جدیدترین و آخرین خبرها از ویروس کووید ۱۹
تعطیلی مدارس در ۱۳ کشور
یونسکو اعلام کرد مدارس ۱۳ کشور به علت شیوع ویروس جدید کرونا تعطیل و حدود ۳۰۰ میلیون دانش آموز از کلاس درس محروم شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ،
یونسکو اعلام کرد مدارس ۱۳ کشور جهان به علت شیوع ویروس جدید کرونا تعطیل و حدود ۳۰۰ میلیون دانش آموز از کلاس درس محروم شده اند.
گزارش از نیویورک درباره ویروسی بودن موبایل
تشدید تدابیر برای جلوگیری از کرونا در ایتالیا
۲۱ مورد جدید کرونا در یونان در اتوبوسی که از اسرائیل آمده بود
مقامات یونان از بیست و یک مورد جدید کروناویروس در یک اتوبوس که از فلسطین اشغالی به این کشور وارد شده بود، خبر دادند.
وزارت بهداشت یونان روز پنج شنبه اعلام کرد بیست و یک نفر از مجموع بیست و چهار سرنشین اتوبوسی که از اسرائیل آمده بود، به ویروس کرونا آلوده بودند و به این ترتیب شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در یونان به سی و یک نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه آتن، سوتیریس تسیورداس سخنگوی وزارت بهداشت یونان در کنفرانسی مطبوعاتی در آتن اعلام کرد این افراد به مدت چند روز در این اتوبوس حضور داشتند.
شرکت هواپیمایی لوفتهانزا نیز امروز اعلام کرد به علت شیوع ویروس کرونا، همه پروازهای خود را به اسرائیل به حال تعلیق درآورده است.
گلعاد شالیت نظامی اسیر در دست نیروهای مقاومت، کرونا گرفت
پایگاه اینترنتی اسپوتنیک در بخش عربی خود به نقل از کانال ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد گلعاد شالیط نظامی اسرائیلی که به مدت پنج سال در اسارت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس قرار داشت و ۱۸ اکتبر ۲۰۱۱ طی مبادلهای میان حماس و اسرائیل آزاد شد؛ به ویروس کرونا مبتلا شده است و در قرنطینه بهداشتی قرار گرفت.
شالیط به اتریش سفر کرده بود و پس از بازگشت ابتلای او به کرونا مثبت اعلام شد. وزارت بهداشت اسرائیل مسافرانی را که از برخی کشورها از جمله اتریش و اسپانیا و فرانسه باز میگردند به معاینات مربوط به ابتلا به کرونا ملزم کرده است. ارتش اسرائیل دیروز چهارشنبه از ابتلای سه نظامی اسرائیلی دیگر به کرونا و رسیدن تعداد آنها به ۱۵ نفر خبر داد.
کرونا رزمایش نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را متوقف کرد
شیوع ویروس کرونا، رزمایش نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی را متوقف کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرماندهی نیروهای آمریکایی در اروپا که در آلمان مستقر است روز پنج شنبه اعلام کرد ادامه مانور نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شده است.
این مرکز فرماندهی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این تصمیم طبق دستورالعملهای اخیر وزارت بهداشت اسرائیل درخصوص ویروس کووید ۱۹ اتخاذ شده و اقدامی احتیاطی برای تضمین سلامت همه شرکت کنندگان در این رزمایش است.
در این رزمایش دو هفتهای که روز سه شنبه آغاز شد، ۲۵۰۰ نفر از سربازان فرماندهی نیروهای آمریکا در اروپا و هزار نیروی اسرائیلی حضور داشتند. تعدادی از نیروهای آمریکایی برای شرکت در این رزمایش از مرکز فرماندهی در آلمان به اسرائیل آمده اند.
اسرائیل با توجه به شیوع ویروس کرونا از روز چهارشنبه، محدودیتهای مسافرتی برای پنج کشور اروپایی از جمله آلمان وضع کرده است.
تاکنون ۱۵ مورد ابتلا به این ویروس در اسرائیل تایید شده، اما مرگ و میری گزارش نشده است. حدود هفت هزار نفر هم در خانههای خود قرنطینه هستند.
گزارش اختصاصی سرویس بین الملل از بیروت
سومین مورد ابتلا به کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد: تست کرونای یک شهروند مصری مثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر اعلام کرده است این شخص از خارج از کشور بازگشته و پس از مشکوک شدن به وی آزمایشهای لازم به عمل آمد و مشخص شد به ویروس کووید -۱۹ آلوده است.
دکتر خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر گفت: فرد مبتلا یک مرد ۴۴ ساله است که از صربستان به مصر بازگشته و به هنگام بازگشت به مدت ۱۲ ساعت در فرودگاه فرانسه توقف داشت. این شخص که چند روز پیش وارد کشور شده بود هیچ گونه علائم بیماری نداشت، اما از دو روز پیش که برخی علایم ابتلا به کرونا در وی ظاهر شد به بیمارستان مراجعه کرده و پس از انجام تست مشخص شد به ویروس کووید-۱۹ مبتلا است. مجاهد افزود: فرد مبتلا بلافاصله در بیمارستان در اتاق ایزوله قرار گرفت و اقدامات لازم برای گرفتن تست از تمامی افرادی که با وی در تماس بودند در حال انجام است.
