آخرین تحولات مربوط به شیوع و مقابله با ویروس کووید ۱۹
هزینه شیوع جهانی کرونا ۴۰۰۰ میلیارد دلار است
بانک توسعه آسیا : تأثیر همه گیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی ممکن است از دو هزار میلیارد دلار به چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف و همچنین راههای مقابله با آن به شرح زیر است:
افزایش مبتلایان به کرونا در ارمنستان
تراژدی کرونا در خانه سالمندان در ایتالیا
به گزارش خبرنگار صداوسیما از رم، مرگ خاموش سالمندان ایتالیایی آلوده به ویروس کرونا در مراکز نگهداری سالمندان در ایتالیا، این بحران را بیش از پیش غم انگیز کرده است. همزمان با اوج ویروس کرونا در ایتالیا شمار قربانیان این ویروس در خانههای سالمندان، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. افراد داوطلب و برخی از کارکنان خانههای سالمندان در ایتالیا بعد از شیوع ویروس کرونا، این مراکز را ترک کرده اند.
پرستار یک خانه سالمندان در شهر ناپل گفت: ما تحت فشار شدید هستیم تعداد کارکنان نصف شده و عملا دولت، ما را به حال خودمان رها کرده است.
یکی دیگر از کارکنان خانههای سالمندان گفت: وضعیت اینجا بسیار بحرانی است. ۵ نفر از سالمندان مبتلا به کرونا در مرکز ما در وضعیت اضطراری قرار دارند و باید به سرعت در بیمارستان بستری بشوند، اما اورژانس به ما میگوید فقط یک آمبولانس دارد. از ۴۰ سالمندی که در اینجا هستند ۲۷ نفر تست کرونا شده اند که ۲۳ نفر آنها آلوده به این ویروس هستند و این در حالی است که ما تجهیزات بهداشتی لازم را هم نداریم.
نیروهای ارتش ایتالیا برای کمک به ضدعفونی خانههای سالمندان و آسایشگاهها، فرا خوانده شدهاند.
هم اکنون شمار قربانیان کرونا در ایتالیا به نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر افرایش یافته است که متاسفانه بیشتر این افراد سالمندانی بوده اند که پیشینه بیماریهای مزمن داشتند.
گزارش اختصاصی از اقدامات پیشگیرانه ارتش لبنان برای مقابله با کرونا
محدودیتهای بیشتر در ورودی های آلمان
وزیر کشور آلمان از اعمال محدودیتهای بیشتر مرزی برای مهار کرونا خبر داد. دولت آلمان قرار است روز دوشنبه در مورد طرح تشدید اقدامات سختگیرانه تصمیم گیری کند.
از جمله این اقدامات قرنطینه مسافران ورودی از راههای هوایی است و فقط مسافرانی از لهستان، جمهوری چک، بلژیک و هلند اجازه ورود به آلمان را دارند که دلایل قابل قبولی داشته باشند.
آلمان پیش از این محدودیتهای مشابهی را در مورد اتریش، فرانسه، سوییس، لوکزامبورگ و دانمارک به اجرا گذاشته است.
سازمان جهانی بهداشت- آخرین آمار کرونا در کشورهای مختلف جهان
خطر مرگ هشت هزار بیخانمان بر اثر گرسنگی
شبکه المیادین گزارش داد: شیوع ویروس کرونا، هشت هزار فرد بی خانمان در لندن پایتخت انگلیس را با خطر مرگ بر اثر گرسنگی روبرو کرده است.
افراد بی خانمان در انگلیس، از جمله افرادی هستند که بیشترین خطر ابتلا به ویروس کرونا در بین آنها وجود دارد. با توجه به بسته شدن رستورانها و کافهها در لندن، افراد بی خانمان برای سیر کردن خود به کمک عابران، امیدوار هستند. بیش از هشت هزار بی خانمان در لندن با خطر مرگ بر اثر گرسنگی روبرو هستند. آنها پناهگاهی برای خود در برابر سرمای شدید هوا پیدا نمیکنند. بی خانمان در لندن برای دریافت کمک به هر کسی متوسل میشوند و میگویند مردم از هر چیزی میترسند. این فرد بی خانمان میگوید ما در دورهای قرار داریم که شاهد شیوع همزمان بیماری و خودخواهی هستیم.
