• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۹۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
صفحه نخست » عمومی
جاذبه گردشگری؛

آبشار وهم‌انگیز کشیت

آبشار کشیت یکی از مکان‌های گردشگری استان کرمان در دل کویر لوت است که ارزش دیدن دارد.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، آبشار بی‌نظیر کشیت در کویر لوت (استان کرمان) واقع شده است. آب این آبشار‌ شیرین است. این آبشار حوضچه‌ای طبیعی و بزرگ را به‌وجود آورده ‌است که ۶۰۰ متر مربع وسعت دارد.

معرفی آبشار کشیت

یکی از آبشار‌های زیبا و دیدنی گلباف کرمان، آبشار کشیت است. این آبشار در روستایی با همین نام قرار دارد که روستایی با بافت تاریخی منحصر به‌فرد و چشم‌انداز بسیار زیبایی است.

پس از گذر از بافت تاریخی روستا به دره‌ای مملو از درختان نخل و مرکبات می‌رسیم. در دل این دره سرسبز، رودخانه آبی جاری بوده که باعث شده است این‌چنین دره‌ای باورنکردنی در دل کویر ایجاد کند، جایی‌که کمتر کسی شاید حتی گمان کند آب و آبادی نیز در این منطقه وجود داشته باشد.

از دیگر زیبایی‌های این دره می‌توان به این نکته اشاره کرد که در دیواره‌های این دره آبشار‌های کوچک و بزرگی ایجاد شده است. در کنار این آبشار‌ها گونه‌های خاصی از سرخس و گل سنگ‌ها نیز رشد کرده‌اند. در نهایت همه این آبشار‌ها سر جمع شده و توانسته‌اند رودخانه زیبایی با آب شیرین را ایجاد کنند.

یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های این روستا می‌توان به آبشار کشیت اشاره کرد که ۱۲ متر ارتفاع و در ناحیه‌ای که ۶۰۰ متر مربع مساحت دارد و اهالی روستا به آن دریا می‌گویند، فرو می‌ریزد. وجود چنین آبشاری در دل کویر فضایی باورنکردنی را ایجاد کرده است و گردشگران می‌توانند حتی در فصل‌های سرد سال در مجاورت این آبشار روز خوبی را برای خود رقم بزنند و از هوای لطیف این ناحیه نهایت لذت را ببرند.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

زیبایی‌های کشیت

دره کشیت به طول سه کیلومتر مملو از نخلستان و درختان میوه است و دیواره‌های این دره عمیق نیز مملو از خزه و نوعی سرخس بوده که در کنار آبشار‌های همیشه جاری آن روییده و منظره‌ای بدیع را به وجود آورده است.

این آبشار حوضچه‌ای طبیعی و بزرگ را به وجود آورده است که ۶۰۰ متر مربع وسعت دارد و مردم محلی اعتقاد دارند عمق این حوضچه که به دلیل ریزش آبشار‌ها ایجاد شده، تاکنون مشخص نشده است.

وجود ده‌ها آبشار این دره در میانه کویر سوزان لوت و وجود هزاران اصله نخل و مرکبات، همگونی را به‌وجود آورده است که هر بیننده را محصور خود می‌کند.

با وجود سردشدن هوا در بیشتر مناطق کشور، کشیت را می‌توان همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط گردشگری استان کرمان محسوب کرد. هر چند که این مکان نیز به دلیل کم‌کاری‌های صورت گرفته، کمتر معرفی شده است و امکانات گردشگری در این منطقه مهیا نیست؛ با این وجود مردم محلی و مهمان‌نواز منطقه شرایط لازم جهت گردشگری را به‌صورت خودجوش ایجاد کرده‌اند.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

قلعه کشیت را بشناسید

پس از بازدید از آبشار، می‌توانید مسیر خاکی را برگردید و مسیر آسفالت را به سمت کشیت ادامه دهید تا به قلعه کشیت برسید. همچنین می‌توانید همان مسیر خاکی را ادامه دهید و از داخل رودخانه عبور کنید و در کنار رودخانه و در بین نخلستان‌ها برای صرف ناهار و استراحت توقف کنید. با ادامه دادن این مسیر می‌توانید به قلعه کشیت برسید.