این سومین مورد ابتلای قطعی به کرونا در مصر بر اساس آمار رسمی منتشر شده از این کشور است که دو مورد از آنها مربوط به شهرواندان خارجی بود که در مصر اقامت داشتند و بنا به اظهارات وزارت بهداشت این اولین مورد ابتلا به کرونای یک شهروند مصری است.
اخراج هزار تن از کارکنان یک شرکت هواپیمایی رژیم صهیونیستی
یک شرکت هواپیمایی رژیم صهیونیستی به سبب شیوع ویروس کرونا بخشی از کارکنان خود را اخراج میکند.
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم گزارش داد شرکت هواپیمایی العال اسرائیل تصمم خود را برای اخراج یک هزار تن از کارکنان این شرکت اعلام کرده است. این رقم افزون بر ۲۰۰ تن از کارکنان از جمله شماری مهماندار و خلبان دیگر است که به آنها اعلام شده است در این شرکت پذیرفته نمیشوند.
روزنامه اسرائیلی گلوبز که نشریهای اقتصادی است، اعلام کرد: العال به سبب انتشار ویروس کرونا و تاثیر آن بر صنعت گردشگری جهان، با بحران سختی روبرو است و ناچار شده است پرواز هایش را به چین، هنگ کنگ، تایلند و ایتالیا متوقف کند، پروازها به کشورهای اروپایی را کاهش دهد و افتتاح خط هوایی جدید به ژاپن را به تعویق اندازد.
گنون اوسشکین مدیر عامل العال گفته است این شرکت یک هزار تن از مجموع ۶ هزار و ۳۶۰ پرسنل خود را اخراج خواهد کرد و دستمزد مدیران کل و معاونان آنها را کاهش خواهد داد. وزارت دارایی اسرائیل از این تصمیم العال حمایت خواهد کرد تا مشکل بودجه این شرکت هواپیمایی حل شود.
العال به سبب شیوع ویروس کرونا با زیان ۷۰ میلیون دلاری مواجه است و انتظار میرود با انتشار این ویروس در کشورهای دیگر، بر میزان زیانهای العال افزوده شود.
دنیا نتوانست ویروس کرونا را متوقف کند
پروفسور کریس ویتی (Chris Whitty)، مقام ارشد پزشکی انگلیس در نشست کمیته مجلس عوام انگلیس گفت: دنیا نتوانست از گسترش بیماری کووید ۱۹ (Covid-۱۹) پیشگیری کند و اکنون باید به فکر تاخیر در همه گیری آن شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پروفسور کریس ویتی همچنین گفته است دولت انگلیس ناچار است در مبارزه با ویروس کرونا، "کارهای فوق العاده" صورت دهد.
تا ظهر امروز شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، به ۹۰ نفر رسیده است.
به گفته این مقام ارشد پزشکی انگلیس که این روزها مدام در حال پاسخ به پرسشهای خبرنگاران و نمایندگان مجلس است، تعطیلی مدارس به توقف انتشار ویروس کرونا کمک چندانی نمیکند، اما مقامات دولتی اگر ناچار شوند باید تصمیمهای دشوار اتخاذ کنند و مثلا به مدیران مدارس دستور دهند تا مدارس را ببندند.
ایوینینگ استاندارد به نقل از لیز تراس (Liz Truss)، وزیر توسعه بین الملل نوشت دولت انگلیس مشغول انبار کردن مایحتاج مردم این کشور است تا شیوع ویروس کرونا موجب کمبود در انگلیس نشود.
پروفسور "کریس ویتی" امروز گفت افراد سیگاری اکنون در بهترین زمان برای ترک این عادت قرار دارند و با کنار گذاشتن استعمال سیگار، هم از گسترش بیماری کووید پیشگیری و هم به سلامت خود کمک کنند.
وی به نمایندگان مجلس انگلیس اطمینان داد داروهای موجود در جهان، برای درمان بیماری کووید ۱۹ موثر است.
دیروز نشست ویژه درباره ویروس کرونا در انگلیس برگزار شد، اما برغم کاهش کالاهای سلامت محوری همچون ژل و مواد ضد عفونی کننده و ماسک در مراکز عرضه این اقلام، نمایندگان در این باره از نخست وزیر و وزیران کابینه نپرسیدند.
احتمال تعطیلی ۵ ماهه مجلس انگلیس در هراس از ویروس کرونا
مقامات دولت، مجلس و بهداشتی انگلیس در حال گفتگو هستند تا در صورت توافق، مجالس اعیان و عوام این کشور، به منظور پیشگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹، به مدت ۵ ماه تعطیل شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، منابع خبری اعلام کردند: در صورت همه گیر شدن بیماری کووید ۱۹، این طرح اجرا خواهد شد.
روزنامه تایمز نیز در این باره نوشت:ممکن است تعطیلی مجالس انگلیس از ۳۱ مارس، دهم فروردین ماه آغاز شود، اما هنوز زمان دقیق برای این تعطیلی، توافق نشده است.
مجلس انگلیس به صورت سنتی، در فروردین ماه برای تعطیلات بهارانه تعطیل میشود که در صورت تصویب این تعطیلی، مجلس انگلیس تا ماه سپتامبر سال جاری تعطیل خواهد شد.