وزیر بهداشت آلمان: کشورها در حال جنگ برای تصاحب ماسک
ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان گفت به دلیل کمبود اقلام ضروری برای مقابله با کرونا از جمله ماسک، شاهد نوعی جنگ و مبارزه میان کشورها و شرکتها در خاک چین برای خرید بیشتر این اقلام هستیم.
به نظر میرسد سخنان وزیر بهداشت آلمان ناظر به اقدام آمریکا در ربودن یک محموله ماسک سفارش داده شده از طرف آلمان به چین باشد.
آمریکاییها پیش از این نیز سفارش فرانسه را برای خرید ماسک از چین راهزنی کردند.
افزایش مشکلات روانی ناشی از شیوع کرونا
پژوهشگران انگلیسی درباره افزایش مشکلات روانی ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان هشدار دادند.
تحقیقات جدید دانشگاه ”کینگز کالج“ در لندن، نشان میدهد تدابیری که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اتخاذ شد از جمله قرنطینه خانگی افراد، سلامت روانی و ذهنی جامعه را در بلندمدت تهدید میکند. موسسات خیریه فعال در زمینه سلامت روانی در انگلیس، از افزایش شدید موارد مراجعه مردم به این موسسات خبر دادند.
افزایش تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در توکیو
ژاپن روز جمعه از تائید آلودگی ۸۹ نفر دیگر به ویروس کرونا در توکیو پایتخت این کشور خبر داد.
با احتساب موارد جدید، مجموع کل افراد مبتلا به کووید-۱۹ در توکیو به ۷۷۳ نفر رسیده است. روز گذشته توکیو با ۹۷ مورد تائید شده از آلودگی به ویروس کرونا، رکورد تازهای در این زمینه ثبت کرد.
در حال حاضر ۷۱۷ نفر به علت ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستانهای توکیو بستری هستند و تعداد بسیاری از تختهای بیمارستانی این شهر را که برای کرونا در نظر گرفته شده است، اشغال کرده اند. در توکیو ۷۵۰ تخت برای افراد آلوده به ویروس کرونا در نظر گرفته شده است.
با توجه به روند فزاینده مبتلایان به کووید-۱۹ در توکیو، مسئولان این شهر قصد دارند چند هتل را برای رسدگی به بیماران اجاره کنند.
نگرانی از اثرگذاری اختلافات ترامپ و پلوسی بر روند مقابله با کرونا
دو تن از قدرتمندترین افراد در واشنگتن پنج ماه است که با هم صحبت نکرده اند و این در حالی است که آمریکا با بزرگترین بحران سلامتی قرن مواجه است، بحرانی که تاکنون جان بیش از شش هزار آمریکایی را گرفته و ده میلیون تن را بیکار کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس از واشنگتن، دونالد ترامپ رئیس جمهوری و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا آخرین بار روز ۱۶ اکتبر با یکدیگر گفتگو کرده بودند.
ترامپ و پلوسی چند ماه بعد در جریان استیضاح رئیس جمهور آمریکا، با یکدیگر درگیری پیدا کردند.
اکنون این نگرانی وجود دارد که اختلاف دو طرف ممکن است در توان دولت آمریکا برای واکنش به بحران فزاینده ویروس کرونا اثر بگذارد و این در حالی است که گزارش روز پنجشنبه نشان میدهد که بحران کرونا ۶ میلیون ۶۰۰ هزار نفر دیگر را به تعداد بیکاران سه میلیون نفری که دو هفته پیش ایجاد شد، اضافه کند.
مرکل به سر کارش بازگشت
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان که از سوم فروردین به دلیل مشکوک بودن به آلودگی به ویروس کرونا به قرنطینه خانگی رفته بود امروز با پایان یافتن دوره قرنطینه خود، در محل کارش حضور یافت.
تست کرونا مرکل پس از سه بار، منفی اعلام شد. او در پی مثبت اعلام شدن آزمایش کرونا پزشک معالجش خود را در خانه قرنطینه کرده بود.
