پخش زنده
امروز: -
محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت و بررسی خواص داربستهای کلسیم سولفاتی پوشش داده شده با نانو سیلیکا به روش پرینت سه بعدی به منظور کاربرد در مهندسی بافت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، مجری این تحقیق گفت: وقتی اندامی آسیب جزئی میبیند به مرور زمان توسط بدن ترمیم میشود، اما اگر این آسیب زیاد باشد، بدن نمیتواند آن را ترمیم کند، در این مواقع است که لزوم استفاده از داربست سلولی برای ترمیم بافت آسیبدیده مشخص میشود.
ملیکا صحرانورد افزود: اکنون جمعیت میانسال رو به افزایش است، از این رو آسیب بافت استخوان شیوع زیادی پیدا کرده و از طرفی اهداکننده بسیار کم است، بنابراین ساخت داربست به روشهای مهندسی بافت به کمک بیماران آمده است.
وی گفت: روشهای زیادی برای ساخت داربست استخوانی وجود دارد، اما روشهای ساخت سنتی پاسخگو نیست و روش جدید در ساخت داربست، استفاده از پرینتر سه بعدی است.
صحرانورد افزود: استفاده از پرینتر سه بعدی نسبت به روشهای پیشین شامل مزیتهای فراوانی است، زیرا در این روش امکان طراحی و کنترل پارامترهای ساخت داربست وجود دارد.
وی گفت: در این تحقیق، داربست کلسیم سولفاتی با پرینتر سه بعدی ساخته شد و برای افزایش استحکام داربست، بر روی آن پوشش نانو سیلیکا ایجاد شد.
صحرانورد که این تحقیق را در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد در دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر علی زمانیان و دکتر علی اصغر بهنام قادر و به داوری دکتر آزاده آصفنژاد و دکتر مرتضی دلیری جویباری انجام داده است، از مزایای این پژوهش افزود: بکارگیری روش پرینتر سه بعدی و پوششدهی با نانوسیلیکا برای انجام این پژوهش، برای نخستین بار در جهان صورت گرفته است.
صحرانورد گفت: در این تحقیق برای جلوگیری از التهاب بافت بدن در محل آسیبدیده، داروی دگزامتازون در داربست بارگذاری شده و به صورت موضعی در بدن رها میشود؛ به این صورت از عوارض جانبی دوز بالای داروی خوراکی دگزامتازون جلوگیری میکند.
پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات افزود: با استفاده از نرمافزار SOLIDWORK داربست را متناسب با بافت استخوانی طراحی کردیم، بعد از طراحی و پرینت سه بعدی، مورفولوژی داربستها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد و تخلخلسنجی به روش ارشمیدس و توسط نرمافزار KLONK IMAGE MEASURMENT انجام شد؛ همچنین، آزمونهایی مانند تخریب پذیری، زیست فعالی و استحکام روی داربست صورت گرفت.
صحرانورد، تجاریسازی نتایج این تحقیق را مستلزم انجام تست روی حیوانات و سپس انسان دانست.