از سال ۹۲ تاکنون
کاهش ۷۲ میلیون مترمکعبی کسری مخازن آبهای زیرزمینی در خراسان جنوبی
با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بخشی از کسری مخازن آبهای زیرزمینی در استان جبران شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، سرپرست شرکت آب منطقهای استان گفت: با نصب کنتورهای هوشمند بر روی
چاههای کشاورزی، مسدود کردن چاههای غیر مجاز و فعال کردن گروههای گشت و بازرسی از منابع آبی، کسری مخازن از ۱۸۵ میلیون متر مکعب در سال ۹۲ به ۱۱۳ میلیون متر مکعب در سال آبی جاری کاهش یافته است.
امامی، میانگین بارندگی استان در سال آبی جاری را بر اساس ایستگاه های مبنای وزارت نیرو، ۱۶۴.۵ میلی متر عنوان کرد و افزود: میزان بارندگی در خراسان جنوبی در زمان مشابه بلند مدت ۱۱۰.۴ میلی متر و در زمان مشابه سال قبل ۱۳۸.۶ میلی متر ثبت شده است.
وی با بیان اینکه تأثیر مثبت بارندگیها بر منابع آبهای زیرزمینی در درازمدت مشخص خواهد شد گفت: با توجه به اینکه در زمان بارندگی چاههای کشاورزی خاموش بوده و استحصالی از منابع آب زیرزمینی انجام نمیشود، بارندگیها تأثیر غیر مستقیم و مثبتی بر مخازن زیرزمینی دارند.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان با اشاره به اینکه ۴۱.۷۴ درصد از مخازن سدهای استان آب ذخیره دارند، افزود: حجم فعلی مخازن سدهای استان هم اکنون ۲۷.۸ میلیون متر مکعب است که در مدت مشابه سال قبل این میزان ۲۲.۴ میلیون متر مکعب بود.
امامی گفت: ۴۴ محدوده مطالعاتی در استان وجود دارد که از این تعداد ۹ محدوده با استانهای مجاور مشترک و ۳۵ محدوده دیگر در حوزه فعالیت شرکت آب منطقه ای استان قرار دارند.
۳۵ دشت در استان وجود دارد که ۸ دشت دارای وضعیت ممنوعه بحرانی، ۱۸ دشت بحرانی و ۹ دشت آزاد هستند که امکان بهره برداری از دشتهای آزاد وجود ندارد.