• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۶۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰
خراسان رضوی » اجتماعی
دومین جلسه محاکمه متهمان پرونده بزرگترین جعل مدرک ایران

رسیدگی به اتهامات ۱۵متهم پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۵متهم پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب در مشهد و به ریاست قاضی منصوری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، در این جلسه که در شعبه ویژه رسیدگی به پرونده اخلال گران و مفسدان در برگزاری دومین جلسه محاکمه متهمان پرونده هلدینگ آفتابنظام اقتصادی کشور مستقر در مشهد و با حضور متهمان و وکلای مدافع آنها، نمایندگان سازمان‌ها و ادارات، جمعی از شکات و وکلای آنها، نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی برگزار شد.
 
پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و اعلام رسمیت دادگاه توسط رییس جلسه، نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات پیشگیرانه انجام شده در این پرونده پرداخت و گفت: یکی از اهداف مهم در جریان رسیدگی‌های قضایی، پیشگیری از تکرار و وقوع مجدد چنین جرایمی از سوی سایر افراد، در کنار برخورد قاطعانه قانونی با مجرمینی است که به اعتماد عمومی صدمه می‌زنند.
 
در این هنگام و به دستور رییس دادگاه امیر رضا ثابت فرزند محمدحسن به عنوان متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و از وی خواسته شد تا مطابق کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی به دفاع از خود بپردازد.
 
قاضی با ذکر مجدد ۹ اتهام منتسبه به امیر رضاثابت، از وکیل مدافع متهم ردیف اول خواست تا لایحه دفاعیه خود را پس از دفاع از موکل خود به دادگاه تقدیم کند.
 
متهم امیر رضا ثابت با اشاره به نحوه اقدامات خود و در پاسخ به سوالات رییس دادگاه گفت: مهر‌های مورد اشاره در انبار ما کشف شده و اقدامات در مورد تعدادی از سایت‌هایی که اعلام شد را قبول دارم.
 
نماینده دادستان در واکنش به اظهارات متهم مبنی بر عدم قبول برخی اتهامات خود گفت: به اذعان همه متهمان امیر رضا ثابت دستور انجام امور را صادر می‌کرده و محل خدمت افراد نیز در مشهد و سایر نقاط را نیز او تعیین می‌کرده است.
نامبرده با کتمان درآمدهای خود نهایتا مبادرت به فرار مالیاتی می‌کند. متهم ردیف اول دستور امحا اسناد مالی را صادر می‌کند که خوشبختانه برخی این کار را انجام نمی‌دهند.
 
نماینده دادستان با اشاره به اظهارات و اقاریر سایر متهمان و همچنین گزارش سازمان‌ها و نهاد‌های مربوطه گفت: متهم اصلا اجازه صدور چنین مدارکی را نداشته است.
 
قاضی در خلال مطالب نماینده دادستان اعلام کرد: چنانچه هر شخص حقیقی یا حقوقی از این افراد شکایت دارد می تواند شکایت خود را تقدیم مرجع قضایی کند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
 
غرابادیان به عنوان نماینده دادستان خطاب به متهم ردیف اول گفت: ما شما را به صداقت در اظهارات دعوت می کنیم؛ چرا که بیان واقعیت‌ها در نهایت می تواند به شما کمک کند و این تذکرات درحالی به شما داده می‌شود که اسناد و مدارک کشف شده و همچنین اقاریر و اظهارات خود شما و سایر متهمان، نشانگر وقوع تخلفات وجرایم متعدد تحت لوای این شرکت است.
 
نماینده دادستان خطاب به متهم ردیف اول افزود: بنای شما ثبت شرکت به نام دیگران با هدف پوشش بوده و برخی از موسساتی که توسط این افراد بنام آنها مدرک صادر شده اصلا وجود خارجی نداشته است.
 
غرابادیان با اشاره به صدمات مادی و معنوی که نامبرده به جامعه زده است اظهار کرد: اقدامات او علاوه بر فرار مالیاتی. موجب هتک حیثیت مجامع علمی شده است.
 
نماینده داستان پس از کسب اجازه از محضر دادگاه با به نمایش درآوردن برخی از مستندات تخلفات متهم ردیف اول در صحن علنی، افزود: جعل مدرک دکتری افتخاری، جعل امضای افراد مسئول و جعل گواهی صلاحیت شغلی تنها گوشه‌ای از اقدامات خلاف قانون نامبرده است و این فرایند‌های متقلبانه در حالی طی می شده که برادر او که دارای شغل آزاد بوده و هیچ گونه تخصصی نیز در امور تخصصی نداشته؛ مسئولیت تایید صلاحیت را بر عهده داشته که جای تعجب دارد و قابل تامل است.
 
در ادامه روند رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب با ۱۵متهم و تعداد قابل توجهی شاکی حقیقی و حقوقی؛ نماینده دادستان از رییس جلسه خواستند تا تعدادی از مطلعان حاضر در جلسه را برای ارائه مطالب خود به جایگاه فراخواند.
 
