به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در پایان معاملات نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود، برای تحویل در ماه اوت با ۱.۰۸ درصد معادل ۷۴ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۵ سنت رسید.
در پایان معاملات بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه اوت هم با ۱.۹ درصد معادل ۷۱ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۸ دلار و ۷۲ سنت رسید.
بهای نفت در ساعات اولیه معاملات روز پنجشنبه روند کاهشی داشت تا اینکه وزارت کار آمریکا، ارزیابیها و آمار و ارقام مربوط به اشتغالزایی و نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال و جویای کار این کشور را منتشر کرد. انتشار این خبر روند را برعکس کرد و روند قیمتها را افزایش داد.
بر اساس اعلام وزارت کار آمریکا به شمار متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا در هفتهای که گذشت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر دیگر افزوده است. این رقم نسبت به هفته ماقبل آن مقداری کاهش را نشان میدهد. کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده بود، پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص در این مقطع زمانی از سال یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر افزایش یابد.
نگرانیهای ناشی از به راه افتادن موج دوم شیوع بیماری کرونا در آمریکا که در آن روند ابتلا به ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) به گونهای هشدار دهنده به ویژه در ایالات جنوبی آن شدت گرفته است، همچنان بر بازار نفت حاکم است.
در تگزاس که بزرگترین تولید کننده نفت در میان ایالات آمریکاست، فرماندار آن روز پنجشنبه روند کاهش مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به حالت تعلیق در آورد همچنانکه در دو روز متوالی بیش از ۵۰۰۰ نفر به ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) مبتلا شدند و شمار افرادی که در بیمارستان بستری شدند در دو هفته دو برابر شد.
سازمان جهانی بهداشت که به عنوان نهاد کارشناسی سازمان ملل متحد نقش سازماندهی در امور بهداشتی و سلامت جامعه جهانی را برعهده دارد، در گزارشی اعلام کرد آستانه ابتلا ۱۰ میلیون نفر به ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) در جهان تا هفته آینده خواهد رسید و این در حالی است که این بیماری هنوز درمناطقی از آمریکا هنوز به اوج خود نرسیده است.
بیورنار تونهوگن از شرکت ریستاد انرجی در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: سرمایه گذاران و کارگزاران بازارهای جهانی از این به بعد منتظر پاسخ دولتهایی هستند که در پویایی تقاضا برای نفت در سطح جهان موثر و بر سمت و سوی قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار هستند.
صندوق بین المللی پول، نهاد پولی بین المللی که از معتبرترین منابع ارزیابی، پیشبینی وضع اقتصادی کشورهای جهان و تلاش برای پیشبرد سیاست های پولی در سطح بین المللی است این هفته در گزارشی اعلام کرد، رکود اقتصادی جهان امسال به ۴.۹ درصد خواهد رسید. حال آنکه همین نهاد در گزارش ماه آوریل خود پیش بینی کرده بود که میزان رکود جهان در سال ۲۰۲۰ به سه درصد برسد.
به باور برخی تحلیگران و کارشناسان مسائل اقتصادی و مالی، کاهش تولید ناخالص داخلی امسال در فرانسه به ۱۲.۵ درصد و در اسپانیا و ایتالیا به ۱۲.۸ درصد خواهد رسید.