• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۶۸۱۱
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۸
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
یک پیشکسوت هنری

وزارت ارشاد فجر را به بیراهه کشانده است

یک پیشکسوت هنری گفت: قرار بود فجر هر سال به مسائل و موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی بپردازد، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اینگونه عمل نکرد و هر چه جلوتر رفت از موضوع اصلی عقب افتاد.

وزارت ارشاد فجر را به بیراهه کشانده استآقای محمد علی رجبی دوانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست خبری نمایشگاه آسمان نگاره‌ها گفت: اکنون فجر سبقه اسلامی ندارد چه برسد به سبقه انقلاب اسلامی؛ بنابراین ما تصمیم گرفتیم امسال فجری برگزار کنیم که مضمون آن انقلاب اسلامی باشد و البته شامل برخی موضوعات قرآنی نیز هست که معتقدیم انقلاب اسلامی رجوع دوباره و صحیح به قرآن کریم بوده است.
دبیر کل نمایشگاه آسمان نگاره‌ها با اشاره به اینکه این نمایشگاه همزمان با ایام فجر برگزار می‌شود گفت: هر اسمی یک مسمّایی باید داشته باشد و هنگامی که فجر نام گذاری می‌کنیم، اما برخلاف آن عمل می‌کنیم بی مسمّا می‌شود.
وی تصریح کرد: این جشنواره‌هایی که به نام فجر و همزمان با فجر برگزار می‌شود التزامی به فجر ندارد و این نقد به همه جشنواره‌ها و به همه رشته‌های فجر اعم از نقاشی، سینما و تئاتر هم صدق می‌کند.
این استاد نگارگری گفت: برگزار کنندگان فجر موضوع آثار جشنواره‌ها را آزاد اعلام می‌کنند، این اشکال دارد و بسیاری هم به آن ایراد می‌گیرند که وقتی ما بینال (دو سالانه) داریم پس دیگر چرا فجر را با موضوع آزاد برگزار کنیم؟
آقای رجبی دوانی با اشاره به برگزاری نمایشگاه آسمان نگاره‌ها با مضامین انقلاب اسلامی تأکید کرد: حوزه هنری بنا به وظیفه اصلی اش که ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی است نمایشگاهی برگزار می‌کند که موضوعش فجر است و البته می‌تواند از این دست نمایشگاه‌ها در همه رشته‌ها مرتبط با موضوع و نام فجر برگزار کند.
این پیشکسوت هنری اذعان کرد: اگر جشنواره‌های فجر با موضوع خود برگزار شود ما می‌توانیم در آینده شاهد آن باشیم که حوزه هنری در زمینه فجر موفق به میدان آمده است.
وی کاستی به وجود آمده در جشنواره‌های فجر را ناشی از اهمال مدیران برگزار کننده دانست و گفت: ابتدا قرار بود همه موضوعات جشنواره‌ها مبتنی بر فجر باشد، ولی امروز این جشنواره‌ها تبدیل به موضوع آزاد شده است و با معیار‌هایی که متأسفانه برای داوری آن می‌گذارند صحیح نیست و نام مبارک فجر برای آن جایگاه خوبی پیدا نمی‌کند.
این پیشکسوت هنری با اشاره به انصراف هنرمندان از جشنواره‌های فجر گفت: کناره گیری هنرمندان از جشنواره امسال‏، آن هم در ماجرایی که اساس آن معلوم نیست حرکت بسیار زشتی است.
آقای رجبی دونی افزود: چرا هیچ یک از این هنرمندان برای اعتراض به شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی حرفی نزدند، ولی هنگامی که چنین اتفاقی آنهم با وجود ابهاماتی که دارد جشنواره‌ها را تحریم می‌کنند و این حرکت آن‌ها سبب می‌شود که وجهه جامعه هنری را در انظار عمومی پایین بیاورند و همه فکر کنند همه هنرمندان اینگونه اند.
وی ادامه داد: ما از جامعه اصیل هنرمندانی که جزو این‌ها نیستند دفاع و اعلام می‌کنیم کسانی که به نام هنرمند دست به چنین کار‌هایی می‌زنند کار بسیار زشتی است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید جای بازگشت دوباره برای آن‌ها بگذارد.
استاد نگارگری گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در جشنواره‌های فجر از وجود کسانی استفاده کند که اعتقاد به فجر داشته باشند نه کسانی که به ساده‌ترین چیزی نسبت به فجر این گونه توهین کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)