روزنامه دیلی میرورهم نوشت: مقامات مجلس گفته اند تصمیم درباره تعطیلی، متناسب با شرایط بیماری کووید ۱۹ خواهد بود و فعلا هیچ تصمیمی درباره زمان و مدت تعطیلی گرفته نشده است.
به نوشته دیلی میرور، مقامات مجلس نگرانند نمایندگان که به طور مرتب به حوزههای انتخابیه خود سر میزنند، به گسترش ویروس کرونا کمک کنند.
این روزنامه نوشت: کهنسال بودن بیتشتر نمایندگان مجلس اعیان نیز آنان را مستعد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کرده است.
براساس آمار اعلامی دولت انگیس تا ظهر امروز دست کم نود نفر در این کشور به بیماری کووید – ۱۹ مبتلا شده اند که سه برابر سه روز گذشته است.
تعطیلی شماری از مراکز اسلامی انگلیس در پی گسترش ویروس کرونا
با گسترش روزافزون بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، شماری از مراکز اسلامی در این کشور، فعالیتهای خود را به صورت موقت لغو کردند.
مرکز اسلامی انگلیس، موسسه اهل البیت، مرکز حجت (عج) و مرکز جماعت حیدری در بیانیههایی اعلام کردند به منظور پیشگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹ و حفظ سلامت عمومی، برنامههای خود را به صورت موقت تعطیل میکنند.
در بیانیه مرکز اسلامی انگلیس آمده است پس از بررسیهای لازم و مشورت با کارشناسان، به منظور پیشگیری از گسترش بیماری و حفظ سلامت مراجعان، همه برنامهها از جمله اجتماعات و کلاسهای درس، تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
از افراد علاقهمند خواسته شده است برای آگاهی بیشتر از برنامههای آتی و زمان آغاز به کار دوباره این مراکز، به تارنماهای موجود مراجعه کنند.
نگرانی از کرونا در جامعه انگلیس
زیان 113 میلیارد دلاری شرکت های هواپیمایی
انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی با نام یاتا اعلام کرد: ویروس کرونا تا 113 میلیارد دلار به شرکت های هواپیمایی جهان زیان خواهد زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، یاتا پیش بینی کرد در سال جاری میلادی، شرکت های هواپیمایی ممکن است 63 تا 113 میلیارد پوند، به علت گسترش بیماری کووید19 زیان ببینند.
انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی همچنین اعلام کرد: مشابه این زیان هنگفت، در سال 2009 میلادی و همزمان با بحران مالی جهانی به شرکت های هوایی وارد شده بود.
این انجمن برآورد کرد: زیان 63 میلیارد دلاری، زمانی خواهد بود که گسترش ویروس کرونا، در شرایط جاری باشد و همه گیری، گسترده نشود.
رسانه ها در انگلیس با استناد به گزارش یاتا نوشتند: در صورت تحقق این پیش بینی، 11 تا 19 درصد از درآمد ناشی از مسافرت های هوایی در جهان، کاسته خواهد شد.
این انجمن در اول اسفند ماه پیش بینی کرده بود ،گسترش ویروس کرونا 29.3 میلیارد دلار به صنعت هواپیمایی، آسیب بزند.
نژادپرستی نوع کرونایی در مدارس انگلیس
اتحادیه معلمان انگلیس اعلام کرد: نژادپرستی مرتبط به گسترش ویروس کرونا، در مدارس این کشور رایج شده است.
روزنامه ایونینگ استاندارد نوشت: معلمان انگلیس میگویند دانش آموزان انگلیسی در مدارس، دانش آموزان چینی یا دانش آموزانی را که شبیه چینیها میدانند، مورد آزار قرار میدهند، آنان را به خاطر انتشار ویروس کرونا، تحقیر میکنند و رفتار نژادپرستانه به دانش آموزان شرق آسیا دارند.
مدیرعامل اتحادیه معلمان انگلیسی در نامهای به وزیر آموزش این کشور هشدار داده است: "لطیفه ها"، صدا زدن نام دانش آموزان چینی به صورت نژادپرستانه، دست انداختن دانش آموزان چینی و شهروندان شرق آسیا، از زمان گسترش بیماری کووید ۱۹ در مدارس انگلیس آغاز شده است.
روزنامه ایوینینگ استاندارد به نقل از نامه مدیرعامل اتحادیه معلمان انگلیس نوشت: دانش آموزان در مدارس این کشور، به صورت غیر قابل قبول و غیر محترمانه، دانش آموزان چینی را در بازیهای گروهی راه نمیدهند.
در جشنهای نوروز شرکت نکنید
وزیر بهداشت و درمان افغانستان گفت مردم افغانستان بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در جشن نوروز شرکت نکنند.
«فیروز الدین فیروز» در نشستی خبری گفت: برای تجلیل از روز نوروز موضع ما این است که شهروندان افغان رفت وآمد و شرکت در اجتماعات را محدود کنند و بهتر است که در مراسم نوروز حضور نیابند.
دکتر فیروز افزود: کشور امارت پنجاه هزار کیت آزمایش تشخیص کرونا به افغانستان داده است.
یک پدر و فرزند؛ نخستین مورد ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین
نخستین مورد ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین تایید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، یک پدر و فرزند، نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در شهر بانیالوکا از بوسنی و هرزگوین هستند.