اقدامات دولت مصر برای مبارزه با کرونا
ابراز نگرانی سازمان ملل از ادامه درگیری ها در لیبی در بحبوحه شیوع کرونا
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، خاطر نشان کرد: ”ما از خصومت ها درون و اطراف طرابلس به رغم آتش بس مورد توافق جهت حضور مقامات این کشور و سازمان های بشردوستانه به منظور رسیدگی به چالش های غیر منتظره ناشی از کووید-19، به شدت نگران هستیم.“
وی اضافه کرد: ”این درگیری ها در حالی شدت پیدا می کند که سازمان ملل در تلاش برای پشتیبانی از مقامات لیبیایی جهت آمادگی برای واکنش به بیماری کووید-19 است.“
تلفات کرونا در اروپا به مرز ۴۰ هزار نفر رسید
تا ساعت ۱۴ روز جمعه در اروپا ۳۹۴۸۴ نفر بر اثر ویروس کرونا جانشان را از دست دادند.
بر اساس آمار رسمی کشورهای اروپایی کرونا بیشترین تلفات را از کشورهای زیر گرفته است:
ایتالیا ۱۳۹۱۵ نفر
اسپانیا ۱۰۹۳۵ نفر
فرانسه ۵۳۸۷ نفر
انگلیس ۲۹۲۶ نفر
هلند ۱۳۴۱ نفر
بلژیک ۱۱۴۳ نفر
آلمان ۱۱۱۱ نفر
سوییس ۵۷۳ نفر
سوئد ۳۳۳ نفر
اتریش ۱۶۸ نفر
دانمارک ۱۳۹ نفر
قرنطینه بیش از ۱۰ هزار نفر در مجارستان
حدود ۱۰ هزار و ۶۶۸ نفر در مجارستان در قرنطینه خانگی بسر میبرند و به دستور ادارات ذیربط در این کشور اجازه ترک خانه خود را ندارند.
این افراد موظف هستند بر درب خانه خود برچسبی که از سوی ادارات ذیربط دریافت کرده اند تحت عنوان ورود ممنوع است بچسابنند.
در مجارستان شمار مبتلایان به ویروس کرونا تا به امروز به ۶۲۳ تن رسیده است. ۲۶ نفر هم براثر ابتلا به این ویروس جان باختند. در مجارستان تا به امروز بیش از هفده هزار نفر تست کرونا انجام داده اند.
به صدا در آمدن ناقوس کلیسا در آلمان به نشانه همبستگی در جدال با کرونا
هفت میلیون شاغل در انگلیس نیازمند کمک دولت
با گسترش همه گیری بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، انتظار میرود دولت این کشور ناچار شود به حدود ۷ میلیون نفر از کارکنان معلق یا اخراج شده شرکتهای خصوصی، دستمزد بپردازد.
روزنامه دیلی میرور نوشت بیش از ۶۰ درصد از شرکتهای انگلیس گفته اند به علت گسترش ویروس کرونا و کسادی بازارها، ناچارند کارکنانشان را معلق کنند تا این کارکنان بتوانند از کمکهای دولتی برخورداد شوند.
دولت انگلیس اعلام کرده است به منظور پیشگیری از اخراج افراد شاغال، حاضر است ۸۰ درصد از دستمزد کارکنان را تا سقف دو هزار و پانصد پوند در ماه، بپردازد. به نوشته دیلی میرور، بیش از ۴۰ درصد از مالکان شرکتهای انگلیسی اعلام کرده اند نیمی از کارکنانشان را فعلا از کار معلق میسازند.
همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، غولهای اقتصادی همچون بریتیش ایرویز (British Airways)، آرکادیا (Arcadia)، کاستا (Costa)، پرایمارک (Primark) و مک دونالدز را دچار مشکلات مالی کرده است و اکنون صدها هزار نفر از کارگران و کارکنان این شرکت ها، در معرض خطر اخراجند.
محدودیتهای کرونایی در اوکراین افزایش مییابد
با افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در اوکراین محدودیتهای جدید اعمال خواهد شد.
نخست وزیر اوکراین با انتشار اعلامیهای محدودیتهایی را که از ششم آوریل به اجرا در خواهد آمد تشریح کرد:
- حضور در اماکن عمومی بدون ماسک ممنوع است.
- حضور بیش از دو نفر (بجز همراهی با کودک یا ضرورت کاری) ممنوع است.
