پخش زنده
امروز: -
کشت هیدروپونیک راهکار مناسب برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش مصرف آب در استان مرکزی است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ معاون باغبانی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: 610 هکتار اراضی گلخانهای در استان مرکزی وجود دارد که 70 هکتار آن بهروش هیدروپونیک کشت میشود و نیاز است با توجه به مزایای این روش سطح زیر کشت استان افزایش یابد.
اسدی افزود: کارشناسان حوزه کشاورزی بر این باورند که مصرف آب در کشت گلخانهای نسبت به سنتی تا 10برابر کاهش مییابد و این درحالی است که تولید محصولات کشاورزی 10تا 12درصد افزایش مییابد.
وی گفت: مصرف آب در چرخه بسته کشت ، محصولات گلخانهای به روش هیدروپونیک نسبت به گلخانههای خاکی حدود 50 و کشت باز حدود 30 درصد کاهش یافته و در کنار این مزیت بهرهبرداران افزایش 30 درصدی محصولات کشاورزی را با این روش نوین تجربه میکنند.
معاون باغبانی جهادکشاورزی استان مرکزی در ادامه افزود: 610 هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت انواع محصولات گلخانهای از جمله سبزی و صیفی و گل و گیاه زینتی قرار داردکه 145 هکتار از این اراضی به تولید محصولات سبزی و صیفی اختصاص یافته و بقیه زیر کشت گل و گیاه زینتی است.
اسدی گفت: کشت هیدروپنیک یا آبکشت شیوه ای نوین از کشت بدون خاک است که در آن متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازهگیری کرده و از طریق بستر آب به گیاه میرسانند و با افزودن عناصر ماکرو و میکرو و نگهداشت گیاه توسط مواد نگهدارنده بیاثر مراحل کشت دنبال میشود.
وی افزود: 70 هکتار از مجموع اراضی گلخانهای استان مرکزی به صورت هیدروپونیک کشت میشود.
معاون باغبانی جهادکشاورزی استان مرکزی تولید محصولات ارگانیک، افزایش تولید در واحد سطح و کاهش مصرف آب در تولید محصولات کشاورزی را از جمله مزایای کشت محصولات کشاورزی بهروش هیدروپونیک عنوان کرد.
اسدی تولید محصول گوجه فرهنگی در کشت گلخانهای به روش خاکی را بین ۳۰ تا ۳۲ کیلوگرم در هر مترمربع عنوان کرد و افزود: تولید این محصول بهروش هیدروپونیک ۴۰ درصد کاهش مصرف آب را رقم میزند ضمن آنکه در تولید محصول نیز تا 40 کیلوگرم در مترمربع افزایش عملکرد وجود دارد.
وی با بیان اینکه کشت محصولات در گلخانههای هیدروپونیک به 2 روش معمولی و بسته انجام میشود گفت : در روش کشت هیدروپونیک با چرخه سیکل بسته آب مورد استفاده از طریق مخزن و لوله ها به صورت تجدید پذیر در اختیار ریشه گیاهان است و مواد مغذی به تناوب برای تغذیه کشت افزوده میشود و در روش کشت هیدروپونیک یکطرفه نیز آبی که به گیاهان داده میشود جمع آوری نمیشود.
اسدی همچنین در ادامه افزود: صرفهجویی 40 درصدی مصرف آب در این روش نسبت به کشت سنتی مزیتی است که با توجه به شرایط خشکسالی از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون باغبانی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: تنها معضلی که در خصوص کشت هیدروپونیک وجود دارد افزایش قیمت محصولات کشاورزی نسبت به کشت سنتی بهدلیل بالا بودن قیمت مواداولیه برای تغذیه گیاهان است که میطلبد در سطوح کلان مدیریت موثر برای جبران این نقیصه اعمال شود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر موا اولیه مورد نیاز این گلخانهها وارداتی است، نوسانات نرخ ارز موجب شده که قیمت تمامشده محصولات بالا باشد و بههمیندلیل بهرهبردارانی که امکان کشت خاکی دارند از حوزه هیدورپونیک فاصله میگیرند.