"آلن شرانویچ "وزیر بهداست ودرمان جمهوری صربسکا در کنفرانس مطبوعاتی گفت: فرد مبتلا در مرکز درمانی دانشگاه بانیالوکا بستری است و حال عمومی او خوب است. بیمار فردی است که در ایتالیا کار میکرد. وزیر بهداشت و درمان جمهوری صربسکا افزود: ما در حال بررسی افرادی هستیم که این فرد مبتلا با آنها ارتباط داشته است واقدامات خود را برای عدم انتقال این ویروس به کار خواهیم گرفت.
بر همین اساس فرزند وی که دانش آموز است نیز به این ویروس مبتلا است. مسئولان وزارت بهداشت با مدرسهای که کودک به آنجا میرفت، ارتباط برقرار کرده اند تا تحقیقات در اینباره کامل شود.
خالی شدن قفسههای فروشگاهی در برلین
در پی تایید مواردی از ویروس کرونا در آلمان، اقدام مردم به خرید به خالی شدن قفسههای یک فروشگاه منجر شد. در آلمان تاکنون آلودگی ۲۶۲ نفر به ویروس کرونا تایید شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از برلین، با شیوع کرونا در پایتخت هم آمار سرایت به ۹ نفر رسید.
وزیر اقتصاد آلمان صادرات لوازم و تجهیزات پزشکی مربوط به مقابله با کرونا را ممنوع اعلام کرد.
ستاد بحران آلمان هم ۳۲۵ میلیون یورو شامل ۲۵۰ میلیون یورو برای خرید تجهیزات حفاظت بهداشتی، ۵۰ میلیون یورو کمک به سازمان بهداشت جهانی و ۲۵ یورو برای اطلاع رسانی و روشنگری در افکار عمومی اختصاص داده است.
اتحادیه صنایع آلمان اعلام کرد: اگر در سه ماهه سال ۲۰۲۰ میلادی وضع اقتصادی با توجه به شیوع کرونا به حالت عادی باز نگردد، توان اقتصادی این کشور دچار افت خواهد شد.
رشد اقتصادی آلمان پیش از کرونا تا نیم درصد و تا لبه رکود رفته بود که شیوع این ویروس میتواند افت شدیدتری را بر اقتصاد این کشور تحمیل کند.
اولین مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در سوئیس
پلیس سوئیس روز پنجشنبه از مرگ یک زن ۷۴ ساله خبر داد که مبتلا به ویروس کرونا بود و به این ترتیب این کشور اولین مورد از مرگ افراد بر اثر ابتلا به این ویروس را تایید کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، این زن که روز سه شنبه در بیمارستانی در شهر لوزان در غرب سوئیس بستری شده بود در ساعات اولیه روز پنج شنبه جان باخت.
از زمان شیوع اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در سوئیس در تاریخ ۲۵ فوریه تاکنون ۵۸ نفر به این ویروس در این کشور مبتلا شده اند.
تعطیلی مدارس در ۱۳ کشور
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، یونسکو اعلام کرد شیوع ویروس جدید کرونا ۱۳ کشور جهان را واداشته است همه مدارس خود را تعطیل کنند و این وضعیت آموزش بیش از ۲۹۰ میلیون دانش آموز را در سراسر جهان تاثیر قرار داده که آماری بی سابقه است.
این سازمان آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد یاد آور شد، تا همین دو هفته پیش، چین که این ویروس برای اولین بار در ماه دسامبر در آن ظاهر شد، تنها کشوری بود که مدارس خود را تعطیل کرده بود.
ایتالیا آخرین کشوری است که در تلاش برای مهار همه گیری ویروس کووید-۱۹ مدارس خود را تعطیل کرده، ویروسی که سیاره زمین را به وحشت و اقتصاد جهانی را به خطر انداخته است.
شمار تلفات ناشی از کووید-۱۹ در ایتالیا، اولین کانون اروپایی این ویروس، روز چهارشنبه از مرز یکصد نفر گذشت و به ۱۰۷ مورد و شمار مبتلایان هم به ۳ هزار و ۸۹ مورد رسید. در پی انتشار این آمارها ایتالیا با اتخاذ تدابیری استثنایی همه مدارس و دانشگاهها را از روز پنج شنبه تا ۱۵ مارس (۱۵ اسفند) تعطیل کرد.
در کره جنوبی، که با ۳۵ مورد مرگ و ۵ هزار و ۷۶۶ مورد ابتلا، پس از چین دومین کانون ابتلا به این ویروس است، تعطیلات مدارس و مهدکودکها سه هفته دیگر تمدید شد.
کمبود دستمال کاغذی در استرالیا
با افزایش نگرانیها به دنبال شیوع ویروس کرونا در استرالیا، در نزاع بر سر دستمال توالت یک مرد هدف کلت الکتریکی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس استرالیا روز پنج شنبه با اعلام این خبر گفت: این حادثه در فروشگاهی در شهر تامورت در نیو ساوت ولز اتفاق افتاد. این شهر چهارساعت با ماشین با سیدنی فاصله دارد. در این حادثه یک مرد به یک مشتری و یکی از کارکنان فروشگاه حمله کرد.
براساس گزارشها تاکنون ابتلای بیش از ۵۰ نفر به ویروس کرونا در استرالیا تایید شده است. جدیدترین مورد گزارش شده، ابتلای یک کودک هشت ماهه در آدلاید است.
نگرانی درباره شیوع ویروس کرونا موجب کمبود برخی کالاها ازجمله محلولهای ضدعفونی دست و ماسک در استرالیا شده است.
