• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۴۴۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲
با ما به روز باشید؛

شبکه‌های اجتماعی ابزار فروپاشی جوامع

در جدیدترین انتقادها علیه فیسبوک،کامات پالیاپیتیا مدیر اجرایی سابق فیسبوک مدعی شد که این شبکه‌ اجتماعی کارکرد جامعه را به نابودی می‌کشاند.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از زومیت، یکی از مدیران اجرایی سابق فیسبوک درباره‌ی آسیبی که شبکه‌های اجتماعی به جوامع مدنی سراسر دنیا وارد می‌کنند، صحبت کرده است. کامات پالیاپیتیا که در سال ۲۰۰۷ به فیسبوک پیوست و پس از مدتی به یکی از مدیران ارشد این شرکت تبدیل شد، می‌گوید از کمکی که به این شرکت کرده است، احساس گناه شدیدی می‌کند.

مدیر اجرایی سابق فیسبوک: شبکه‌های اجتماعی موجب ازهم‌پاشی جامعه می‌شوند

وی در جمع افراد حاضر در مدرسه‌ی عالی کسب‌وکار استنفورد به مردم توصیه کرد به مدتی طولانی از شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرند و سپس افزود:

من معتقدم ما ابزارهایی خلق کرده‌ایم که در حال ازهم‌پاشی ساختار اجتماعی و نحوه‌ی کارکرد جامعه است.

نه‌تنها فیسبوک، بلکه گستره‌ای وسیع‌تر از اکوسیستم اینترنت در معرض انتقادات پالیاپیتیا قرار داشت. او با اشاره به اینکه تعاملات اینترنتی نه بر پایه‌ی گفتمان مدنی و همکاری؛ بلکه برآمده از قلب‌ها، لایک‌ها، تأییدیه‌ها و مبتنی بر اخبار جعلی و دروغین است، گفت: «چرخه‌های بازخورد هیجانی و کوتاه‌مدتی که ما خلق کرده‌ایم، در حال نابودی نحوه‌ی کارکرد جامعه است. این یک مشکل آمریکایی نیست. این درباره‌ی تبلیغات روس‌ها نیست. این یک مشکل جهانی است.»

وی در ادامه، به شرح حادثه‌ای در هند پرداخت که طی آن اشتراک‌گذاری پیام‌هایی جعلی درباره‌ی آدم‌ربایی در پیام‌رسان واتساپ منجر به قتل خیابانی ۷ انسان بی‌گناه شد. پالیاپیتیا می‌گوید: «این همان چیزی است که با آن مواجه هستیم. این حادثه را در مقیاسی بزرگ‌تر تصور کنید؛ جایی که بازیگران بد می‌توانند افراد بیشتری را به انجام خواسته‌های خود وادار کنند. این واقعا موقعیت بسیار بدی است.» وی می‌گوید تا حد امکان سعی دارد کمتر از فیسبوک استفاده کند و کودکانش نیز اجازه‌ی استفاده از این شبکه‌ی اجتماعی را ندارند.

پیش از اظهارات پالیاپیتیا، انتقادهای مشابه دیگری از سوی دیگر کارکنان رده‌بالای فیسبوک که در رساندن این شبکه‌ی اجتماعی به جایگاه فعلی‌اش تأثیرگذار بوده‌اند، منتشر شده بود. در ماه نوامبر، شان پارکر اعلام کرد که که به یک «معترض باوجدان» علیه شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است و مدعی شد که «فیسبوک و دیگران با سوء استفاده از آسیب‌پذیری در روانشناسی انسانی به موفقیت دست پیدا کرده‌اند.» یکی از مدیران محصول سابق فیسبوک به نام آنتونیو گارسیا مارتینز مدعی است که فیسبوک درباره‌ی توانایی‌اش در تأثیرگذاری بر افراد براساس داده‌هایی که از آ‌ن‌ها جمع‌آوری می‌کند، دروغ می‌گوید. وی همچنین کتابی به نام «میمون‌های هرج و مرج» درباره‌ی اشتغال خود در این شرکت نوشته است.

