برداشت کاسنی در مرودشت
کاسنی مرودشت راهی بازار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، سمیه کارگر مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: برداشت کاسنی، از یک و نیم هکتار مزارع گیاه دارویی در شهرستان مرودشت آغاز شد.
وی افزود: برداشت کاسنی طی سه مرحله انجام میشود و در مرحله اول برگ و شاخسار، سپس علاوه بر برگ و شاخسار، بذر گیاه و در مرحله آخر نیز باقیمانده گیاه و میزان کمی بذر نیز برداشت میشود.
کارگر اضافه کرد: از هر هکتار کاسنی حدود ۳تا۳ونیم تن شاخسار و ۲تن بذر قابل برداشت است که برگ و شاخسار تولیدی برای تهیه عصاره و عرق کاسنی به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه کاسنی به صورت پائیزه و بهاره کشت میشود، تصریح کرد: مناسبترین زمان کشت کاسنی در شهرستان، نوع بهاره است که عملکرد بهتری دارد.
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اضافه کرد: با توجه به نیاز آبی کم این محصول، مقرون به صرفه بودن، مقاومت و سازگاری آن با شرایط منطقه و نیز با توجه به اینکه از تمام اجزای گیاه کاسنی از جمله ریشه و ساقه آن استفاده میشود میتوان از این محصول در تغییر الگوی کشت منطقه و سوق دادن آن به سمت محصولات کم آب بر استفاده کرد.
گیاه کاسنی دارای طبیعت سرد وتر است که از ویژگیهای دارویی آن میتوان به برطرف کردن تشنگی، تب بر، درمان کبد چرب، تصفیه خون و درمان بیماریهای پوستی اشاره کرد.
همچنین از روغن دانه این گیاه نیز برای معالجه سنگ کلیه استفاده میشود.