گفته می‌شود این قلعه در زمان سلجوقیان ساخته شده است. اطلاعات زیادی از این قلعه در دست نیست اما به‌نظر می‌رسد خانه‌هایی که در نزدیکی مسیر آسفالت قرار دارند، قدیمی‌تر باشند. مسیری برای عبور ماشین‌ها در میان قلعه ایجاد شده است و وقتی وارد این مسیر می‌شوید، اطراف خود خانه‌های خشت و گلی را می‌بینید و حس و حال خوبی از فضا می‌گیرید.
‌
می‌توانید بین خانه‌های قلعه قدم بزنید یا گوشه‌ای بنشینید و آرامش و سکوت قلعه را نظاره‌گر باشید و زمانی را تصور کنید که مردم در این قلعه زندگی می‌کردند و آمد و رفت آنها را در قلعه تصور کنید.

شاید این را شنیده باشید که مردم هر منطقه با امکانات و محصولاتی که در دسترس داشتند، ساختمان‌های خود را می‌ساختند. برای مثال در شمال کشور خانه‌ها را از چوب می‌ساختند و در کویر از خشت.

اگر به سقف خانه‌ها در کشیت نگاه کنید، غالباً بین خشت و گل‌ها، شاخه‌ها و تنه‌های درخت نخل را می‌بینید که این موضوع گواهی بر ساختن خانه‌ها از امکانات و وسایل در دسترس هر منطقه است. سقف برخی خانه‌ها گنبدی ساخته شده که احتمالاً هم به‌دلیل مقاومت بیشتر سقف‌های گنبدی و هم برای مطبوع بودن هوا در فصل‌های مختلف است که در کویر به وفور دیده می‌شود.

وقتی وارد می‌شوید سمت چپ خود برج و بارو می‌بینید که به‌نظر می‌رسد برای نگهبانی از قلعه بوده است. اگر به پشت آن برج‌های نگهبانی بروید، روستای کشیت را که در حال حاضر محل اسکان اهالی است، می‌بینید و همچنین درختان نخل سر به فلک کشیده‌ای را می‌بینید که زیبایی کویر را چندبرابر می‌کند. نخل‌ها، این درختان صبور کویری که واحد شمارش آن‌ها مانند انسان «نفر» است؛ چراکه اگر سر درخت نخلی بریده شود، آن نخل می‌میرد و همچنین اگر در زمان سیل آب تا سر درخت نخل برسد، درخت نخل از بین می‌رود، مانند انسان که در آب خفه می‌شود.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

اقلیم آبشار کشیت

گلباف دارای دو اقلیم کوهستانی (بخش شمالی) و گرم و خشک (بخش جنوبی) است که این منطقه را بسیار زیبا و شگفت‌انگیز کرده است. باغ‌ها و مزارع این منطقه با آب قنات آبیاری می‌شود. از محصولات این منطقه می‌توان به میوه‌های سردسیری از جمله انگور، انجیر، به، انار، زردآلو‌های نوری، قیصی، گردو، هلو و همچنین میوه‌های گرمسیری مانند انواع خرما اشاره کرد. محصولات زراعی آن شامل گندم، جو، ارزن و ترخون است. ترخون گلباف دارای عطر و طعم به‌خصوص و از شهرت بالایی برخوردار است.

از مکان‌های دیدنی شهر گلباف می‌توان به قلعه ۶۰۰۰ ساله کشیت، سرو ۹۰۰ ساله، دریای عجیب‌الخلقه، بیکند (نوعی خانه مانند غار)، قنات‌های پر آب، کوه‌های رنگارنگ، یخچال طبیعی، رشته‌کوه پلوار، آبشار بیدوئیه، کلوت‌های کشیت، آبشار کشیت، رودخانه کشیت، خانه‌های داخل کوه هشتادان، آبگرم جوشان، کوه شبه دماوند کرمان در جوشان، باغ تاریخی مرتضی‌خان هشتادان و آبشار حرمک اشاره کرد.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

نشانی آبشار کشیت

برای رسیدن به جاذبه ورای تصور آبشار کشیت باید از کرمان به "گلباف" برویم و از آنجا با کوله‌پشتی و بدون وسیله نقلیه راهی روستای کشیت شویم تا با پدیده‌ای رؤیایی و چشم‌اندازی بسیار زیبا روبرو شویم. از روستای کشیت تا آبشار معروف، حدود ۵ کیلومتر فاصله است که بعد از پیمودن این مسافت، درِ دنیایی دیگر با زیبایی و مناظر حیرت‌انگیز، به روی ما باز می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)