• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۹۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
صفحه نخست » عمومی
جاذبه گردشگری؛

آبشار وهم‌انگیز کشیت

آبشار کشیت یکی از مکان‌های گردشگری استان کرمان در دل کویر لوت است که ارزش دیدن دارد.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، آبشار بی‌نظیر کشیت در کویر لوت (استان کرمان) واقع شده است. آب این آبشار‌ شیرین است. این آبشار حوضچه‌ای طبیعی و بزرگ را به‌وجود آورده ‌است که ۶۰۰ متر مربع وسعت دارد.

معرفی آبشار کشیت

یکی از آبشار‌های زیبا و دیدنی گلباف کرمان، آبشار کشیت است. این آبشار در روستایی با همین نام قرار دارد که روستایی با بافت تاریخی منحصر به‌فرد و چشم‌انداز بسیار زیبایی است.

پس از گذر از بافت تاریخی روستا به دره‌ای مملو از درختان نخل و مرکبات می‌رسیم. در دل این دره سرسبز، رودخانه آبی جاری بوده که باعث شده است این‌چنین دره‌ای باورنکردنی در دل کویر ایجاد کند، جایی‌که کمتر کسی شاید حتی گمان کند آب و آبادی نیز در این منطقه وجود داشته باشد.

از دیگر زیبایی‌های این دره می‌توان به این نکته اشاره کرد که در دیواره‌های این دره آبشار‌های کوچک و بزرگی ایجاد شده است. در کنار این آبشار‌ها گونه‌های خاصی از سرخس و گل سنگ‌ها نیز رشد کرده‌اند. در نهایت همه این آبشار‌ها سر جمع شده و توانسته‌اند رودخانه زیبایی با آب شیرین را ایجاد کنند.

یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های این روستا می‌توان به آبشار کشیت اشاره کرد که ۱۲ متر ارتفاع و در ناحیه‌ای که ۶۰۰ متر مربع مساحت دارد و اهالی روستا به آن دریا می‌گویند، فرو می‌ریزد. وجود چنین آبشاری در دل کویر فضایی باورنکردنی را ایجاد کرده است و گردشگران می‌توانند حتی در فصل‌های سرد سال در مجاورت این آبشار روز خوبی را برای خود رقم بزنند و از هوای لطیف این ناحیه نهایت لذت را ببرند.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

زیبایی‌های کشیت

دره کشیت به طول سه کیلومتر مملو از نخلستان و درختان میوه است و دیواره‌های این دره عمیق نیز مملو از خزه و نوعی سرخس بوده که در کنار آبشار‌های همیشه جاری آن روییده و منظره‌ای بدیع را به وجود آورده است.

این آبشار حوضچه‌ای طبیعی و بزرگ را به وجود آورده است که ۶۰۰ متر مربع وسعت دارد و مردم محلی اعتقاد دارند عمق این حوضچه که به دلیل ریزش آبشار‌ها ایجاد شده، تاکنون مشخص نشده است.

وجود ده‌ها آبشار این دره در میانه کویر سوزان لوت و وجود هزاران اصله نخل و مرکبات، همگونی را به‌وجود آورده است که هر بیننده را محصور خود می‌کند.

با وجود سردشدن هوا در بیشتر مناطق کشور، کشیت را می‌توان همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط گردشگری استان کرمان محسوب کرد. هر چند که این مکان نیز به دلیل کم‌کاری‌های صورت گرفته، کمتر معرفی شده است و امکانات گردشگری در این منطقه مهیا نیست؛ با این وجود مردم محلی و مهمان‌نواز منطقه شرایط لازم جهت گردشگری را به‌صورت خودجوش ایجاد کرده‌اند.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

قلعه کشیت را بشناسید

پس از بازدید از آبشار، می‌توانید مسیر خاکی را برگردید و مسیر آسفالت را به سمت کشیت ادامه دهید تا به قلعه کشیت برسید. همچنین می‌توانید همان مسیر خاکی را ادامه دهید و از داخل رودخانه عبور کنید و در کنار رودخانه و در بین نخلستان‌ها برای صرف ناهار و استراحت توقف کنید. با ادامه دادن این مسیر می‌توانید به قلعه کشیت برسید.

گفته می‌شود این قلعه در زمان سلجوقیان ساخته شده است. اطلاعات زیادی از این قلعه در دست نیست اما به‌نظر می‌رسد خانه‌هایی که در نزدیکی مسیر آسفالت قرار دارند، قدیمی‌تر باشند. مسیری برای عبور ماشین‌ها در میان قلعه ایجاد شده است و وقتی وارد این مسیر می‌شوید، اطراف خود خانه‌های خشت و گلی را می‌بینید و حس و حال خوبی از فضا می‌گیرید.
‌
می‌توانید بین خانه‌های قلعه قدم بزنید یا گوشه‌ای بنشینید و آرامش و سکوت قلعه را نظاره‌گر باشید و زمانی را تصور کنید که مردم در این قلعه زندگی می‌کردند و آمد و رفت آنها را در قلعه تصور کنید.