- حضور در پارک ها، فضاهای سبز، استراحتگاهها بدون ضرورت کاری ممنوع است.
- حضور در محوطههای بازی کودکان ممنوع است.
- حضور بدون مدرک یا کارت شناسایی ممنوع است.
- حضور افراد زیر ۱۴ سال بدون همراهی با افراد بزرگسال ممنوع است.
- خروج از مکانهای ایزوله بدون مجوز ممنوع است.
جریمه ناقضان مقررات شرایط ویژه قرنطینه درجمهوری آذربایجان
هزاران نفر از ناقضان مقررات شرایط ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان جریمه و ده نفر زندانی شدند.
پلیس جمهوری آذربایجان اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته سه هزار و ۵۶۶ نفر به علت رعایت نکردن مقررات منع ورود و خروج از شهرستانها و ۱۵ نفر به دلیل نقض مقررات مربوط به عدم فعالیت مراکز پذیرایی عمومی جریمه و ده نفر هم به علت تمکین نکردن به دستورات پلیس زندانی شده اند.
سوئد/ شمار مبتلایان از شش هزار نفر فراتر رفت
وزارت بهداشت سوئد اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با ۶۱۲ نفر افزایش به ۶۰۷۸ نفر رسید.
همچنین با مرگ ۵۱ نفر دیگر، شمار فوتیهای کرونا در سوئد به ۳۳۳ افزایش یافت.
افزایش مبتلایان به کرونا در روسیه
اقدامات ارتش لبنان برای مبارزه با کرونا
گشایش نخستین بیمارستان موقتی در لندن
همچنین قرار است دو بیمارستان صحرایی دیگر در جنوب شرقی و شمال انگلیس برای آمادگی در برابر افزایش احتمالی مبتلایان در هفتههای آینده گشایش یابد.
همچنین در راستای تلاشهای انگلیس برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، مت هنکوک، وزیر بهداشت این کشور گفت میخواهد هر شبانه روز ۱۰۰ هزار آزمایش در کشورش انجام شود. اما این آزمایشها شامل آزمایش خون برای تشخیص آنتی بادی نیز هست که هنوز قابل دسترس نیست. در نتیجه، دولت انگلیس با سؤالهایی در این خصوص رو به روست که چگونه میخواهد به هدف خود برای افزایش ۱۰ برابری انجام آزمایشهای تشخیص کرونا تا پایان این ماه، دست یابد.
جانسون: همچنان در قرنطینه میمانم
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز جمعه (امروز) گفت بیمار است و همچنان در قرنطینه میماند.
وی گفت: میخواهم خبرهای جدید از کمپین مبارزه با ویروس کرونا را سریع به شما اطلاع دهم. نخست درباره خودم باید بگویم گرچه حالم بهتر شده است و هفت روز در انزوا بوده ام، هنوز یکی از نشانههای خفیف بیماری را دارم و هنوز تب میکنم. بنابراین، طبق توصیه دولت باید قرنطینه شخصی را ادامه دهم تا این علامت بیماری نیز از بین برود.
مقام آمریکایی: نتایج نیمی از آزمایشهای کرونا گزارش نشده است
مسئول هماهنگی ستاد مقابله با کرونا در کاخ سفید آمریکا اقرار کرد ۵۰ درصد اطلاعات مربوط به آزمایشهای کرونا در این کشور را در اختیار ندارد.
دکتر "دبورا برکس" در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید گفت: هنوز ۵۰ درصد از اطلاعات {مربوط به آزمایش ها} را در اختیار ندارم. تاکنون ۶۶۰ هزار آزمایش به ما گزارش شده است، در حالیکه تعداد آزمایشهای صورت گرفته یک میلیون و سیصد هزار است. طبق مصوبه کنگره، نتایج آزمایشها باید به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا گزارش شود؛ اما هنوز نتایج ۱۰۰ درصد آزمایشها را دریافت نکرده ایم».
ایرباس تولید هواپیماهای ای ۳۲۰ را کاهش میدهد
منابع آگاه در شرکت هواپیماسازی ایرباس روز جمعه اعلام کردند این شرکت به علت مشکلات صنعتی و تدارکاتی ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا در جهان، تصمیم گرفته است تولید هواپیماهایای ۳۲۰ را به شدت کاهش دهد.