در ادامه جلسه و پس از حضور تعدادی از مطلعان در صحن علنی دادگاه؛ فیلم تعداد دیگری از مطلعان نیز که به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی در محل جلسه حضور نیافته بودند؛ پخش شد.
 
پس از آن نماینده سازمان امور مالیاتی با اشاره به مواد قانونی و در تشریح نحوه عملکرد متهم ردیف اول گفت: تحقیقات نشان می دهد نامبرده از افراد غیرمطلع و ناآگاه در پیشبرد امور خود سوءاستفاده می کرده و این در حالی است که بخشی از اسناد و مدارک متاسفانه امحا شده است.
 
نماینده دادستان در ادامه گفت: تعداد شکات بیشتر از آن چیزی است که عنوان می ‎شود؛ اما به دلایل مختلف از جمله حفظ آبرو و یا الزامات بهداشتی مربوط به پروتکل های موجود، در دادگاه حضور ندارند.
 
قاضی خطاب به متهم ردیف اول امیر رضا ثابت گفت: علیرغم تذکرات متعدد به شما برای بیان حقایق و در پیش گرفتن طریق صداقت در محضر دادگاه و با وجود اسناد و مدارک گوناگون مثبته؛ متاسفانه شاهد همکاری نکردن شما با دادگاه هستیم و در این مورد به وکیل متهم یادآوری می کنیم تا موکل خود را نسبت به رعایت موازین اخلاقی و قانونی توجیه کند.
 
نماینده وزارت علوم در واکنش به اظهارات وکیل متهم ردیف اول گفت: باید پرسید این موسسه با چه مجوزی اقدام به اعطای مدرک دکتری افتخاری می‌کرده است.
حال آنکه اعطای این مدارک دارای فرآیند پیچیده و دقیقی است و در کشور ما تا کنون به تعداد محدودی از افراد این نوع مدرک داده شده؛ بنابراین اقدامات متهمان موجب وهن نظام آموزشی و علمی کشور شده است.
 
نماینده دادستان خطاب به وکیل متهم گفت:بیان مطالب غیرحقوقی و غیرمستند در مقام دفاع از عملکرد و تطهیر متهم شایسته نیست بنابراین درخواست مکرر ما از متهمان و وکلای مدافع آنها رعایت موازین اخلاقی، قانونی و توجه به اصل صداقت است.
 
پس از اظهارات نماینده دادستان و مدافعات وکیل متهم؛ قاضی ادامه رسیدگی را به صبح فردا موکول کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع زینبیون در چهارمحال و بختیاری
ناوگان حمل و نقل هوایی استان تقویت می‌شود
پیام تسلیت شبکه دو به مناسبت درگذشت فرزاد جمشیدی
موضوع اختلال بخشی از شبکه بانکی روی میز کمیسیون اقتصادی
دریادار ایرانی: نداجا برای دفاع از امنیت ایران آماده است
بافت فرش تصویر رهبر شهید انقلاب
تامین زمین سه هزار واحد مسکن طرح جوانی جمعیت اردبیل
افزایش ۳۱ درصدی کشفیات مواد مخدر پلیس در یک سال گذشته
اجرای طرحی نوین در آبیاری نخیلات استان بوشهر
ارسال تصاویر مردمی از قاب «کیو آر کد» سیما
بسیج ظرفیت‌های نکا برای اعزام زائران به مراسم تشییع رهبر شهید
ظرفیت‌های استان سمنان نشان‌دهنده اقدامات چشمگیر در حوزه فناوری‌های نوظهور است
شناسایی ۵۱ نفر از عاملان آتش‌زدن کاه و کلش در اراضی کشاورزی لرستان
نوسازی خوابگاه‌های فرسوده دانشگاه امیرکبیر تا مهر ۱۴۰۵
تشدید نظارت‌ها بر حوزه مصالح ساختمانی و استحکام سازه‌ها در خوزستان
آغاز پویش ملی «۲۵ درجه» در مراکز کانون پرورش فکری سراسر کشور
قدردانی عراقچی از تلاش‌های نیروی دریایی ارتش کشورمان
توزیع برق استان تهران آماده میزبانی از ۲۰ میلیون زائر شد
تمهیدات و توصیه‌های ستاد استانی برای بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب
هزار مدرسه در تهران برای اسکان زائران مراسم تشییع رهبر شهید آماده شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
امیر سرتیپ شیخ: قدرت ایران دشمن را به میز مذاکره کشاند
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
۳۵ مدیر و کارمند متخلف در کهگیلویه و بویراحمد محکوم شدند
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
تروریست‌های مزدور یک خانواده را در سراوان به گلوله بستند
دعوت از آحاد مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
هیچ نشست مذاکراتی در هیچ سطحی با آمریکا نداریم
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
دفاع عمان از اخذ هزینه های ترانزیت در تنگه هرمز
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهره‌برداری از پل مهرگان بندرعباس تا یک ماه آینده  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)
کسب نخستین طلای تاریخ کاراته وان ایران توسط کاتارو خوزستانی  (۱ نظر)