• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۲۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۲
اجتماعی » جامعه و شهری
نحوه انتخاب برندگان جایزه روز حقوق بشر

برندگان ششمین جایزه حقوق بشر اسلامی

معاون بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر : امسال برندگان حوزه داخلی از میان مدافعان سلامت و همچنین جهادگران در مبارزه با تروریسم اقتصادی، انتخاب و معرفی خواهند شد.

توضیح معاون دبیر ستاد حقوق بشر در خصوص برندگان ششمین جایزه حقوق بشر اسلامیبه گزارش  خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دکتر سید مجید تفرشی معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر با حضور در شبکه خبر در خصوص دلیل و اهمیت تدوین اعلامیه حقوق بشر اسلامی از سوی کشور‌های عضو سازمان کنفرانس اسلامی، اظهار داشت: اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ بعد از جنگ‌های خانمان برانداز دوم جهانی شکل گرفت. اعلامیه‌ای که ادبیات آن توسط دول غربی و یا پیروز در جنگ شکل گرفت و عملا کشور‌های اسلامی در آن نقشی نداشتند.
وی افزود: این اعلامیه ضعف‌های متعددی داشته است و دارد. اعلامیه‌ای که به کرامت ذاتی انسانی، رابطه انسان با خدا و معنویات و بحث هایی، چون مبارزه با استعمارگری، حقوق زنان و کودکان بی توجه بوده است و انسان را در ظرفیت خارج از منبع وحی مورد شناسایی قرار می‌دهد.
تفرشی تصریح کرد: وزرای خارجه دول عضو سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۹۰ ضمن اجماع در خصوص نقایص اعلامیه جهانی حقوق بشر و با هدف رفع آن مبادرت به تنظیم اعلامیه جدیدی تحت عنوان " اعلامیه حقوق بشر اسلامی" کردند. اعلامیه‌ای که بعد‌ها به دلیل محل برگزاری به اعلامیه قاهره معروف شد.
وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز کشور‌های اسلامی مبادرت به تنظیم دو اعلامیه دیگر یکی در سال ۱۹۷۹ در مکه و دیگری سال ۱۹۸۸در طائف نموده بودند، ادامه داد: اعلامیه قاهره مهمترین سند حقوق بشری ملهم از آموزه‌ها و شریعت اسلام بوده و نماد اراده کشور‌های اسلامی در ضرورت صیانت از ارزش‌های واقعی حقوق بشر در جهان است.
معاون دبیر ستاد حقوق بشر، گفت: مخالفت و تعارض اصلی حقوق بشر اسلامی همانا عدم توجه اعلامیه جهانی حقوق بشر به منبع الهی، اخلاق، معنویات، امنیت دینی و فضائل انسانی است. این در حالی است که حقوق بشر اسلامی، کرامت انسانی مطرح بوده و در ذات و ارزش انسان‌ها دیده شده است؛ ظرفیتی که همواره در طول حیات انسان با اوست.
وی تأکید کرد: کشور‌های غربی از اولین روز تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی شدیدا نسبت به آن معترض بوده و برخی مقامات که دم از آزادی بیان می‌زنند حتی آنرا محکوم کرده اند. در سال ۲۰۰۸ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تائید سازمان کنفرانس اسلامی ۱۵ مرداد به عنوان روز " بزرگداشت حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی" تعیین شده فلذا امسال شاهد برگزاری ششمین دوره این مراسم می‌باشیم. سعی کرده ایم به عنوان یکی از اعضای OIC فاکتور‌هایی برای حقوق بشر ارائه دهیم.
تفرشی بیان کرد: سال جاری مدافعان سلامت و مبارزه با کرونا، مدافعان راستین حقوق عامه و جهادگران فعال در عرصه مبارزه با تروریسم اقتصادی در حوزه داخل و فعالان مبارزه با نژاد پرستی، مدافعان حقوق مستضعفان محوریت شهید سردار سلیمانی و کسانی که در مسئولیت پذیری جامعه بین الملل در حوزه مبارزه با کرونا نقش مهمی ایفا کرده اند؛ همه مورد توجه کمیته اعطای جایزه قرار خواهند گرفت.
ذیل فعالان در حوزه مبارزه با تروریسم و دفاع از مستضعفان جایزه ویژه‌ای نیز بعنوان جایزه سپهبد شهید قاسم سلیمانی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به استقبال گسترده استادان و دانشجویان، جایزه‌ای هم برای کسانی که در هفت زمینه حمایت از حقوق عامه، ترویج مبانی حقوق بشر، نقد حقوق بشر سکولار، کووید۱۹ و حق سلامت، تحریم و مقابله با تروریسم اقتصادی، دفاع از حقوق ملت‌ها و مستضعفان و ابعاد ترور شهید سردار سلیمانی دارای تالیفات علمی باشند، تقدیم خواهد شد.
معاون بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه حقوق بشر اسلامی دامنه وسیعی داشته و از جنین تا جنازه انسان‌ها را مورد توجه قرار داده است، افزود: متاسفانه در جهانی زندگی می‌کنیم که اصلی‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان تسلیحات مرگبار خود را اصلی‌ترین و معتبرترین مدعیان صیانت از حقوق بشر معرفی می‌کنند.
وی ضمن رد ریشه غربی مفهوم یا واژه حقوق بشر گفت: حقوق بشر در ذات اسلام نهادینه شده و وضعیت فعلی نامناسب آن عمدتا برخاسته از عملکرد ضعیف برخی از کشور‌های اسلامی است.
هدف از بزرگداشت این روز در حقیقت احترام به تصمیم اجماعی بیش از ۵۰ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی است و سال ۲۰۰۸ از هم اعضا خواسته شد این روز را گرامی بدارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)