• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۲۵۶۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۰
اجتماعی » جامعه و شهری
گفت و گوی ویژه؛

هشدار کارشناسان درخصوص کاهش فرزندآوری

کارشناس جمعیت گفت: بر اساس پنجره جمعیتی باید دو سوم جمعیت کشور بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن داشته باشند که ۷۲ درصد جمعیت کشور در این سنین هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی پژهان با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: جمعیت با دو رویکرد کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار می گیرد و تاکنون بیشتر موضوع کمی جمعیت مدنظر بود و موضوع کیفی جمعیت کمتر دیده شده است.
وی ادامه داد: در موضوع کیفی جمعیت ویژگی های اقتصادی و اجتماعی، سبک زندگی ، آموزش، بهداشت و مسکن خانواده ها مطرح است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آقای پژهان گفت: در حال حاضر با مشکلات کیفی جمعیت مواجه هستیم و بر اساس آمار در بخش جمعیت شناسی، فرصت ها را از دست دادیم.
این کارشناس جمعیت افزود: اگر با نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری محاسبه کنیم آینده خوبي در انتظار نیست و در بخش جمعیت شناسی، در آینده جمعیت کمتر و به سمت سالخوردگی خواهیم رفت.
او ادامه داد: جمعیت، محور توسعه و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور می شود . موضوع جمعیت، استراتژیک و مستلزم برنامه ریزی و سیاست گذاری است.
این کارشناس جمعیت ادامه داد: در حال حاضر 9 درصد کشور را سالمندان تشکیل می دهند.
آقای پژهان گفت: تا زمانی که مجلس سیاست گذاری تشویقی جمعیت را تبدیل به قانون نکند موضوع جمعیت بی حاصل خواهد بود و سیاست های جمعیتی در بلند مدت بازدهی خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر حدود 11 میلیون نفر جا مانده از ازدواج داریم.
این کارشناس جمعیت تصریح کرد: پشتوانه اصلی سیاست های جمعیتی، فرهنگ است و جمعیت بر خرده نظام های اقتصادی و اجتماعی تاثیر گذار و موجب تحول و شکوفایی می شود.
خانم مریم اردبیلی کارشناس جمعیت در حوزه خانواده در ادامه این برنامه گفت: بیش از دو دهه می شود که زیر نرخ باروری جایگزین هستیم و از نظر سیاست گذاری جمعیتی ، بسیار عقب هستیم.
وی افزود: در چند سال اخیر نرخ رشد زیر یک درصد را تجربه می کنیم و در چهار سال متوالی تعداد موالید رو به کاهش است.
خانم اردبیلی ادامه داد: در منطقه ،کشورهای پیرامونی و در جهان دارای شرایط مناسبی نیستیم ولی در حال حاضر تعداد زوجین در سن فرزندآوری بالاست.
وی تصریح کرد: آینده نگری فرهنگی از پیشران اقتصادی دارای اولویت بالاتری است و باید فرهنگ فرزندآوری در کشور به میزان مطلوب برسد و جامعه باید دوستدار کودک باشد.
خانم اردبیلی گفت: در ایران بالاترین دهک اقتصادی، کمترین فرزندآوری را داراست.
این کارشناس جمعیت با بيان اينکه در هفت سال گذشته طرح جمعیت و تعالی خانواده در مجلس به تصویب نرسید گفت: در کشور موضوع جمعیت به قانون گذاری، سیاست گذاری مناسب و الزام اجرایی نیازمند است و الزام اجرایی به عزم دستگاه های اجرایی و همراهی مردم بستگی دارد.
خانم اردبیلی تصریح کرد: در حال حاضر چهار سطح سیاست گذاری جمعیتی در مجلس مطرح است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آقای محمد جواد توکلی کارشناس جمعیت و اقتصاد اسلامی در گفت و گوی تلفنی با این برنامه گفت: از نظر اقتصادی وضعیت مطلوب جمعیت به سه رده کمتر از ۱۵ سال، بین ۱۵ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال تقسیم بندی می‌شود.
وی افزود: با معیار آمار‌های مطلوب، جمعیت کمتر از ۱۵ سال باید حدود ۲۴ درصد و ۱۵ تا ۶۵ سال حدود ۷۰ درصد و بالای ۶۵ سال حدود ۶ درصد باشد.
این کارشناس جمعیت گفت: در حال حاضر جمعیت سالمند کشور حدود ۱۰ درصد است.