ادامه کاهش چشمگیر مبتلایان به کرونا در چین
شمار مبتلایان به ویروس کرونا برای سومین روز متوالی در چین با کاهش محسوس مواجه شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از پکن، براساس اعلام کمیسیون بهداشت ملی چین از آغاز شیوع این بیماری تاکنون در چین ۸۰ هزار ۵۶۷ نفر مبتلا که از این تعداد ۵۲ هزار ۲۴۱نفر بهبود یافتند. در حال حاضر ۲۵ هزار ۳۱۰ نفر در چین مبتلا هستند و ۳ هزار ۱۶ نفر هم جان خود را از دست دادند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کویت به ۵۸ نفر رسید
حساب کاربری وزارت بهداشت کویت در توئیتر نوشت: وزارت بهداشت اعلام میکند دو مورد ابتلای جدید به ویروس جدید کرونا ثبت شد و به این ترتیب شمار مبتلایان به ۵۸ نفر میرسد.
اروپاییهای غیرمقیم در فلسطین اشغالی دیگر اجازه ورود به سرزمینهای اشغالی را ندارند
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در ادامه تبعات شیوع ویروس کرونا، اسرائیل از ممنوعیت ورود اتباع بسیاری از کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه خبر داد. اسرائیل از شیوع ویروس کووید ۱۹ نگران است. تاکنون ۱۵ مورد آلوده به این ویروس در اسرائیل گزارش شده است.
خبرنگار این شبکه در تل آویو میگوید بسیاری از مسافران که از کشورهای اروپایی میآیند شامل این محدودیتها میشوند. مسافران در فرودگاه تل آویو نگرانند و مشخص نیست افراد قرنطینه میشوند یا اینکه مجوز مییابد وارد اسرائیل شوند. طبق قانون جدید افراد ساکن سرزمینهای اشغالی که از کشورهای اروپایی مانند فرانسه باز میگردند باید در خانه خود قرنطینه شوند. با این حال در فرودگاه هیچ گونه بررسی انجام نمیشود.
زنی میگوید من یک فرانسوی ساکن اسرائیل هستم. من به خانه خود میروم و به مدت ۱۴ روز از خانه خارج نخواهم شد. این کاریست که همه مردم در اینجا انجام میدهند. مردم در اینجا مسئولانه عمل میکنند و نیاز به ناظر ندارند. در حال حاضر تردد فرانسویها آزاد است.
تاکنون دهها هزار اسرائیلی در خانههای خود قرنطینه شده اند. کادر درمانی اجازه سفر ندارند، تجمعات گسترده ممنوع شده است و نخست وزیر از مردم خواسته است که دست ندهند و از این پس از احترام هندی به نشانه سلام دادن استفاده کنند.
تعطیلی مدارس در آمریکا
در پی شیوع کرونا، چندین مدرسه در برخی از شهرهای آمریکا از جمله سیاتل و نیویورک تعطیل شد. گفته میشود مدارس منطقه نورث شور در سیاتل دست کم به مدت دو هفته تعطیل است و کلاسها به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
ایالت واشنگتن مراکزی را برای قرنطینه بیماران آماده کرده است
با توجه به احتمال افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در منطقه متروپلیس در سیاتل، مقامات در واشنگتن مکانهایی را برای قرنطینه این بیماران آماده میکنند. شهر کینگ که سیاتل را نیز شامل میشود همچنین مکانهای قرنطینه دیگری را آماده میکند. این شهر همچنین دو مکان دیگر را برای ایجاد مکانهای قرنطینه، یکی در سیاتل و دیگری در شمال سیاتل در نظر گرفته است. مقامات در این شهرستان همچنین یک متل را در نزدیکی سیاتل به قیمت ۴ میلیون دلار خریداری کرده است که ۸۵ تخت دارد. این متل برای قرنطینه کردن بیماران از آن جهت مناسب تشخیص داده شده است که هر اتاق آن دارای در و سیستم گرمایش و تهویه مطبوع مجزا است. با تهیه این امکانات این شهر و مقامات دولتی میتوانند دست کم ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا را قرنطینه کنند. به گفته اداره بهداشت این شهر همه ۳۹ نفری که در ایالت واشنگتن آزمایش کرونای آنها مثبت اعلام شده است، در بیمارستان یا در منازل خود نگهداری میشوند.
دروغ جدید ترامپ: هفته هاست به علت کرونا به صورتم دست نزده ام
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت چندین هفته است که از ترس ویروس کرونا، صورتش را لمس نکرده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل، ترامپ روز گذشته در جلسهای در کاخ سفید با حضور مایک پنس معاون وی با مدیران شرکت هواپیمایی درباره اتخاذ اقدامات بهداشتی برای مهار ویروس کرونا وقتی که یکی از مسئولان از اهمیت شستن دست و صورت به عنوان یک راهکار پیشگیرانه برای مقابله با این ویروس صحبت میکرد، به مزاح حرف او را قطع کرد و گفت: هفته هاست به صورتش دست نزده و آن را لمس نکرده است!
ترامپ در این باره گفت: هفته هاست صورتم را لمس نکرده ام. هفتههاست. آن را فراموش کرده ام.
حاضران در این جلسه بعد از صحبتهای ترامپ خندیدند.