شاید این را شنیده باشید که مردم هر منطقه با امکانات و محصولاتی که در دسترس داشتند، ساختمان‌های خود را می‌ساختند. برای مثال در شمال کشور خانه‌ها را از چوب می‌ساختند و در کویر از خشت.

اگر به سقف خانه‌ها در کشیت نگاه کنید، غالباً بین خشت و گل‌ها، شاخه‌ها و تنه‌های درخت نخل را می‌بینید که این موضوع گواهی بر ساختن خانه‌ها از امکانات و وسایل در دسترس هر منطقه است. سقف برخی خانه‌ها گنبدی ساخته شده که احتمالاً هم به‌دلیل مقاومت بیشتر سقف‌های گنبدی و هم برای مطبوع بودن هوا در فصل‌های مختلف است که در کویر به وفور دیده می‌شود.

وقتی وارد می‌شوید سمت چپ خود برج و بارو می‌بینید که به‌نظر می‌رسد برای نگهبانی از قلعه بوده است. اگر به پشت آن برج‌های نگهبانی بروید، روستای کشیت را که در حال حاضر محل اسکان اهالی است، می‌بینید و همچنین درختان نخل سر به فلک کشیده‌ای را می‌بینید که زیبایی کویر را چندبرابر می‌کند. نخل‌ها، این درختان صبور کویری که واحد شمارش آن‌ها مانند انسان «نفر» است؛ چراکه اگر سر درخت نخلی بریده شود، آن نخل می‌میرد و همچنین اگر در زمان سیل آب تا سر درخت نخل برسد، درخت نخل از بین می‌رود، مانند انسان که در آب خفه می‌شود.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

اقلیم آبشار کشیت

گلباف دارای دو اقلیم کوهستانی (بخش شمالی) و گرم و خشک (بخش جنوبی) است که این منطقه را بسیار زیبا و شگفت‌انگیز کرده است. باغ‌ها و مزارع این منطقه با آب قنات آبیاری می‌شود. از محصولات این منطقه می‌توان به میوه‌های سردسیری از جمله انگور، انجیر، به، انار، زردآلو‌های نوری، قیصی، گردو، هلو و همچنین میوه‌های گرمسیری مانند انواع خرما اشاره کرد. محصولات زراعی آن شامل گندم، جو، ارزن و ترخون است. ترخون گلباف دارای عطر و طعم به‌خصوص و از شهرت بالایی برخوردار است.

از مکان‌های دیدنی شهر گلباف می‌توان به قلعه ۶۰۰۰ ساله کشیت، سرو ۹۰۰ ساله، دریای عجیب‌الخلقه، بیکند (نوعی خانه مانند غار)، قنات‌های پر آب، کوه‌های رنگارنگ، یخچال طبیعی، رشته‌کوه پلوار، آبشار بیدوئیه، کلوت‌های کشیت، آبشار کشیت، رودخانه کشیت، خانه‌های داخل کوه هشتادان، آبگرم جوشان، کوه شبه دماوند کرمان در جوشان، باغ تاریخی مرتضی‌خان هشتادان و آبشار حرمک اشاره کرد.

 

آبشار وهم‌انگیز کشیت

 

نشانی آبشار کشیت

برای رسیدن به جاذبه ورای تصور آبشار کشیت باید از کرمان به "گلباف" برویم و از آنجا با کوله‌پشتی و بدون وسیله نقلیه راهی روستای کشیت شویم تا با پدیده‌ای رؤیایی و چشم‌اندازی بسیار زیبا روبرو شویم. از روستای کشیت تا آبشار معروف، حدود ۵ کیلومتر فاصله است که بعد از پیمودن این مسافت، درِ دنیایی دیگر با زیبایی و مناظر حیرت‌انگیز، به روی ما باز می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکر رئیس فیفا از رئیس فدراسیون فوتبال ایران برای یک دهه همکاری
فردا ؛ آغاز توزیع نهال رایگان در سمنان
برگزاری آئین تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری
چغاسبز، برای آمدن بهار نمایشگاه برگزار می‌کند
صدور اخطاریه زیست‌محیطی برای یک واحد صنعتی در اشنویه
برپایی گارگاه داستان‌نویسی ترکی رضوی در زنجان
وزش باد شدید تا دوشنبه ادامه دارد
اعلام برنامه‌های هفته منابع طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
زمان حضور پرسپولیس در اصفهان مشخص شد
اولویت بندی استفاده از طرح‌های کالابرگی
طناب دار، سرنوشت را تغییر داد
راه‌اندازی پویش ملی «نذر نور» برای تامین قرآن مساجد
هماهنگی محیط‌زیست و منابع طبیعی برای مهار تهدید‌های جنگل‌های سردشت و میرآباد
امکان تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان شورا‌ها تا ۱۵ روز پیش از رأی‌گیری
مسیر پیرانشهر به تمرچین مسدود شد
جزء خوانی به روش حفظ خوانی در حرم هلال بن علی (ع)
اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی کشاورزی بیارجمند
سفره‌های همدلی
محکومیت حملات هوایی رژیم صهیونیستی به لبنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
کاهش دما در استان یزد
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
ایجاد زیرساخت متمرکز بر هوش مصنوعی در صداوسیما
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)