• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۹۷۴۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۱
آذربایجان غربی » اقتصادی
گزارش مکتوب

سیب و باغدارانی که در انتظار حمایت اند

توسعه و افزایش تولید سیب در آذربایجان غربی در شرایطی هرسال تجربه و تکرار می شود که این افزایش محصول، چند سالی است با مشکلات زیرساختی در فروش محصول باغداران مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، استان آذربایجان غربی از لحاظ مقدار کشت و تولید سیب درختی، رتبه نخست کشور  را دارد، سطح کشت باغهای بارور سیب در این استان حدود 54 هزار و 500 هکتار و سطح کشت باغهای غیربارور آن بیش از 13 هزار هکتار با میانگین تولید 17تن در هکتار است.

سالیانه 200 هزارتن محصول تولیدی این استان به ارزش 150 میلیون دلار به خارج از کشور صادر می شود.

95 درصد از ارقام تولیدی سیب آذربایجان غربی، سیب های زرد و قرمز لبنانی موسوم به گُلدِن و رِد دِلیشز است و مابقی ارقام تابستانه و بومی است.

پراکندگی باغهای سیب به وسعت شهرهای آذربایجان غربی است و شهرستان ارومیه با دارابودن 45درصد از این باغها رتبه نخست تولید سیب آذربایجان غربی را داراست و شهرستانهای سلماس ،مهاباد، اشنویه، نقده و میاندوآب در رتبه های بعدی قرار دارند.

پاییز فصل برداشت سیب آذربایجان غربی است و هر سال باغداران این نعمت خدادادی را در ماه اول پاییز از درختان می چینند.

فروش محصول با قیمت مناسب و نبود حمایت از تولید مشکلاتی است که گریبانگیر باغداران است و انتظار دارند برطرف شود.

توسعه باغهای سیب و افزایش تولید سیب در آذربایجان غربی در شرایطی هرسال تجربه و تکرار می شود که این افزایش تولید، چند سالی است با مشکلات زیرساختی در عرضه و فروش محصول باغداران مواجه شده است.
 
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی معتقدند، هم اکنون قیمت سیب به دلیل عرضه زیاد و کاهش تقاضا پایین است و این قیمت با توجه به هزینه های تولید سیب قیمت مناسبی نیست.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می گوید: با وجود این که سیب‌ تولیدی استان کیفیت و مرغوبیت بالایی دارد اما در عرصه بازاریابی و فروش داخلی و حتی در صادرات با مشکل مواجه است.

امانی می افزاید: بیشتر مشکل باغداران پس از مرحله تولید بوجود می آید و بالابودن هزینه‌های تولید، پائین بودن قیمت محصول نهایی و نامشخص بودن وضعیت صادرات از مهم‌ترین مشکلات باغداران استان است.

او با اشاره به فعالیت دوازده کارخانه صنایع تبدیلی در آذربایجان غربی تصریح می کند: صاحبان صنایع تبدیلی در زمان برداشت و خرید محصولات کشاورزی به خصوص سیب در بحث تعیین قیمت به صورت مشترک عمل می کنند، درحالی که باغداران استان در این رابطه هیچ حرکت صنفی انجام نداده اند.

مقیمی یکی از باغداران ارومیه ای می گوید: کارخانه های صنایع تبدیلی محصول سیب را با قیمت بسیار پایین خریداری می کنند و این قیمت پایین حتی هزینه های تولید را جبران نمی کند.

کارشناسان معتقدند، ضعف در زیرساخت های حمل و نقل، نبود برنامه ر‌یزی برای حمایت از تولید، شایعه پراکنی در خصوص کیفیت سیب تولیدی استان، قیمت پایین محصول و سورت و بسته بندی نامناسب از عمده مشکلات بازار سیب استان است.

کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر کیفیت بالای سیب تولیدی استان می گوید: در حال حاضر تنها در بسته بندی محصول سیب مشکل وجود دارد که برای برطرف کردن آن بسته بندی در سردخانه ها را در اولویت قرار داده ایم.
 
حیاتی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی معتقد است، در شرایط فعلی و با توجه به افزایش تولید سیب در آذربایجان غربی، وجود سردخانه ها به عنوان واحدهای خدماتی که با هدف نگهداری، تنظیم بازار و توسعه صادرات محصولات کشاورزی تولیدی استان ایجاد شده اند از نظر اقتصادی حائز اهمیت بوده و استاندارد سازی و ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده این سردخانه ها ضروری است.
 
رئیس هیئت مدیره مجمع صنفی سردخانه داران آذربایجان غربی می گوید: تعداد کمی از سردخانه های استان استاندارد نیستند و باغداران می بایست سیب تولیدی خود را به سردخانه های مجوزدار تحویل دهند.

کارشناسان بر این باورند که مازاد تولید سیب در آذربایجان غربی یکی از مسائل اساسی در بازار عرضه و فروش این محصول است به گونه ای که میزان سیب تولیدی استان بیش از نیاز داخلی است و باید درخصوص صادرات آن تدابیر لازم اندیشیده شود، آنها راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مناسب در سردخانه‌های استان، حمایت از صادرکنندگان با پرداخت جوایز صادراتی و برقراری استاندارد اجباری در صادرات سیب را از راهکارهای عملی برای تنظیم بازار محصولات سیب استان ذکر می کنند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
راه یابی فیلم کوتاه «آناهیتا» از مشهد به جشنواره بین‌المللی آمریکا
راهپیمایی ۱۳ آبان ، خشم مردم ایران علیه استکبار جهانی
بررسی عملکرد وزارتخانه‌های راه و ارشاد در اجرای برنامه هفتم
بهره برداری از اقامتگاه پرستاری در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس
درخشش دختران ژیمناستیک کار کردستانی در مسابقات کشوری
اجرای حکم اعدام متجاوز به عنف در میناب
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حبیب پوررجب در رشت
فردا راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در قزوین
برگزاری المپیاد درون‌مدرسه‌ای ورزشی
حضور دانشجویان فسایی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
چهار بازیکن هندبال ایران در بین برترین‌های زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان
اعزام دانش آموزان پاتاوه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
بهره‌برداری از زمین چمن مصنوعی جایدشت فیروزآباد
کشف ۱۰۰ هزار عدد قرص غیرمجاز در نی ریز
جلسه تسهیل و رفع موانع تولیداستان با هشت دستور کار
اعلام مسیر‌های راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان ۱۴۰۴ در کهگیلویه و بویراحمد
دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی 13 آبان
تاکید بر شرکت جوانان و نوجوانان در مراسم اعتکاف امسال
اهداء هزار جلد کتاب به زندان دهدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
تخلیه زباله های صنعتی و ساختمانی در حاشیه رودخانه چالوس و ساحل دریا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)