این ادعای وی درحالی است که روز گذشته در دیدار وی با مدیران اجرایی داروسازی دیده شده است که دست رئیس جمهور زیر چانه اش بوده است.
لوفتهانزا تعلیق پرواز هایش به چین را تمدید کرد
شیوع ویروس کرونا، ۱۵۰ هواپیما از ناوگان حدودا ۷۷۰ فروندی شرکت هواپیمایی لوفت هانزا را زمین گیر کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی خبرگزاری رویترز، سخنگوی لوفتهانزا با بیان این که این شرکت در تلاش است برنامههای خود را برای این اوضاع غیرعادی تنظیم کند، افزود: ۲۵ فروند از ۱۵۰ هواپیمای زمین گیر شده، جتهای مسافربری دوربرد هستند. هفته گذشته شرکت لوفتهانزا از توقف پرواز ۲۳ فروند هواپیمای دوربرد خود خبر داد. روسای این شرکت هواپیمایی اروپایی روز سه شنبه هشدار دادند که اوضاع وخیم تری در انتظار صنعت هوایی است و شیوع ویروس کرونا خسارات اقتصادی زیادی به این صنعت وارد میکند، اما آنها در عین حال پیش بینی کردند که در هفتههای آینده درخواست سفر احتمالا تثبیت خواهد شد. گروه شرکتهای هواپیمایی لوفتهانزا که شامل شرکتهای هواپیمایی سوئیس، بروکسل و اتریش میشود، اعلام کرد در هفتههای آینده با توجه به چگونگی شیوع ویروس کرونا، تعداد پروازهای خود در مسافتهای کوتاه و متوسط را تا ۲۵ درصد کاهش خواهد داد. این شرکت همچنین اعلام کرد تعلیق پروازهایش را به چین تا ۲۴ آوریل تمدید خواهد کرد. علاوه بر آنکه پروازهایش به شمال ایتالیا را نیز کاهش خواهد داد. این شرکت تاکید کرد هنوز برای برآورد میزان تاثیر شیوع این بیماری بر درآمدهای شرکت که قرار است ۱۹ مارس منتشر شود، زود است.
بدبینی فرانسویها به مدیریت مقامات کشور خود برای مقابله با کرونا
نتایج تازهترین نظرسنجی نشان میدهد بیشتر فرانسویها به مدیریت مقامات فرانسه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بدبین و نگران رفتن به اماکن عمومی هستند، اما با توجه به نزدیکی انتخابات شهرداریها، نگرانی برای رفتن پای صندوقهای رای ندارند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نظرسنجی موسسه «الب/برژه-لورو» Elabe / Berger-Levrault برای شبکه تلویزیونی «ب اف ام ت و» تلاش دارد پانورامایی از افکار عمومی در مورد انتشار ویروس جدید کرونا در فرانسه ارائه دهد. اولین نتیجه این نظرسنجی نشان میدهد فرانسویها نسبت به مدیریت مقامات این کشور برای مقابله با شیوع این ویروس بدبین هستند.
طبق این نظر سنجی ۵۸ درصد فرانسویها معتقدند دولت این پرونده را «بد» مدیریت میکند، اما ۴۱ درصد عکس این نظر را دارند.
در همین ارتباط، اکثر شرکت کنندگان در این نظرسنجی در مورد آینده و در مورد توان کشور برای مقابله با انتشار این ویروس بدبین هستند. ۵۷ درصد آنها فکر میکنند فرانسه برای مقابله با همه گیری احتمالی ویروس کرونا آمادگی ندارد که ۵ واحد بیشتر از نظرسنجی هفته گذشته همین شبکه تلویزیونی است.
با وجود این، به نظر نمیرسد فرانسویها بیمی از رفتن به پای صندوقهای رای داشته باشند. با آن که ادوار فیلیپ در جلسه هفته گذشته هیئت دولت موضوع تعویق برگزاری انتخابات شهرداریها را برای مقابله با انتشار ویروس کرونا مطرح کرد، تنها ۲۵ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی برای رفتن پای صندوقهای رای ابراز نگرانی کرده اند.
این نظرسنجی نشان میدهد نگرانی فرانسویها بیشتر معطوف رفتن به اماکن عمومی دیگر مثل باشگاههای شبانه (۴۶ درصد) است. این نگرانی در مورد استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی شدت یافته و به ۵۳ درصد و حتی در بین مردم پاریس به ۶۰ درصد رسیده است.
مکرون از برگزاری نشست شورای دفاعی فرانسه خبر داد
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از برگزاری نشست شورای دفاعی این کشور درباره شیوع ویروس کرونا خبر داد.
رئیس جمهور فرانسه در توئیتی نوشت: برای مقابله با ویروس کرونا ما در نشست شورای دفاعی گرد هم آمدیم و بر عزم خود برای محافظت از فرانسویها تاکید کردیم. من اجرایی تدابیری را که در این زمینه اتخاذ شد، زیر نظر خواهم گرفت.
