• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۴۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
تیتر امشب ؛

برنامه‌های سفرتان را لغو کنید

فوق تخصص عفونی گفت: سفر کردن احتمال شیوع و ابتلا به بیماری را مضاعف می‌کند، لذا خانواده‌ها این ۲ یا ۳ هفته هم، برنامه سفرشان را لغو کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما دکتر مردانی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با بیان این مطلب افزود: قرنطینه در غیر از خانه و غیر شهر موطن خود، معنایی ندارد و بهترین محل، خانه و شهر خود است، زیرا امکانات درمانی هر شهری به اندازه ساکنان آن شهر است و اگر جمعیت کثیری به عنوان مسافر به شهر دیگری مراجعه کنند موجب بحران می‌شود.

این فوق تخصص عفونی با بیان این که ویروس کرونا در ۸۰ درصد موارد، علامتی ندارد و یا خیلی خفیف است گفت: اگر در خانواده‌ای فردی علائمی نظیر سرماخوردگی و آنفلوانزا دارد باید او را قرنطینه خانگی کنند و همه چیز او را جدا کنند و چنانچه علائمی مثل تب و تنگی نفس داشت او را به مراکز درمانی منتقل کنند.

دکتر مردانی افزود: بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت تا یکسال آینده ۴۰ تا ۷۰ درصد جمعیت جهان کرونا را تجربه خواهند کرد و قطعا تا یکسال آینده این بیماری از حالت اپیدمیک خارج می‌شود.

وی با بیان این که گرما و مناطق گرمسیر، تاثیری روی ویروس کرونا ندارد گفت: وقتی هوا گرم می‌شود تجمعات و دور هم جمع شدن‌ها کمتر می‌شود و به این دلیل امکان سرایت این بیماری کاهش می‌یابد و الا گرمای هوا و مثلا سفر به جنوب کشور و خوزستان هیچ تاثیری بر ویروس و ابتلا به آن ندارد.

دکتر مردانی افزود: ایمنی بدن افراد را استرس و نگرانی و نخوردن غذا و میوه جات تضعیف می‌کند و باید تا آنجا که ممکن است نگرانی و استرس را از خود دور و موارد بهداشتی را رعایت کنند و با تغذیه مناسب و سفر نکردن از بیماری اجتناب کنند.

دکتر جان بابایی معاون وزیر بهداشت هم با بیان این که نکته کلیدی در کنترل بیماری، شناسایی افراد بیمار است گفت: یک پنجم مبتلایان همیشه شناسایی می‌شوند، از این جهت است که توصیه می‌شود افراد سفر نروند و نکات بهداشتی را رعایت کنند تا خواسته یا ناخواسته به شیوع و سرایت بیماری کمک نکنند.

وی افزود: هنر این نیست که ما هر که مریض شد بستری کنیم بلکه پیشگیری و کنترل بیماری هنر است و اگر شمار مبتلایان بخواهد مدام زیاد شود تا ۱۰ برابر بیشتر، تخت بیمارستانی نیاز خواهیم داشت.

معاون وزیر بهداشت گفت: ما استدعایمان از مردم این است که در خانه بمانند و سفر نرونند و اگر این اتفاق بیفتد و مردم رعایت کنند ما قطعا قبل از عید به سمت سرازیری و کاهش مبتلایان و کنترل بیماری خواهیم رفت.

دکتر جان بابایی با بیان این که به زودی بیماری کووید ۱۹ مهار خواهد شد افزود: سیر کاهش شیوع بیماری نشان می‌دهد که مردم موارد بهداشتی را رعایت می‌کنند و مبتلایان و صاحبان علائم بیماری زودتر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، سیستم بهداشت و درمان امادگی بیشتری پیدا کرده است و دارو‌های جدید هم دارد می‌آید.

وی تصریح کرد: ما درصدد هستیم بیمارستان‌ها را سبک کنیم و از هتل‌ها و مهمانسرا‌ها برای قرنطینه و نگهداری برخی از بیماران که شرایطشان رو به بهبود است استفاده کنیم، این افراد در حال خوب شدن هستند و شرایطشان کنترل شده است، اما هنوز ناقل بیماری اند و امکان ترخیص کامل آن‌ها وجود ندارد، زیرا ۱۴ روز مداوای بیماری طول می‌کشد.

معاون وزیر بهداشت گفت: هیچ دارویی خاصِ کووید ۱۹ تولید نشده است و مجوز مصرف هم ندارد، زیرا تولید و استفاده دارو سیر مشخص و حساسی در جهان دارد و باید تاییدیه‌های مختلف جهانی و داخلی دریافت کند و نمی‌شود سر خود دارویی تولید یا استفاده کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرسودگی و کمبود فضای فیزیکی؛ تراکم دانش‌آموزان خرمدره
انتشار فراخوان چهارمین کنگره بین‌المللی شعر پیامبر مهربانی
ثبت تردد بیش از سه میلیون و ۱۲۳ هزار خودرو در محور‌های ورودی و خروجی استان
گلزار شهدای کرمان؛ جلوه گاه وحدت، مقاومت وآزادگی
سی‌اُمین حمله ارتش آمریکا به قایق‌های غیر نظامی
کرمان آماده میزبانی سالگرد سردار سلیمانی؛ جزئیات تمهیدات شهرداری
خبر‌هایی از مصوبات شورای اداری مهدیشهر
قهرمانی کرمانشاه در بوکس بزرگسالان ایران
تبیین اهداف انقلاب اسلامی برای نسل جوان با خلاقیت‌های هنری
انهدام باند سارقان حرفه‌ای احشام در خدابنده
یک تساوی ویک باخت نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتسال
فراخوان جشنواره ایران دوستی و هویت ملی
یخبندان و کاهش محسوس دما در راه است
تیم آفاق، قهرمان مسابقات فوتسال خردسالان فیروزکوه
فروغ جاویدان یا عملیات تروریستی تاریک
تجلیل از قضات و اعضای شورا‌های حل اختلاف بم
رعایت اصل بی‌طرفی کامل در اجرای انتخابات
افتتاح ستاد جهادی درمان و مدیریت بحران شرکت ملی مس در گلزار شهدا
تاکید استاندار خوزستان بر آمادگی صددرصدی دستگاه‌ها برای مدیریت بارندگی‌ها
فعالیت۴۸۰ مزرعه پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
ماهانه حدود ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر برای تامین معیشت
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی در میادین تره‌بار آغاز شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)