یک منبع نزدیک به این پرونده اعلام کرد شرکت ایرباس قصد دارد تولید سالانه هواپیماهایای ۳۲۰ خود را که در حال حاضر ۶۰ فروند در سال است، به مدت سه تا شش ماه به نصف کاهش دهد.
شمار مبتلایان به کرونا در سوییس ۱۹ هزار و ۳۰۳ نفر
وزارت بهداشت سوییس ظهر امروز اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور افزایش یافته و به ۱۹ هزار و ۳۰۳ نفر رسیده است.
طی بیست وچهار ساعت گذشته هزار و ۳۶ نفر در سوییس به این ویروس مبتلا شدند. همچنین ۴۸۴ نفر هم براثر ابتلا به این ویروس در سوییس جان باخته اند.
افزایش تدابیر مبارزه با کرونا در ترکیه
برخورد پلیس مالزی با نقض کنندگان قانون محدودیت تردد
خرید ۳۷ میلیون ماسک از چین
وزیر صنعت و تجارت روسیه، گفت: تاکنون ۳۷ میلیون ماسک صورت از چین خریداری کرده و بزودی ۵۵ میلیون ماسک دیگر نیز خریداری خواهد شد.
"دنیس منتوروف" افزود: این خرید کار آسانی نبود، اما همتایان چینی در اینباره به ما اولویت دادند و روسیه به عنوان یک کشور دوست در اولویت قرار گرفت.
به گفته وزیر صنعت و تجارت روسیه، قرارداد مربوط به خرید ۵۵ میلیون ماسک دیگر نیز منعقد شده است که حدود ۳ میلیون ماسک باید همین هفته به روسیه تحویل داده شود.
آمریکا ماسکهای آلمان را هم دزدید
ماسکهایی که آلمان برای کارکنان بخش درمان خود به چین سفارش داده بود، آمریکاییها با راهزنی به کشور خودشان منتقل کردند.
آمریکاییها همین دزدی را پیش از این درمورد ماسکهای سفارش فرانسه انجام داده بودند.
اعتراف دولت انگلیس به کوتاهی در مبارزه با ویروس کرونا
مشاور پزشکی دولت انگلیس اعلام کرد مقامات بهداشتی این کشور، برخلاف توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر آزمایش گسترده ویروس کرونا در میان مردم ، عمل کردند، اما ناکام ماندند.
روزنامه دیلی میرور نوشت سرعت آزمایش ویروس کرونا در انگلیس، کمتر از دیگر کشورها از جمله آلمان و کره جنوبی است، زیرا مقامات دولت انگلیس، توصیه سازمان جهانی بهداشت را گوش ندادند و به اشتباه، بر همه گیری آنفولانزا متمرکز شده بودند.
پروفسور گراهام مدلی (Graham Medley)، رئیس مرکز بیماریهای عفونی انگلیس در مصاحبه با روزنامه دیلی تلگراف گفت: مقامات بهداشت و درمان انگلیس به اشتباه تصور میکردند همه گیری بعدی در این کشور، نمونهای از آنفلوانزا خواهد بود و به فکر کووید ۱۹ نبودند.
وی افزود: مقامات مسوول، از جمله مدیران بهداشت و درمان، توصیههای سازمان جهانی مبنی بر ضرورت آزمایش گسترده، به منظور کند ساختن سرعت همه گیری ویروس کرونا را نادیده گرفتند و اکنون، سرعت همه گیری در انگلیس، بسیار بالاست.
روزنامه دیلی میرورو نوشت: در حالی که دولتهایی همچون آلمان و کره جنوبی، با آزمایش گسترده مردم درباره ویروس کرونا، از سرعت انتشار همه گیری کاستند و شمار مرگ را پایین نگاه داشتند، انگلیس هنوز اسیر این ویروس است.
پروفسور مدلی گفته است اکنون دولت انگلیس به علت آماده نبودن برای این همه گیری، نمیداند که ویروس کرونا چگونه در این کشور منتشر میشود.
مت هنکوک، وزیر بهداشت و درمان انگلیس روز پنج شنبه در نشست خبری اعلام کرد قرار است از ابتدای ماه آینده میلادی، روزانه صد هزار آزمایش ویروس کرونا در این کشور صورت گیرد.