آقای توکلی ادامه داد: بر اساس برآورد‌های جمعیتی در ۲۱ سال آینده جمعیت سالمند بالای ۶۵ سال در کشور به ۲۰ درصد و در ۳۰ سال آینده به ۳۰ درصد خواهد رسید و به چهار کشور پیر جهان تبدیل می‌شویم.
وی تصریح کرد: اگر با این نرخ باروری در کشور روبرو باشیم تا سال ۱۴۳۰، هزینه‌های بهداشتی و درمانی به دلیل پیر شدن جمعیت افزایش چشمگیری خواهد داشت.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
خانم ناهید دیناروند روانشاس بالینی در گفت و گوی تلفنی با این برنامه گفت: فرهنگ سازی و تبلیغات غلط در موضوع تک فرزندی نگرش مردم را تغییر داده و مردم به باور اشتباه تک فرزندی به جای چند فرزندی رسیده اند درحاليکه تک فرزندی تبعات بسیاری از جمله پایین آمدن تاب آوری در آنها می شود.
خانم دیناروند تصریح کرد: تک فرزندان مدیریت حل مسئله را آموزش ندیدند چرا که مسائل و مشکلات را پدر و مادر ها حل کرده اند و در آینده دچار چالش می شوند همچنین یک خلاء عاطفی و فرهنگی همیشه در کنار این ها وجود دارد و نمی توانند ایثار و گذشت را برای طرف مقابل داشته باشند.
این روانشناس بالینی افزود: در خانواده چند فرزندی، فرزندان همدیگر را تربیت و آموزش می دهند و امید به زندگی برای مادران بالاتر می رود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
هیچ کدام از این کارشناسان به هزینه های اقتصادی، هزینه های تربیتی و آینده کودکان اشاره نمیکنه؟؟ فقط کمیت جمعیت مهمه؟!! پدرومادرها به آسیب های تک فرزندی آگاهند.. اما 6 ماه مرخصی زایمان و هزینه های آتی و نگرانی از تامین آینده کودکان، موجب میشه این آسیب ها اهمیت خودشون رو از دست بدن...
همه جانبه نگاه کنیم.
کارمند بانکم و با توجه به این درآمد ثابت ماهینانه دارم - فشار اقتصادی و بدهی و استرس و در آخر این کرونای منحوس به قدری هست که بچه دار شدن به فراموشی سپرده شده !
از شرایط خسته شدم - اوردن یک نفر جدید با این شرایط و گرانی ها و فشارها ظلم در حق بچه ست
نظر شما
آخرین اخبار
اعزام تیم ترامپولین چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ باشگاهی کشور
اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای راه اندازی تنها سینمای فریدونشهر
دوگانه سوز کردن رایگان خودروها در نزدیک‌ترین کارگاه به محل زندگی
پیش بینی برداشت ۳۰ هزار تن چغندر قند از اراضی دشت مغان
۷۲نفر از بانوان خادم اربعین حسینی در آذربایجان غربی تجلیل شدند
لزوم تسریع اجرای طرح‌های حوزه راهداری و جاده‌ای آغاجاری
رقابت حافظان و قاریان قرآن کریم در شیراز
یادواره ۶۵ شهید روستای رامشه و ۳۵ شهید دانش آموز جرقویه علیا
سردار شهید کاوه؛ فرمانده ای با استراتژی مهر
یک دل سیر، کاشت سیر در طارم! ۴۵۰ هکتار زیر کشت رفت
اجرای ۳۵ طرح هادی روستایی در تربت‌ حیدریه
برداشت بیش از ۸۰۰ تن دانه روغنی کنجد در آذربایجان‌غربی
جشنواره فیلم مقاومت، روایتی تمدنی از پدیده‌ای زنده در جهان معاصر
استقبال با شکوه از سوگواره تجسمی «کوچه‌های بنی‌هاشم»، در سیرجان
اجرای طرح آشکارسازی ناوگان سنگین در محل پلیس‌راه یزد - شیراز
راهیابی محمدمهدی غلامی به فینال ماده ۲۰۰ متر پروانه
کشف بیش از ۶۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های آبادان
شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان به ۱۶۸ تَن رسید
مطالبات داروخانه‌های بوشهر از تأمین اجتماعی پرداخت شود
انعقاد تفاهم­نامه برای رمز نگاری حامل‌­های انرژی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)