• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۱۴۱۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۵
بین الملل » سیاسی

واکنش نخست وزیر انگلیس به شهادت سپهبد سلیمانی

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که از هفته پیش به منظور گذراندن تعطیلات، به منطقه‌ای در کارائیب رفته و از زمان حمله تروریستی رژیم آمریکا به سردار سلیمانی و همراهانش، روزه سکوت گرفته بود، بالاخره به زبان آمد و گفت که سوگوار ژنرال ایرانی نخواهد بود. در بیانیه نخست وزیر انگلیس آمده است:" من با رهبران فرانسه، آمریکا و آلمان صحبت کرده ام و در روز‌های آینده، با دیگر رهبران صحبت خواهم کرد.

ژنرال سلیمانی تهدیدی علیه منافع همه ما و مسوول طراحی ویرانگری و رفتار بی ثبات ساز در منطقه بود. اقدامات وی به مرگ هزاران شهروند بیگناه و نیز نیرو‌های غربی منجر شد و ما برای مرگ وی، عزاداری نخواهیم کرد. "
در ادامه بیانیه بوریس جانسون آمده است بدیهی است هرگونه واکنش به این مرگ، به افزایش خشونت در منطقه منجر خواهد شد که به نفع هیچ کس نیست.
وی افزوده است به منظور حمایت از صلح و ثبات، با دیگر رهبران گفتگو و برای حفاظت از منافع و افراد انگلیسی، اقدام خواهد کرد. بوریس جانسون وعده داده است در روز سه شنبه، نمایندگان مجلس این کشور را در جریان فعالیت هایش قرار دهد.
دولت انگلیس اکنون با اکثریت چشمگیر کرسی‌های مجلس عوام، در دست حزب محافظه کار با رهبری بوریس جانسون است. روابط سنتی میان انگلیس و آمریکا، پیشینه دراز دارد و به ویژه پس از پایان دوران امپراتوری بریتانیا و جنگ جهانی دوم، سیاست خارجی این کشور کاملا پیرو سیاست خارجی آمریکاست. علاوه بر آنچه که دو کشور "روابط ویژه" می‌خوانند، اکنون نخست وزیری در انگلیس روی کار است که شیفته دونالد ترامپ است. شاید به همین علت است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، از رویکرد ضعیف سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس درباره این ترور، گله کرد، زیرا آمریکا از دوستانش، چشم یاری داشت، اما این یاری، دستکم تبلیغاتی و دیپلماتیک، به سرعت ظاهر نشد.
با این پیشینه، در پی ترور سردار سلیمانی و یارانش در عراق، ابتدا دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس با یاداوری فعالیت‌های غیر قابل قبول سردار سلیمانی در بی ثبات ساختن منطقه، از هر دو طرف خواست تا خویشتنداری کنند و تنش را کاهش دهند. مشخص بود که این رویکرد، به منظور خرید زمان برای ارزیابی ماجرا و آگاهی از سیاست آمریکا بود تا گام‌های بعدی، مطابق خواست آمریکا برداشته شود. نخست وزیر انگلیس که در تعطیلات خارج از کشور بود، نظری ابراز نکرد، اما وزیر دفاع و وزیر خارجه انگلیس، با همتایان آمریکایی خود گفتگو و فعالیت‌های سردار سلیمانی و سپاه قدس را محکوم و به تدریج بر حق آمریکا به منظور دفاع از خود، تاکید کردند. اکنون قرار است وزیر خارجه انگلیس، در سفر به آمریکا و کانادا، با مقامات آمریکایی دیدار و هماهنگی کند و همچنین قرار است دومینیک راب، با وزیران خارجه آلمان و فرانسه نیز درباره تنش در خاورمیانه و بحران جدید، گفتگو کند.
پیش بینی می‌شود مواضع رژیم انگلیس به تدریج تندتر و به مواضع آمریکا نزدیک شود. اعزام ناو انگلیسی، به منظور حفاظت از کشتی‌های انگلیسی در خلیج فارس، از دیگر تمهیدات این رژیم است. اگرچه رژیم انگلیس در گفتار‌های رسانه ای، از کاهش تنش در منطقه سخن می‌گوید، با توجه به پیشینه روابط این رژیم با آمریکا، بعید است بتواند در قبال فراخوان رژیم آمریکا برای ایستادن در برابر ایران، مخالفت کند. انتظار می‌رود رژیم انگلیس، بدون نظرخواهی از مجلس یا با آگاهی این مجلس که اکثریت کرسی هایش را در دست دارد، روز به روز بیش‌تر به موضع رژیم آمریکا نزدیک‌تر و سیاست هایش علیه ایران، خصمانه‌تر شود. شماری از مقامات پیشین رژیم انگلیس، از جمله رئیس پیشین ستاد ارتش این رژیم و نمایندگان راستگرای مجلس، با سخنرانی و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، به نوعی ایران هراسی مشغولند مدعی اند انتقام ایران ممکن است دامن متحدان آمریکا، از جمله انگلیس، اسرائیل و عربستان سعودی را نیز در برگیرد و بنابراین، همه متحدان آمریکا باید در حال آماده باش قرار گیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکاران بیماران خاص چهارمحال و بختیاری در مسابقات منطقه‌ای کشور
تشکیل دبیرخانه همایش وفاق ملی در داران
برگزاری سی و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت در توکهور و هشتبندی
قطعی برق در بروجن
آتش سوزی در مجتمع ۱۰ واحدی در خیابان آل محمد
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
هومر عباسی به فینال ماده ۱۰۰ متر کرال پشت رسید
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام
اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
شناگر ایران در ماده ١٠٠ متر قورباغه پنجم شد
بهره برداری از دو طرح در روستای کبوتر آباد اصفهان
بهره برداری از هنرستان ۶ کلاسه در کوشک اندیکا
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در اسفراین نجات بخش چند بیمار نیازمند
قهرمانی تیم دانشگاه پیام نور ایران در بسکتبال ۳ نفره سوپرفینال روسیه
عملکرد یکساله دولت در اجرای برنامه هفتم به صحن مجلس رسید
صعود تیم تنیس روی میز مردان ایران به نیمه‌نهایی
بزرگداشت شهدای دانش آموز دفاع مقدس ۱۲ روزه در کشور
ثبت «گل رز» عربستان ربطی به «گل محمدی» ایران ندارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)