فرانسه برای ورود به مرحله سه اپیدمی آماده میشود
سیبت ندیای سخنگوی دولت فرانسه اعلام کرد متاسفانه به نظر میرسد احتمال آنکه فرانسه بتواند از مرحله سوم ,آخر، اپیدمی بگریزد بسیار کم است. ما فعالانه برای رویارویی با این اپیدمی آماده میشویم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، دولت فرانسه در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد در صورت ورود به مرحله سوم، که طی آن ما شاهد گردش ویروس و انتقال آن در سراسر کشور هستیم، فعالیتهای جمعی به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
در برابر نگرانی و حتی تشویشها، سناتورهای فرانسه روز چهارشنبه از دولت خواستند با علوم پرورشی ارتباط برقرار کند. اولیویه وران وزیر بهداشت فرانسه هم اطمینان داد شفافیت انتخاب وی خواهد بود.
روز چهارشنبه فرانسه شمار افراد آلوده به ویروس کرونا را در خاک خود ۲۸۵ نفر اعلام کرد که بنابر اعلام ژروم سالومون رییس خدمات سلامت عمومی فرانسه وضعیت ۱۵ تن آنان وخیم است. تاکنون چهار نفر نیز جان باخته اند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه قرار است عصر روز پنجبنشه با بازیگران اصلی تحقیقات دولتی و خصوصی در زمینه مبارزه با بیماری کووید ۱۹ دیدار کند.
اولیویه وران در پایان نشست ویژه دفاعی در کاخ الیزه گفت فرانسه همچنان در مرحله دوم است که طی آن مقامات هرچه در توان دارند انجام میدهند تا از انتشار ویروس جلوگیری کنند.
محدودیتهایی که هفته گذشته در مورد ممنوعیت تجمعات بیش از ۵ هزار نفری در مکانهای بسته اتخاذ شد هنوز تغییری نکرده است. ندیای در این باره گفت این تدابیر در صورت ورود به مرحله سوم بار دیگر بررسی خواهند شد. اما حتی در این صورت هم فعالیت کشور متوقف نخواهد شد. متروها و سیستم حمل و نقل عمومی تا اعلام دستورات جدید به کار خود ادامه خواهند داد. زندگی در کشور به دلیل ویروس کرونا متوقف نخواهد شد.
به تعویق افتادن انتخابات شهرداریها که برای ۱۵ تا ۲۲ مارس برنامه ریزی شده است هنوز در برنامه نیست. اما در جهت احتیاط برخی برنامههای سرگرمی لغو شده اند.
به نظر میرسد میزان نگرانیها هم در فرانسه کاهش یافته است. طبق یک نظرسنجی برای شبکه ب اف ام ت و ۵۲ درصد مردم میگویند نگران نیستند و این در مقایسه با نظرسنجی هفته گذشته ۵ واحد بالاتر است. در برابر ویروسی که در ۸۰ درصد موارد بیماری بسیار خفیف ظاهر میشود، اما بسیار مسیر است، مردم در مورد مکانهای عمومی و در راس آنها حمل و نقل عمومی نگرانند.
مردم به سوی ماسکها و ژلهای ضد عفونی کننده هجوم آورده که قیمت آنها افزایش یافته است. دستوراتی در این زمینه صادر شده است. طبق حکمی ک چهارشنبه منتشر شد انبارهای ماسک تا ۳۱ ماه مه مصادره میشود. ندیای اطمینان داد که هیچ خطر کمبودی وجود ندارد. وی یادآوری کرد ماسکها از این پس تنها با نسخه پزشکی یا به کادر درمان ارائه میشود.
فرانسه هم اکنون در کنار ایتالیا و آلمان یکی از اصلیترین کانونهای شیوع ویروس کرونا در اروپاست. ۱۳ منطقه فرانسه از جمله گویان به این ویروس آلوده شده اند. در گویان ۵ مورد آلوده به ثبت رسیده است.
کانون اصلی شیوع بیماری در فرانسه همچنان لوآز با ۹۹ مورد آلوده است. منطقه لابالم در اوت سووآ با ۳۰ مورد و موربیان با ۱۴ مورد در ردههای بعدی قرار دارند.
شمار زیادی از مدارس و دانشگاهها در فرانسه به ویژه در لوآز و موربیان تعطیل شده اند.
در ول دوآز شهردار لوور تصمیم گرفته است از فرماندار بخواهد بخشی از مدارس به دلیل آلوده بودن یکی از دانش آموزان یا والدین تعطیل شود. اپرای پاریس هم که بزرگترین خانه اپرای جهان به لحاظ ظرفیت است از تماشاچیان خواست در صورت داشتن نشانههای سرماخوردگی در سالن حاضر نشوند.
با این حال رقابتهای فوتبال لیگ یک با محدودیت ویژهای رو به رو نشده اند. اما در امارات عربی متحده دو تیم دوچرخه سواری فرانسه قرنطینه شدند.
شمار افراد آلوده به کرونا در کره جنوبی به ۶ هزار و ۸۸ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در کره جنوبی روز پنج شنبه از ۳۲۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. با احتساب این ارقام جدید، آمار کلی مبتلایان به کرونا در کره جنوبی به شش هزار و ۸۸ نفر رسید. این کشور پیشتر در روز پنج شنبه از ابتلای ۴۳۸ نفر دیگر به این بیماری خبر داده بود.
وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد در این مرحله ۳۶ کشور ورود افرادی را که به تازگی در کره جنوبی بودند به خاک خود ممنوع کردند. حدود ۹۰ درصد موارد آلوده به ویروس در کره جنوبی مربوط به شهر دئگو است که در آن ۴ هزار و ۳۰۰ مورد آلوده تایید شده است.