کند شدن سرعت انتشار ویروس
خبرگزاری فرانسه روز جمعه در خبری فوری از برلین اعلام کرد محدودیتها سبب شروع کندی انتشار ویروس کرونا در آلمان شده است.
هزینه همه گیری جهانی ۴۰۰۰ میلیارد دلار خواهد بود
بانک توسعه آسیا روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد تأثیر همه گیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی ممکن است از دو هزار میلیارد دلار به چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار یعنی از ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی به ۴.۸ درصد برسد.
به گفته این نهاد که مقر آن در مانیل پایتخت فیلیپین است، این ارزیابی ممکن است کمتر از میزان واقعی باشد، به ویژه به این علت که بحرانهای احتمالی اجتماعی و مالی همچنین تأثیرات دراز مدت این بیماری همه گیر را بر نظامهای بهداشت و آموزش در نظر نگرفته است.
آستانه آلودگی یک میلیون نفر به ویروس جدید کرونا در جهان روز پنجشنبه پشت سر گذاشته شد و شمار مرگ و میر ناشی از آن به ۵۲ هزار مورد رسید.
یاسوکوکی ساوادا مسئول اقتصادی در بانک توسعه آسیا اعلام کرد: «هیچکس نمیتواند گستردگی گسترش همه گیری کووید-۱۹ و مدت زمان آن را پیش بینی کند.»
وی افزود: «احتمال بحران مالی جدی را نمیتوان منتفی دانست.»
این پیش بینیها بر این مبناست که همه گیری ویروس کرونا سال کنونی میلادی تحت کنترل در خواهد آمد و در سال ۲۰۲۱ همه چیز به حالت عادی باز خواهد گشت.
با این حال، افزایش همه گیری منتفی نیست و سطح شدت آن ناشناخته است.
بانک توسعه آسیا هشدار داد این نتایج ممکن است بدتر از حد انتظار باشد و رشد اقتصادی ممکن است به این سرعت از سر گرفته نشود.
انتظار میرود رشد اقتصادی چین، بزرگترین قدرت اقتصادی آسیا، در سال ۲۰۲۰ به ۲.۳ درصد برسد در حالی که این کشور در سال ۲۰۱۹ رشد اقتصادی ۶.۱ درصدی را به ثبت رسانده بود.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اوکراین و کمبودها در این کشور
اعلام ممنوعیت خروج از منزل در جمهوری آذربایجان
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان به ۴۴۳ نفر رسید.
به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان از مجموع ۴۴۳ نفرمبتلا ۳۲ نفر بهبود یافته، ۵ نفر جان باخته و ۴۰۶ نفر هم اکنون در بیمارستانهای این کشور بستری هستند.
قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا اعلام کرد: هم اکنون ۴۳۲۱ نفر در قرنطینه قرار دارند.
افزایش جهشی مبتلایان و قربانیان کرونا در انگلیس
فعالیتها در اتریش به آرامی ازسر گرفته میشود
ورنر کوگلر قائم مقام صدراعظم اتریش امروز در نشستی مطبوعاتی از کاهش برخی محدودیتها و فعالیت آرام کسب و کار مردم از هفته آینده در این کشور خبر داد.
وی افزود اواخر هفته (شنبه و یکشنبه) وضع آمار مبتلایان به ویروس کرونا را طی سه هفته گذشته بررسی و اوایل هفته آینده نخستین گامهای احتمالی را ارائه خواهیم کرد.
شمار مبتلایان در اسرائیل از ۷۰۰۰ نفر گذشت
به نوشته روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت، با گسترش همه گیری ویروس کرونا در فلسطین اشغالی، در روز پنجشنبه ۶۸۹ نفر دیگر به موارد تایید شده ابتلا به کووید-۱۹ اضافه شدند و ۱۰ نفر دیگر بر اثر این بیماری جان دادند.
طبق بیانیه جدید وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، تعداد موارد تایید شده ابتلا به کرونا در فلسطین اشغالی تا امروز جمعه به ۷,۰۳۰ نفر رسید که از پنجشنبه شب تا امروز ۷۳ مورد افزایش داشته است و حال ۱۱۵ نفر از آنها وخیم است. تعداد کشتههای کرونا تا امروز ۳۷ نفر اعلام شده است.
