• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۳۰۷۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۶
سیاسی » امنیتی و دفاعی
انفجار گاز یا انهدام تاسیسات موشکی؟

واقعیت‌های حادثه اخیر در پارچین

نام منطقه «پارچین» که از زمان طرح پرونده هسته‌ای ایران و به ویژه در جریان مذاکرات با ۱+۵ مورد توجه رسانه‌های بیگانه قرار گرفت با وقوع حادثه انفجار گاز بار دیگر مطرح شد.

واقعیت‌های حادثه اخیر در پارچینبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نورنیوز ، رسانه‌های فارسی زبان معاند تلاش کردند با ابهام‌سازی و شبهه‌افکنی از طریق بازتولید کلیدواژه پارچین یک حادثه عادی را به موضوعات خیالی پیوند دهند.
بامداد جمعه گذشته انفجاری در یک مخزن گاز در شرق تهران و در حاشیه یکی از اماکن نظامی رخ داد. به دنبال وقوع این حادثه در ساعات ابتدایی گمانه‌زنی‌هایی در این باره صورت گرفت که با توضیحات سخنگوی وزارت دفاع در خصوص علت این حادثه به برخی از این سوالات و گمانه‌ها پاسخ داده شد.


به گفته سخنگوی وزارت دفاع صدای انفجار و نور حاصل از آن، ناشی از حادثه در مخزن گاز در منطقه پارچین بود که بلافاصله یگان‌های آتش نشان و اطفای حریق وارد منطقه شدند و آتش بدون هیچ تلفات جانی مهار شد.
این حادثه البته از همان ابتدا فرصتی را فراهم کرد تا رسانه‌های معاند فارسی زبان با پرداختن به آن به شبهاتی در این زمینه دامن بزنند.
یکی از موارد مطرح شده در این رسانه‌ها تمرکز بر موضوع انفجار در منطقه «خجیر» بود. این رسانه‌ها مدعی شدند انفجار در مرکز تولید موشک‌های بالستیک در گروه صنعتی شهید باکری رخ داده است در حالی که مقامات رسمی وزارت دفاع در گزارش‌های خود به وضوح این ادعا را رد کردند.


نام منطقه «پارچین» از سال ۲۰۰۳ در حاشیه گفتگو‌های هسته‌ای ایران با ۱+۵ مورد توجه رسانه‌های بیگانه قرار گرفت و حال با وقوع این حادثه، رسانه‌های فارسی زبان معاند به دنبال ابهام‌سازی و شبهه‌افکنی از طریق بازتولید کلیدواژه پارچین با سوءاستفاده از یک حادثه عادی هستند.


طرح ادعای مضحک انفجار در تونل‌های زیرزمینی تولید و نگهداری موشک پس از انتشار گزارش تصویری و ارائه توضیحات کامل از محل انفجار مخزن گاز از سوی ایران نشان می‌دهد که رسانه‌های معاند دو هدف شامل ضربه‌پذیر معرفی کردن صنایع نظامی حساس ایران و همچنین تضعیف قدرت موشکی بازدارنده کشورمان را که تاکنون ضربات سهمناکی از آن دریافت کرده‌اند به بهانه این حادثه پیگیری می‌کنند.


برخی عناصر و رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی نیز پا را از دروغ‌پردازی‌های اولیه فراتر گذاشته و انفجار ایجاد شده را به حملات سایبری این رژیم مرتبط کردند!
در این خصوص یک مقام مطلع نظامی در پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی رسانه‌های معاند به «نورنیوز» گفت: تصاویر موجود و همچنین عکس‌های ماهواره‌ای که از رسانه‌های مدعی وقوع انفجار در تاسیسات موشکی منتشر شده نشان دهنده سوختگی پوشش گیاهی اطراف مخزن منفجر شده گاز است.


او با اشاره به تطبیق مختصات عکس‌های ماهواره‌ای با محل اعلام شده از سوی ایران افزود: چگونه ممکن است انفجاری در زیر زمین رخ بدهد، اما بدون آن که حفره‌ای در روی زمین ایجاد شود باعث ایجاد سوختگی پوشش گیاهی گردد.
این مقام نظامی خاطرنشان کرد: گزارش تصویری و عکس‌های منتشر شده به روشنی بیانگر انفجار محدود و در سطح زمین است و ربطی به مراکز ادعایی ساخت موشک در تونل‌های زیرزمینی ندارد.


او در پایان افزود: مخزن گاز منفجر شده به صورت دستی کنترل و شارژ می‌شده و اساسا امکان حمله سایبری به آن نیز وجود نداشته است.
در همین حال نباید از نظر دور داشت که به دلیل تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و همراه ساختن دیگر کشور‌ها برای جلب رأی در این موضوع، تمرکز بر نام منطقه پارچین و اشاره به تونل‌هایی برای تولید موشک، یکی از راه‌های همراه ساختن افکار عمومی و کسب حمایت سیاسی دیگر کشور‌ها برای تداوم تحریم‌ها علیه ایران است.
این در حالی است که تمام گزارش‌های مراکز نظارتی بین‌المللی حاکی از پایبندی ایران به تعهدات بین‌المللی و دوری از تولید سلاح‌های نامتعارف است و دست‌مایه قرار دادن چنین موضوعات خلاف واقعی، نشانه‌ای از ناتوانی آمریکا در اثبات ادعا‌های واهی خود برای محکوم کردن ایران است.


همچنین نباید فراموش کرد که آمریکا این روز‌ها به دلیل فشار‌های داخلی و بین‌المللی ناشی از ناتوانی در کنترل شیوع کرونا و نیز اعتراضات ضدنژادپرستی زیر فشار شدید افکار عمومی قرار دارد و به همین جهت تلاش می‌کند تا با طرح موضوعات حاشیه‌ای ضمن منحرف کردن افکار عمومی داخلی و خارجی، فرصتی برای عبور از این فشار‌ها بیابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
چرا اینطوری میگی؟؟؟برو یکسر به گوگل ارث نگاه کن،
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)