پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در کشور هزار و ۲۰۰ مرکز خدمات سرپایی ۱۶ ساعته فعالیت میکنند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر قاسم جان بابایی در حاشیه جلسه کمیته کشوری مشورتی کووید ۱۹ در جمع خبرنگاران گفت: یکی از دلایل افزایش فوتی ها، مراجعه نکردن به موقع افراد به مراکز خدمات سرپایی است که به رغم همه خدمات ارائه شده به آنها، جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: اگر افراد در مراحل اولیه و قبل از فعال شدن سیستم التهابی ریه به مراکز خدمات سرپایی از جمله کلینیکهای ویژه و مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کنند، میزان و اثرگذاری درمان بیشتر از روزهایی است که بافت ریه دچار التهاب بسیار شدید شده باشد.
آقای جان بابایی با اشاره به پیش خرید ۲ هزار دستگاه هوا رسان (ونتیلاتور) از شرکتهای دانش بنیان در مرحله اول گفت: اگر لازم باشد این ظرفیت برای افزایش خرید وجود دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در تولید تجهیزات کمک تنفسی همچون تولید ماسک و لوازم حفاظت فردی به خودکفایی رسیدیم و نیاز به واردات نداریم.
آقای دکتر جان بابایی گفت: در کشور حدود ۲۰۰ بیمارستان به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه کرونا نشان داد که در تمام دنیا یک بازنگری جدی در حوزههای صنعت، علم، پزشکی و حتی اقتصاد باید انجام شود بیان کرد: هر کشوری که از شرایط کرونایی و بحران ایجاد شده درس آموختههای بیشتری داشته باشد به طور قطع میتواند برای آینده تصمیم بهتری بگیرد.
آقای دکتر جان بابایی افزود: کشور ما در حوزه سلامت نمره و کارنامه قابل قبولی دارد، زیرا توانسته به صورت نسبی رضایت مردم را جلب و به آنها خدمات ارائه دهد.
وی به شرایط به وجود آمده در برخی از کشورها اشاره کرد و گفت: به لطف الهی این شرایط در کشور ما رخ نداد، زیرا کشور ما با تأسیس دانشگاههای متعدد و دانشگاههای علوم پزشکی در هر استان بزرگترین تصمیم را گرفت.
آقای دکتر جان بابایی با اشاره به تربیت نیروهای های زیاد از جمله پزشک، پرستار و کادر پزشکی و درمانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور افزود: امروزه ثابت شده مؤثرترین عامل موفقیت و غلبه بر کرونا در هر کشور، فقط نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: این نقطه قوت یعنی تربیت نیروی انسانی باید تقویت شود تا دانش آموختگانی که از دانشگاه بیرون میآیند مهارت بیشتری را کسب کرده باشند.
آقای دکتر جان بابایی گفت: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تلاش دارد تا افرادی که از دانشگاههای علوم پزشکی دانش آموخته میشوند دارای مهارت خاص باشند.