پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ به نقل از خبرگزاري شين هوا از ابوجا، مقامات بهداشتي نيجريه روز سه شنبه اعلام کردند شيوع بيماري تب لاسا در اين کشور چهل و سه قرباني گرفته است.
طبق اعلام وزارت بهداشت نيجريه، در دو ماه اخير يکصد و نود و سه مورد ابتلا به تب لاسا در هفده ايالت اين کشور مشاهده شد که از اين تعداد چهل و سه مورد به مرگ منجر شد.
مرکز کنترل بيماريها در نيجريه اعلام کرد شمار تلفات بيماري تب لاسا بيست و چهار درصد از کل موارد تائيد شده بيماري در سرتاسر کشور است.
نيجريه پرجمعيت ترين کشور آفريقا است اما امکانات پزشکي و درماني مناسبي ندارد و آزمايشهاي ابتلا به بيماري تب خونريزي ويروسي لاسا در سراسر اين کشور تنها در سه آزمايشگاه صورت مي گيرد.
اسحاق آديوول وزير بهداشت نيجريه اعلام کرد موسسه تحقيقات پزشکي نيجريه و ديگر موسسات پژوهشي فعال در کشور تلاش مي کنند روند شيوع بيماري تب لاسا را مهار کنند.
وزير بهداشت نيجريه افزود معمولا تب خونريزي ويروسي لاسا فقط در فصول خشک شيوع پيدا مي کند اما اکنون ما شاهد شيوع اين بيماري در کليه فصول سال هستيم.
اين بيماري مرگبار براي اولين بار در سال 1969 ميلادي در شهر لاساي نيجريه ديده شد به همين علت به تب لاسا نامگذاري شد. ويروس اين بيماري شبيه ويروس بيماري مهلک و همه گير ابولاست. اين عفونت هر ساله در آفريقا سبب مرگ حدود پنج هزار نفر مي شود و بيشتر در ليبريا، سيرالئون و گينه ديده مي شود. ميزبان اين بيماري يک نوع موش است.
ويروس تب لاسا به طور فصلي در سرتاسر غرب آفريقا وجود دارد اما اين بيماري مهلک از سي سال پيش همواره در نيجريه وجود داشته است. تماس مستقيم با آبها يا مواد عذايي آلوده به ادرار، بزاق يا خون جوندگان مبتلا به تب لاسا اصلي ترين راه انتقال اين بيماري به انسان است. مخزن حيواني اين ويروس موش هايي از جنس ماستوميس هستند که ويروس را با مدفوع و ادرار خود دفع مي کنند. انتقال بيماري به انسان بيشتر از طريق تنفس مواد آلوده به ويروس صورت مي گيرد ولي انتقال از انسان به انسان نيز گزارش شده است.