• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۰۷۶۴
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
وزیر ارشاد در صحن علنی مجلس

تاکید بر شفافیت توجه به استانها و هوشمند سازی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین دیدار با رئیس هیات رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم که صبح امروز ۲۵ خرداد ماه برگزار شد، در صحن علنی حضور یافت و به بیان مطالبات و رویکرد‌های فرهنگی پرداخت.

تاکید بر شفافیت توجه به استانها و هوشمند سازیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سید عباس صالحی با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام (ره) و شهدا و تبریک به رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: شفافیت، توجه به استان‌ها و هوشمندسازی از رویکرد‌های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی با ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب به اقدامات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اشاره کرد و افزود: در بخش فرهنگ نهاد کتابخانه‌های عمومی فعالیت‌های متنوعی داشته است. در ۳ سال گذشته ۳۶۵ کتابخانه ساخته شده است. کتابخانه‌ها به باشگاه‌های فرهنگی تبدیل شده است. صد‌ها مسابقه کتابخوانی برگزار شد و مسابقه کتابخوانی رضوی یک میلیون شرکت‌کننده داشت.

یکی دیگر از نکاتی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این گزارش ارائه کرد کمبود اعتبارات موجود برای پرداخت حقوق کارکنان نهاد کتابخانه‌ها بود.
وی با بیان این که نهاد کتابخانه‌ها با بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ نیروی انسانی در سال ۹۹ باید بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان حقوق پرداخت کند، گفت: بودجه کمکی دولت حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است و اعتبار به دست آمده از نیم درصد شهرداری‌ها نیز کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان است، بنابراین مجموع این اعتبارات برای پرداخت حقوق کارکنان نهاد کتابخانه‌ها کافی نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه سازمان‌های اوقاف و حج و زیارت، معاونت قرآن و عترت و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در حوزه دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال فعالیت هستند افزود: ۵۵ جشنواره ملی و بین المللی قرآنی و ۶۰۰ جشنواره استانی و ۲ هزار و ۴۰۰ مؤسسه قرآنی و دبیرخانه ستاد ترویج قرآنی در کشور فعالیت می‌کنند که در صورت حمایت بیشتر می‌توان این فعالیت‌ها را گسترش داد. ۲۵ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد با بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار عضو ثابت در حال فعالیت است که اسامی این افراد در پرتال مساجد وجود دارد. اساسنامه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در شورای انقلاب فرهنگی تصویب و به قرارگاه فرهنگی و اجتماعی تبدیل شد.

ایجاد شبکه‌های خلاق و گسترش فضای دسترسی در مناطق محروم از دیگر محور‌های گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی بود.
آقای سید عباس صالحی در این خصوص گفت: در معاونت امور هنری و سازمان سینمایی هم از لحاظ تعداد رویداد‌ها و هم از لحاظ فعالیت‌ها رشد خوبی داشتیم. ایجاد شبکه‌های خلاق در استان‌ها یکی از اقدامات مهم در این حوزه است که به واسطه آن هر شهری می‌تواند در یک یا چند رشته هنری همچون خوشنویسی، گرافیک و پویانمایی جایگاه خودش را پیدا کند. در حوزه سینمایی تحولات گوناگونی هم از لحاظ زیرساخت و هم از لحاظ اقتصاد سینما و هم از لحاظ حضور‌های بین‌المللی داشتیم.

در مناطق محروم با نگاه کمک به گسترش فضای دسترسی به محصولات هنری فعالیت‌های خوبی انجام شده است.
وی درباره فعالیت‌های این وزارتخانه در حوزه رسانه گفت: با بهبود وضعیت رسانه و مطبوعات در سال‌های اخیر شاهد فعالیت‌های مطلوب این حوزه به عنوان مکمل امنیت و سلامت بودیم. ۴ کارگروه در معاونت مطبوعاتی به شکل منظم تشکیل جلسه می‌دادند. فعالیت‌های اصحاب رسانه در زمان شیوع کرونا و همکاری با کادر درمانی از جمله اقدامات مثبت رسانه‌ها است.
صالحی افزود: این وزارتخانه از نخستین وزارتخانه‌هایی بود که برنامه خودش را در حوزه فضای مجازی به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کرد. از طرفی این وزارتخانه ۷۲ اقدام مؤثر در حوزه زیرساختی و محتوایی داشت. حمایت از کسب و کار‌های نوپا (استارتاپ) حوزه فرهنگ و هنر در فضای مجازی از اقدامات دیگر این وزارتخانه بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه بین‌الملل نیز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۷۰ تا ۸۰ رایزنی ثبت قرارداد داشت، همچنین ۳۷ برنامه معادله فرهنگی با کشور‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به منظور بهبود روابط بین کشور‌ها تدوین شد. از طرفی در سال گذشته بیش از ۸۰ گفتگوی دینی با مجموعه‌های مختلف برگزار کردیم. همچنین در حوزه پژوهش‌های انجام شده در پژوهشگاه فرهنگ و هنر نیز اتفاقات بسیار خوبی را شاهد بودیم.
صالحی در بخش پایانی سخنانش درباره رویکرد‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رویکرد توجه به استان‌ها از اولویت‌های این وزارتخانه بود، زیرا ایران تنها تهران نیست. برهمین اساس پارسال، ۲۴۰ هزار فعالیت در شهرستان‌ها شاهد بودیم. همچنین در توافقی با ۱۸ استاندار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تفاهم‌نامه برای بهبود وضعیت زیرساخت‌ها و فعالیت‌های مختلف در حوزه فرهنگ و ارشاد تا پایان دولت تنظیم شد.

رویکرد دیگر ما شفافیت است.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بودجه‌ریزی عملیاتی در وزارت فرهنگ در سال‌های اخیر اجرا شده است. همچنین در رابطه با قراردادها، هزینه‌های رویداد‌ها و کمک‌ها شفافیت را در دستور کار قرار داده‌ایم.
صالحی افزود: رویکرد سوم ما در فضای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هوشمندسازی است. در این راستا ۱۳۰ مجوز و شبه مجوز در این وزارتخانه به ۳۶ مجوز تقلیل پیدا کرد و به سامانه تبدیل شد. ان شاءالله تا پایان شهریور ۳۶ خدمت خودمان را در فضای دولت الکترونیک انجام خواهیم داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)