پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اسوشیتدپرس از مسکو؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور جدید اوکراین روز پنج شنبه در گفتگوی تلفنی درباره حل و فصل درگیری ها در شرق اوکراین و بازگشت زندانیان صحبت کردند.
دو طرف همچنین درباره امکان تداوم تماس ها درباره این مساله در چارچوب "نرماندی" صحبت کردند که شامل مشارکت فرانسه و آلمان در گفتگوها برای پایان دادن به درگیری میان جدایی طلبان طرفدار روسیه و نیروهای دولت اوکراین است.
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد حاضر است با رئیس جمهور اوکراین دیدار و با وی برای حل و فصل مناقشه مرگبار در شرق اوکراین, گفتگو کند.
پوتین این سخنان را در پاسخ به پیشنهاد زلنسکی برای گفتگو با میانجیگری سران آمریکا, انگلیس, فرانسه و آلمان بیان و اعلام کرد از این ایده استقبال می کند.
وی در عین حال گفت بعید است پیش از انتخاب پارلمان جدید اوکراین در اواخر این ماه, این گفتگوها انجام شود.
زلنسکی, که ماه مه به قدرت رسید, وعده داده به جنگ با جدایی طلبان در شرق اوکراین, که به کشته شدن بیش از 13 هزار نفر از سال 2014 منجر شده است, پایان خواهد داد. پیشنهاد زلنسکی بر مبنای گفتگوهای صلح سال های 2014 و 2015 در مینسک پایتخت بلاروس خواهد بود. در آن گفتگوها, مقامات اوکراینی با میانجیگری روسیه, فرانسه و آلمان, با رهبران جدایی طلبان مذاکره کردند.