بانک مرکزی کره جنوبی به عنوان دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان در پیش بینی خود درخصوص رشد اقتصادی این کشور بازنگری کرد و آن را کاهش داد. این بانک اعلام کرد اپیدمی بر مصرف و صادرات اثر خواهد گذاشت.
مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی اعلام کرد دولت بیش از ۳۰ میلیارد وون برای کمک به اقتصاد تا بتواند با این اوضاع وخیم رو به رو تزریق خواهد کرد.
سئول روز سه شنبه اعلام کرد ۱۱.۷۰۰ میلیارد وون به بهبود نظام پیشگیری از اپیدمیها و حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط اختصاص خواهد داد.
صندوق بین المللی پول: ویروس کرونا رشد اقتصادی جهان را در سالجاری کاهش خواهد داد
صندوق بین المللی پول اعلام کرد ظهور پدیده کرونا امیدها به شتاب گرفتن رشد اقتصادی جهان را از میان برده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ کریستینا جرجییووا (Kristalina Georgieva) مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه اعلام کرد گسترش سریعتر کرونا هر امیدی برای رشد قویتر اقتصاد در ۲۰۲۰ را از میان میبرد و گمان میرود یک سوم از صد و هشتاد و نه عضو این صندوق از گسترش این بیماری تاثیر میگیرند.
وی در نشست خبری که بعد از دیدار کمیته ریاست صندوق برگزار شده بود گفت این صندوق اکنون پیش بینی خود از رشد جهانی اقتصاد را کمتر از دو ممیز نه دهم درصد برای سال ۲۰۱۹ میداند و این بازبینی در هفتههای آتی اعلام خواهد شد. به گفته جرجییووا این صندوق پانصد میلیارد دلار بودجه اضطراری را برای اعضای خود در نظر گرفته است که وامهای کم بهره به کشورهای فقیرتر برای مقابله با این پدید واگیر از آن جمله هستند.
وی گفت: این بار دوره این همه گیری است که کار پیش بینی را دشوار کرده است. " وی در عین حال افزود تاثیرگذاری اقدامات برای کاستن از تاثیرات این ویروس نقشی اساسی در کاهش تاثیرات اقتصادی آن خواهد داشت.
کمتر از دو هفته پیش، صندوق بین المللی پول اعلام کرده بود که ویروس کرونا میتواند یک دهم درصد از پیش بینی ماه ژانویه برای رشد اقتصاد جهانی را کم کند.
جرجییوا گفت تاثیر کمتر این ویروس بر اقتصاد بر اساس انتظارات ما از مهار شدن عمده آن در چین است، ولی این دیدگاه تا حدود زیادی و بعد از آنکه این بیماری به سرعت در خارج از چین گسترش یافت و به حدود شصت کشور رسید، تغییر کرد.
به گفته مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول، این تغییر تا حدود زیادی ناشی از بی اطمینانی فزاینده و نیز تضعیف تقاضا در سطح جهانی و اقدامات احتیاطی فردی و کسب و کارها برای پرهیز از آلودگی به این ویروس است. این امر به صورت خاص بر بخشهای تجارتی و گردشگری تاثیر منفی گذاشته و باعث کاهش چشمگیر در تقاضا برای خرید نفت و دیگر اقلام شده است.
این کاهش بیش از چهار دهم درصد از سه ممیز سه دهم درصدی نرخ رشدی است که صندوق بین المللی پول در ماه ژآنویه و بعد از کاهش تنشها بین چین و آمریکا اعلام کرده بود.
جرجییوا گفت: "رشد اقتصادی سال جاری کمتر از سال گذشته خواهد بود. " با این حال وی به این مساله که آیا بحران سلامت که بعد از گسترش این ویروس ایجاد شده است جهان را وارد رکود میکند یا نه، اشارهای نکرد.
جرجییوا و دیوید مالپس (David Malpass) , رئیس بانک جهانی بر اهمیت اقدام هماهنگ برای محدود کردن تاثیر انسانی و اقتصادی این ویروس تاکید کرده اند.
مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول معتقد است هر چند که گشترش ویروس در چین کاهش یافته است، نرخ رشد میتواند کمتر از تازهترین پیش بینی پنج ممیز شش دهم درصدی صندوق بین المللی پول برای ۲۰۲۰ باشد. وی همچنین تصریح کرد که این صندوق از شروع دوباره تولید در چین دلگرم شده است و درصد تولید متوقف شدهای که در حال حاضر شصت درصد آن شروع شده است، تا هفتههای آتی به نود درصد میرسد.
یک فعال برجسته حقوقی اماراتی ابتلای ولیعهد ابوظبی را به کرونا تأیید کرد
یکی از فعالان برجسته حقوقی اماراتی تأیید کرد محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان قرنطینه شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، عبدالله الطویل این خبر را در توئیتر اعلام کرد.
ابوظبی رسما ابتلای محمد بن زاید را به کرونا اعلام نکرده است.
پیش از این منابع محلی در امارات فاش کرده بودند بن زاید به کرونا مبتلا شده است.
کارین آی کای پژوهشگر متخصص در امور کشورهای عرب حوزه خلیج فارس گفته بود یک کارگر فیلیپینی در کاخ خاندان بن زاید این ویروس را به محمد بن زاید منتقل کرده است.
کارین افزوده بود بن زاید به بیمارستان کلیولند در ابوظبی منتقل شده و قرنطینه شده است.