• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۵۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۵

فروپاشی ائتلاف آمریکایی برضد ایران

وزیر انرژی عربستان: " آمریکا در موقعیتی نیست که بخواهد رویکردش را به اوپک دیکته کند یا این که به ما بگوید چه بکنیم."

­شبکه خبری آمریکایی ان بی سی نیوز امروز از فروپاشی ائتلاف بین المللی ضد ایرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر داد و خاطر نشان کرد: "ترامپ طرح جایگزینی برای آن ندارد".
البته منظور ان بی سی نیوز از «ائتلاف بین المللی» چنانچه این شبکه خبری در ادامه تلویحا تصریح میکند ائتلاف همه کشور های جهان بر ضد تهران نیست بلکه ائتلافی است بین سه کشور آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی. یک جانبه گرایی ترامپ در زمینه تجارت جهانی، برجام، توافق آب و هوایی, ناتو و ...حتی منجر به فاصله گرفتن مهمترین متحدان سنتی آمریکا یعنی اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن و .... از کاخ سقید شده است.
به گزارش ای بی سی نیوز "رئیس جمهور آمریکا روابط دیپلماتیک را بر مبنای حمایت رهبران عربستان سعودی و اسرائیل بنا کرده است و اکنون موقعیت ما بیش از پیش در خطر قرار دارد. دونالد ترامپ از روزهای اول آغاز به کار دولتش مبارزه با ایران را دردستور کار خود قرار داد اما مجموعه ای از تحولات عجیب او را در موقعیت خطرناکی قرار داد و سه ماه آینده تعیین می کند آیا ترامپ اقدامات تحریک آمیزش را افزایش می دهد یا خروجی توام با حفظ وجهه را از این قدرت نمایی های توخالی برمی گزیند.
بر اساس این گزارش "پنج ماه گذشت و سه ستون سیاست ترامپ در تحت فشار قرار دادن ایران در خطر قرار گرفت. اول از همه روابط آمریکا و عربستان پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد ریاض با بزرگترین بحران مواجه شد. ثانیا نتانیاهو ،که نقش پشت صحنه اما مهم در سیاست ترامپ در قبال ایران ایفا کرده است، هم اکنون با جنگی حیثیتی برای حفظ آینده سیاسی اش مواجه است. دادستانان اسرائیلی استیضاح وی را پیشنهاد داده اند و همزمان با سقوط دولتش وی احتمالا به زودی با انتخاباتی زودهنگام مواجه می شود. ثالثا، توانمندی شخص ترامپ برای حرکت های سیاسی در خطر قرار دارد: با توجه به نتیجه انتخابات میان دوره ای آمریکا، او با موانع سیاسی بزرگتری مواجه خواهد بود و احتمالا مجلس آمریکا درباره همه موارد از صورتحساب های مالیاتی اش، رابطه او با عربستان سعودی گرفته تا سیاستش در قبال ایران تحقیق می کند. ترامپ که به ناچار مجبور است در داخل به دفاع از خود مشغول شود احتمالا نمی تواند ایران را همچنان در اولویت دستورکارش نگه دارد."
اما بنابر گزارش ام بی سی نیوز "مهمترین فاکتور شکست نهایی سیاست ترامپ در قبال ایران در وجود این ستون ها نیست بلکه سیاست کنونی تحریم های آمریکا شکست خورد و در معرض خطر قرار گرفت. ترامپ وعده داده بود سقوط ارزش ریال ایران ادامه یابد و صادرات نفت تهران را به صفر برساند. با اینکه اقتصاد ایران صدمه دیده است اما ارزش ریال ایران به ثبات رسیده و ترامپ شخصا مجبور شد به هشت کشور آسیایی و اروپایی معافیت برای واردات نفت بدهد و این سیاست را از همان آغاز تضعیف کرد".
در این میان آنچه دیدگاه فروپاشی ائتلاف ضد ایرانی به رهبری ترامپ را بیش از بیش مستند می‌سازد اظهارات خالد الفالح،‌ وزیر انرژی عربستان در نشست اوپک در جمع خبرنگاران است. وی امروز در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: "واشنگتن در موقعیتی نیست که بخواهد رویکرد خود را به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تحمیل کند".
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیش از این از اوپک درخواست کرده بود از کاهش میزان تولید به منظور حمایت از قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، خودداری کند. اما به گزارش امروز خبرگزاری فرانسه خالد الفالح وزیر انرژی عربستان پیش از نشست اوپک در وین گفت:" آمریکا در موقعیتی نیست که بخواهد رویکردش را به اوپک دیکته کند یا این که به ما بگوید چه بکنیم. ما برای کاهش میزان تولید به اجازه هیچ کس نیاز نداریم."
وزیر انرژی عربستان سعودی تاکید کرد اوپک مایل است روز پنجشنبه در خصوص " کاهش کافی" تولید به منظور ایجاد توازن در بازار توافق کند. وی تصریح کرد این میزان کاهش تولید باید به طور قانونی میان کشورهای عضو به تناسب تولید کنونی آنها توزیع شود.
این بخش اظهارات یکی از نشانه های عمق و گستره اختلافات بین آمریکا و عربستان و در نتیجه فروپاشی ائتلاف ضد ایرانی به رهبری ترامپ است.

-------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ دی ۱۴۰۴
نوزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش و تابلوفرش دستباف قزوین
روایتی از محافظ سردار دل‌ها؛ هادی طارمی
ربایش رئیس‌جمهور ونزوئلا مصداق تروریسم دولتی و تجاوز آشکار آمریکاست
۱۰ یوز جدید شناسایی شد
صدای مردم پانزدهم دی ماه استان قزوین
تاکید نخبگان گیلانی بر هوشیاری در برابر تحریف‌ها
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
مجموعه ورزشی علیدخت بجنورد آماده میزبانی مسابقات کوراش می‌شود
تعویض بیش از ۱۹ هزار کنتور آب فرسوده در اهواز
تولید سالانه ۱۰.۵ هزار تن سیم تایر در دره‌شهر
پایان آیین معنوی اعتکاف در آبادان و خرمشهر
ضرورت تداوم جوجه‌ریزی و مدیریت نقدینگی
واردات بیش از ۸۰۰ هزار تن نهاده‌ی دامی از بنادر کاسپین و انزلی
گرامیداشت سالروز شهادت سردار سلیمانی باحضور عشایر خوزستان+فیلم
خودکفایی در تولید چراغ‌های هوشمند و صرفه‌جویی ۷۵ درصدی انرژی
حمله رژیم صهیونیستی به مناطقی در لبنان
مهار آتش کاله 
اجرای طرح ایجاد نظام رهگیری وردیابی و شناسه دار کردن محصولات خام کشاورزی در گیلان
گیتی پسند مغلوب پالایش نفت اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)