مدیر اجرایی سابق فیسبوک: شبکه‌های اجتماعی موجب ازهم‌پاشی جامعه می‌شوند

این کارکنان سابق فیسبوک همگی اظهارات خود را در زمانی بیان کرده‌اند که نگرانی‌ها درباره‌ی قدرت فیسبوک به نقطه‌ی اوج رسیده است. در ماه‌های گذشته، در حالی نگرانی‌ها درباره‌ی نقش فیسبوک در انتخابات ایالات متحده و توانایی آن در دامن زدن به اخبار جعلی افزایش یافت که گزارش‌های دیگری با تمرکز بر نحوه‌ی ارتباط این شبکه‌ی اجتماعی با فجایعی نظیر پاکسازی قومی مردم روهینگیا در میانمار منتشر شد.

پالیاپیتیا در گفته‌های خود نه‌تنها فیسبوک، بلکه کل سیستم سرمایه‌گذاری خطرپذیر سیلیکون ولی را به باد انتقاد گرفت. او گفت سرمایه‌داران به جای توجه به مشکلات واقعی نظیر تغییر اقلیم و بیماری، اقدام به تزریق پول به شرکت‌های مزخرف، بی‌مصرف و ابلهانه می‌کنند. پالیاپیتیا در حال حاضر شرکت خود را به نام کپیتال سوشال اداره می‌کند که هدفش تأمین مالی شرکت‌ها در بخش‌هایی نظیر مراقبت‌های سلامتی و آموزش است.

علاوه بر این، پالیاپیتیا اشاره کرد که هرچند سرمایه‌گذاران فناوری افراد قدرتمندی به نظر می‌رسند؛ اما آن‌ها قدرت خود را بیش از همه از طریق شانس به‌ دست آورده‌اند، نه مهارت فردی. او می‌گوید:همه‌ی آن‌ها مزخرف می‌گویند. اگر شما صاحب یک صندلی باشید، معاملات خوبی انجام بدهید و ثروت کلانی در اختیار داشته باشید و در همین زمان طوفان سهمگینی از تغییرات فناورانه نیز در راه باشد؛ با گذشت زمان، صاحب یکی از ۲۰ شرکتی که به موفقیت دست یافته‌اند، می‌شوید و شبیه یک نابغه به نظر می‌رسید. هیچ کس نمی‌خواهد به این موضوع اذعان کند؛ اما این یک حقیقت محض است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در دانشگاه ملی مهارت
تشکیل هیات‌های صلح مددکاری در کلانتری‌های خوزستان
مهاباد نائب قهرمان مسابقات استانی کیک بوکسینگ
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر فوتبال
علم بدون اخلاق و شفقت به کمال نمی‌رسد
ایران در کنار زلزله زدگان شمال افغانستان
دستگیری پنج سارق در بخش ایلخچی اسکو
حمایت مجلس از پیشنهاد وزارت کار برای عرضه کالا با نرخ ثابت در کالابرگ
معرفی دستاورد‌های انقلاب به جوانان در قالب راهیان پیشرفت در خوزستان
خروش مردم ولایتمدار سراسر استان اردبیل علیه استکبار جهانی
دستگیری عامل چاقو کشی در میامی
۳ تن از کارکنان شهرداری دورود و یک عضو شورای شهر دستگیر شدند
برپایی میز خدمت معدنکاری در سمنان
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم استان
روحیه جهادی و مردمی بسیج ستون استوار امنیت و پیشرفت کشور
اهدای ۱۵ سری جهیزیه به زوج‌های جوان قزوینی 
اهدای ۵۰ واحد خون در شهرستان قیروکارزین
برنامه‌های ویژه هفته مازندران با محوریت گردشگری پایدار و حفظ محیط‌زیست
اجلاسیه مجمع شهر‌های تاریخی، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های یزد
برگزاری رزمایش اورژانس به مناسبت هفته‌ی پدافند غیر عامل در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)