور خود شماست قبل از پانصد سال پیش گفته است «هیچ ارتباطی بین سیاست و اخلاق وجود ندارد». گویا ماکیاولی با این سخن شیوه رفتار برخی از کشورهایی را پیش بینی کرده است که مدعی اخلاق مداری هستند و خود را مسئول نظارت بر اجرای قانون بین المللی و اصول منشور سازمان ملل متحد می دانند، حال آنکه همین کشورها سیاست هایی را در پیش می گیرند که این اصول شریف را خوار و خفیف می سازد و از آن برای محقق ساختن برنامه های دخالت محور و ویرانگر خود سوء استفاده می کنند. همچنین گویا ماکیاولی حال و اوضاع برخی از کمیته های سازمان ملل را پیش بینی کرده است که انتظار می رود موضع بیطرفانه و حرفه ای و صادقانه خود را حفظ کنند، اما اقدامات و گزارش های آنها در جهتی است که آنان را به کمیته های جهت دار، سیاست زده و غیر اخلاقی تبدیل کرده است و در خلال فعالیت خود از شاهدان دروغین و دلایل جعلی استفاده می کنند. این حال و اوضاع هیئت حقیقت یاب و کمیته تحقیقات مشترکی است که قرار است ما امروز درباره گزارش آن گفتگو کنیم. گزارشی که اکنون با دلایل علمی و قانونی برای شما اثبات می کنم که جانبدارانه و کاملا غیر حرفه ای است و اتهامات باطل آن به دولت سوریه بر اساس فرآیند دلیل سازی، بازی با اطلاعات و استفاده از واژگان فریبنده و اصطلاحات پیچیده شکل گرفته است که جایز نیست یک گزارش جنایی در اتهام زنی های خود از آنها استفاده کند. اکنون با هم به گزارش باز می گردیم تا تعداد دفعاتی را برشماریم که در گزارش از دو کلمه «محتمل» و «غیر محتمل» در خلال بررسی دلایل علمی که جایز نیست جز با یقین درباره آنها سخن گفته شود، استفاده شده است. در گزارش 32 بار از این دو کلمه استفاده شده است!
این در حالی است که رئیس کمیته تحقیقات در نتایج به دست آمده که دولت سوریه را در حادثه خان شیخون متهم کرده است نیازی به استفاده از کلمه «با اطمینان» احساس نکرده است. این موضوع در حالی است که این یک تحقیق جزئی است که رکن های اصلی هر تحقیق جنایی را نادیده و آنها را به سخره گرفته است.
الجعفری در ادامه گفت: آقای رئیس! اجازه دهید در این فرصت نکات ذیل را متذکر شوم:
نخست، گزارش کمیته تحقیقات در بند 54 ذکر کرده که سوریه نتایج تحقیق داخلی را که از سوی کمیته ملی سوریه انجام گرفته است در اختیار کمیته تحقیقات مشترک قرار نداده است. در اینجا به صورت مستقیم از آقای مولیه که در کنار من نشسته است می پرسم: سندهایی که من با دستان خود به شما در دیداری که در دفترتان در تاریخ 16 ماه اوت گذشته با هم داشتیم تحویل دادم چه بود؟ صبح زود آن روز، به صورت فوری و بنا به در خواست من با آقای مولیه در دفترش دیدار کردم تا نسخه ای از گزارش کمیته تحقیق ملی سوریه را درباره حادثه خان شیخون به وی تحویل دهم. من شخصا به آقای مولیه اطلاع دادم که وی تنها مسئول بین المللی است که نسخه ای از این گزارش را در اختیار دارد.
دوم: در گزارش چندین بار ذکر شده است که گروه جبهه النصره به صورت کلی بر شهر خان شیخون که جنایت در آن اتفاق افتاده تسلط داشته است، بنابراین گزارش صراحتا اعلام می کند طرفی که دلایل و نشانه ها را آماده و جعل کرده و به ترکیه انتقال داده است گروه تروریستی جبهه النصره بوده است. طرفی که نمونه های ادعایی را به اداره اطلاعات فرانسه، انگلیس، ترکیه و آمریکا تحویل داده است گروه تروریستی جبهه النصره بوده است. همچنین طرفی که شاهدان عینی دروغین را در منطقه غازی عینتاب ترکیه معرفی کرده است گروه تروریستی جبهه النصره بوده است. در نهایت طرفی که صحنه جنایت را آماده کرده ، سپس آن را پوشانده و درباره آن فریبکاری کرده است گروه تروریستی جبهه النصره بوده است. آیا پذیرفتنی است رئیس کمیته تحقیقات مشترک پس از تمام این موارد مطمئن باشد در نتایج ارائه شده از سوی گروه جبهه النصره که از سوی شورای امنیت به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است فریبکاری صورت نگرفته باشد؟ گروه تروریستی جبهه النصره نزد آقای مولیه بیشتر از دولت سوریه مصداقیت دارد!
سوم: گزارش در بند نهم از پیوست دوم به این نکته اشاره دارد که گروه جبهه النصره و گروه های هم پیمانش در تاریخ 21 ماه مارس 2017 در مسیر شهر حماه، به نیروهای ارتش سوریه حمله کرده اند. در گزارش ذکر شده که ارتش سوریه کنترل منطقه را پس گرفته و تا یک روز قبل از حادثه خان شیخون یعنی تا تاریخ سوم ماه آوریل 2017 در مناطقی که پیشتر از دست داده بود پیشروی کرده است. سؤالی که از همگان می پرسم این است: اگر طبق این گزارش، ارتش سوریه تنها یک روز قبل از وقوع حادثه، این پیروزی های قاطع را کسب کرده و در آستانه ورود به شهر خان شیخون که در کنترل جبهه النصره بود قرار داشت، چرا باید به این جنایت با این همه پیامد دست بزند؟ چرا ارتش سوریه از تسلیحات شیمیایی استفاده کند؟ طرفی که از این حادثه استفاده کرد چه کسی بود؟ تنها طرفی که از این حادثه استفاده کرد گروه تروریستی جبهه النصره و کشورهایی بودند که اتهامات را متوجه دولت سوریه می دانند. این جنایت با هدف مانع تراشی در مسیر پیشروی ارتش سوریه علیه تروریست های موسوم به تروریست های میانه رو صورت گرفت؛ برخی ها جبهه النصره را گروه تروریستی میانه رو می دانند!