نیمی از کارگران درآمدشان را از دست دادند
نیمی از کارگران در آمریکا در پی رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، درآمدشان را از دست دادند.
بر اساس ارزیابی آسوشیتدپرس و مرکز تحقیقات ”نورک“، نیمی از کارگران در آمریکا به علت شیوع ویروس کرونا، درآمدشان را از دست دادند و بحران اقتصادی بر زندگی آنها تاثیر گذاشته است.
بر اساس این ارزیابی، آمریکاییهایی که درآمد پایین دارند و دارای مدرک دانشگاهی نیستند، شغل شان را از دست دادند. علاوه بر اینها ۶۰ درصد از آمریکاییها به این باور رسیده اند که اقتصاد ملی ضعیف است. ادامه سقوط شاخص بورس و تعطیلی شرکتها در سراسر آمریکا، باعث افزایش بدبینی به آینده اوضاع اقتصادی در این کشور شده است.
شمار فوتیها از ۱۱ هزار نفر گذشت
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد شمار قربانیان ویروس کرونا در اسپانیا در مدت ۲۴ ساعت گذشته با ۹۰۰ نفر افزایش از ۱۱ هزار نفر گذشت.
شیوع کرونا نشست تغییرات آب و هوا را به سال آینده موکول کرد
به گزارش الجزیره انگلیسی، شیوع ویروس کرونا موجب شد گفتگوها درباره تغییر آب و هوا به تعویق بیفتد و در سال آینده برگزار شود.
مذاکرات سال گذشته سازمان ملل در مادرید بر موضوعهای فنی همچون اقدام در زمینه «تجارت بازار کربن» متمرکز بود، ابزاری که از طریق آن کشورها بتوانند موفقیت شان در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای را با کشورهای دیگری که در این زمینه موفقیتی نداشته اند، مبادله کنند.
هشدار درباره تجزیه اتحادیه اروپا بر اثر کرونا
رهبران اروپایی هشدار میدهند که ویروس کرونا میتواند به تجزیه اتحادیه آنها منجر شود.
پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن پست نوشت: بیماری همه گیر کرونا- با بحرانهای بهداشتی و اقتصادی همزمان- در حال تعمیق خطوط گسل در اروپا است به گونهای که برخی از رهبران آن میترسند که این میتواند یک تسویه حساب نهایی باشد.
انسجام اتحادیه اروپا در پی برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)، ناآرامیهای سیاسی ناشی از مهاجرت ۲۰۱۵ و بحران مالی ۲۰۰۸ ضربه خورده و با افزایش استبداد در شرق که برخلاف آرمانهای فرضی پروژه اروپایی است، به چالش کشیده شده است.
اکنون، اگر رهبران اروپا نتوانند یک مسیر منسجمتر را ترسیم کنند، همانطور که یکی از معماران آن این هفته توصیف کرده است، پروژه اروپایی با "خطری مرگبار" مواجه خواهد شد.
در اوایل شیوع ویروس کرونا، واکنش کشورهای عضو اتحادیه اروپا نشان دهنده منافع و آرمانهای اروپائی نوعدوستانه را نشان میداد. محدودیتهای مرزی مجدداً اعمال شد و آلمان و فرانسه ممنوعیت صادرات تجهیزات پزشکی از قبیل ماسک و دستگاههای تنفسی را حتی در شرایطی که ایتالیا درخواست کمک کرده بود، ممنوع اعلام کردند.
اما روسیه و چین با کمکهای پزشکی - اگرچه گاهی ناقص- به کمک ایتالیا رفتند.
ناتالی توکی، مدیر انستیتوی امور بین الملل در ایتالیا گفت: دلیل این که ویروس کرونا چنین چالشی را ایجاد کرده این است که این ویروس همه حوزهها را لمس میکند و این کار را با برجسته سازی دینامیک موجود در آن انجام میدهد.
نوربرت روتگن، سیاستمدار آلمانی که تلاش میکند جایگزین صدراعظم آنگلا مرکل شود، به جمع افرادی که هشدار دادند اتحادیه اروپا در خطر جدی است پیوست و درگیری داخلی این قاره را به یک "جنگِ سنگر به سنگر" تشبیه کرد.