به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن، چین اعلام کرد ماه ژوئیه یک کاوشگر و یک ربات کوچک هدایت شونده از راه دور را به مریخ میفرستد که نخستین ماموریت فضایی این کشور در سیاره سرخ محسوب میشود.
چین در این برنامه فضایی میلیاردها یورو سرمایه گذاری کرده است.
شرکت «علم و فناوری هوا-فضای چین» (China Aerospace Science and Technology Corporation) اعلام کرد: «هدف ما این است که در سال ۲۰۲۰ یک کاوشگر به مریخ بفرستیم.»
این شرکت در بیانیهای اعلام کرد: «این طرح بزرگ طبق برنامه پیش میرود و هدف ما این است که این پرتاب در ماه ژوئیه انجام شود.»
طی کردن مسافت بین زمین و مریخ برای این کاوشگر چینی هفت ماه طول میکشد و این کاوشگر پیش از سال ۲۰۲۱ به مقصد نخواهد رسید. این فاصله به طور مداوم تغییر میکند، اما حداقل آن حدود ۵۵ میلیون کیلومتر است.
این ماموریت چین موسوم به «تیان ون» (سوالات در آسمان) سه هدف را دنبال میکند: قرار دادن یک کاوشگر در مدار مریخ، نشاندن آن در سیاره سرخ و سپس هدایت یک ربات در سطح مریخ از راه دور برای انجام تجزیه و تحلیل ها.
چین پیش از این عملیاتی مشابه روی ماه انجام داده است. چین سال ۲۰۱۳ یک سطح نورد کوچک چرخدار هدایت شونده از راه دور (موسوم به خرگوش یشمی) در سطح ماه قرار داد و سپس ژانویه ۲۰۱۹ یک کاوشگر دیگر که جایگزین قبلی بود، در سطح پنهان ماه قرار داد.
این کشور آسیایی تنها کشوری نیست که ماموریتهای فضایی در مریخ دارد.
آمریکا نیز که پیش از این چهار وسیله اکتشافی به مریخ فرستاده، قرار است بین ماههای ژوئن و اوت پنجمین مریخ نورد خود را موسوم به «Perseverance» به مریخ بفرستد. این کاوشگر قرار است فوریه ۲۰۲۱ به سطح مریخ برسد.
امارات عربی متحده نیز قرار است ۱۵ ژوئیه نخستین کاوشگر عربی را از ژاپن به سمت سیاره سرخ پرتاب کند.
اما، ماموریت مشترک روسیه و اروپا موسوم به «اکسو مارس» (ExoMars) - که قربانی مشکلات فنی شدید ناشی از شیوع کووید ۱۹ شده است و امید آن میرفت که تابستان امسال یک ربات به مریخ بفرستد، به سال ۲۰۲۲ موکول شد.