پخش زنده
امروز: -
سه مرکز مستقل ، کیفیت و سلامت آب آشامیدنی اصفهان را میسنجند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سرپرست امور کنترل کیفی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: آب آشامیدنی اصفهان، روزانه در 50 نقطه مختلف شهر از نظر شاخصهای میکروبی، شیمیایی، باکتری، ویروس، کلر و کدورت نمونهبرداری و آزمایش میشود.
محمود نجفی افزود: شاخصها و فاکتورها بهطور تقریبی در تمام محدوده شهر به صورت سیار و یا در محل آزمایشگاه مرکزی شرکت سنجش و ارزیابی می شود.
وی با بیان اینکه مرکز آزمایشگاه تصفیهخانه آب اصفهان واقع در غرب این شهر و شبکه بهداشت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی، به طور مجزا بررسی شاخصهای کیفی را بر عهده دارند، افزود: در سه مجموعه مستقل سلامت آب اندازهگیری میشود که وضع سلامت و کیفیت آب در حد بالایی قرار دارد.
سرپرست امور کنترل کیفی آبفای اصفهان افزود: مواد شیمیایی مضر در آب مانند نیتریت و نیترات در کنار آزمایشهای میکروبی در حد مطلوبی اندازهگیری میشود و آب تحویلی به مشترکان وضع مناسبی دارد.
وی درباره شاخص کل مواد جامد محلول(TDS) که باید در آب آشامیدنی مورد سنجش قرار گیرد، گفت: چنانچه این میزان ۵۰۰ میلیگرم بر لیتر باشد مطلوب و تا ۱۵۰۰ میلیگرم مجاز است.
نجفی گفت: این میزان در آب آشامیدنی اصفهان معمولا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ و در بیشترین حالت ممکن که در ایام گرم تابستان است به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیگرم میرسد که باز هم تا حد مجاز فاصله قابل اطمینانی دارد.
سرپرست امور کنترل کیفی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به شاخصی دیگر به نام هدایت الکتریکی (EC) که باید در کیفیت آب ارزیابی شود، افزود: هزار میکرو موس بر سانتیمتر حد مطلوب این شاخص و تا دو هزار و 500 برای آن مجاز است که در اصفهان در ایام مختلف سال بین 400 تا 480 میکرو موس بر سانتیمتر و در روزهای گرم در نقاط مختلف متغیر بوده و بین 800تا 900 میکرو موس بر سانتیمتر گزارش میشود.