خشکه کاری شلتوک در مزارع خوزستان
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : با هدف افزایش بهرهوری آب ۵۱ هزار هکتار از مزارع استان به روش خشکه کاری شلتوک اختصاص داده شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، سید احمدی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: تا کنون در ۱۲۱ هزار هکتار از مزارع استان شلتوک کشت شده است و با هدف افزایش بهرهوری آب در شلتوک ۵۱ هزار هکتار از مزارع استان به روش خشکه کاری کشت شده است.
او بیان داشت: برداشت ۹۰۰ هزار تن شلتوک در سال زراعی ۹۹-۹۸ و استقبال کشاورزان از کشت شلتوک دولت را بر آن داشت تا فرصتی دیگر برای کشت برنج به کشاورزان خوزستانی اختصاص دهد و بر اساس مصوبه شورای کشاورزی سطح زیر کشت برنج برای امسال ۱۲۸ هزار هکتار بوده که از ابتدای فصل کشت تاکنون ۱۲۱ هزار هکتار شلتوک در شالیزارهای کشت گردیده است.
بیشتر بخوانید:خشکه کاری برنج در کارون
احمدی افزود: بیشترین سطح زیر کشت شلتوک در شهرهای شوش، شوشتر، اهواز و دشت آزادگان انجام شده است ور در خشکه کاری شلتوک حداقل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت به کشت معمول در مصرف آب صرفهجویی میشود و افزایش بهرهوری آب یکی از اولویتهای بخش کشاورزی بوده و روش خشکه کاری یکی از روشهای غالب کشت برنج استان در سالهای آینده خواهد بود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه علاوه بر ارقام عنبربو نجفی و محلی چمپا ارقام جدید فجر و شمیم نیز در استان کشت شده است تصریح کرد: ۲ رقم جدید از نظر عملکرد و تحمل شرایط شوری و گرما در حال بررسی است و یکی دیگر از روشهای کشت برنج استفاده از شیوههای نوین آبیاری از جمله آبیاری کم فشار تیپ است کهدر شهرهای با دمای پایینتر نتایج مطلوبتری را به دنبال خواهد داشت.