پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم: روش علمی جدید دنیا در پژوهش های ادبی و فرهنگ نویسی را وارد ادبیات ایران کرد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در مراسم یادبود چهل و هشتمین سالگرد دکتر محمد معین گفت:معین، روش علمی جدید دنیا در پژوهش های ادبی و فرهنگ نویسی را وارد ادبیات ایران کرد، بطوریکه فرهنگ نویسی در ایران را باید به دو دوره قبل و بعد از معین تقسیم کرد.
وی افزود:دکتر معین بعنوان یک گیلانی فرهیخته شخصیتی فراملی دارد که هنوز بخوبی در کشورمان برای نسل جدید تبیین نشده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اضافه کرد: وزارت ارشاد برای تبیین درست جایگاه علمی و ادبی دکتر معین بعنوان الگویی برای نسل جدید بزودی موسسه چندمنظوره بنیاد دکتر معین را تاسیس خواهد کرد.
در این مراسم محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ملتی که ارزش و جایگاه مفاخر علمی و ادبی خود را قدنداند، حتما به انحطاط کشیده می شود.
وی افزود: جایگاه دکتر معین هنوز بخوبی شناخته نشده است و همه سازمان ها و نهادهای فرهنگی باید برای شناسایی این جایگاه برنامه ریزی کنند تا نسل جدید از این الگوهای برجسته تبعیت کنند.
زارع سرپرست استانداری گیلان هم در این مراسم گفت: ما در گیلان چهره های برجسته زیادی همچون دکتر معین، پرفسور رضا، پروفسور سمیعی، دکتر بهزاد داریم که هر کدام منشاء خدمات علمی زیادی هستند.
وی افزود: گیلان همیشه با تکیه بر همین نخبگان بعنوان استانی تاثیرگذار در فرهنگ و علم ایران زمین مطرح بوده و هست.
در ادامه این مراسم از کتاب ((آن شهر که در وی دلبر است)) با موضوع تاثیر حضور آرامگاه دکترمعین در مردم آستانه اشرفیه نوشته علی اکبر قاسمی رونمایی شد و چند برنامه فرهنگی و هنری اجراشد.
دکتر محمد معین متولد شهر رشت و اولین دکترای زبان و ادب فارسی پس از سال ها تلاش علمی در 13تیر ماه سال1350 فوت کرد و بنا بر وصیت خودش در آستانه اشرفیه به خاک سپرده شد.
از دکتر معین 25تألیف، ترجمه و تصحیح بجا مانده که معروفترین آن فرهنگ 6جلدی معین است.