پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر کشور: زیرساختهای حمایت از جامعه کولبری فراهم شده و برای کمک به معیشت مرزنشینان بازارچههای مرزی را در نظر گرفتیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ذوالفقاری در نشست خبری با اشاره به تصویب تشکیل ۱۵ بازارچه مرزی در استانهای مرزی افزود: همه زیرساختها برای حمایت از جامعه کولبری فراهم شده است و ما برای کمک به معیشت مرزنشینان بازارچههای مرزی را در نظر گرفتیم، اما به دلیل تحریمها ورود برخی کالاها به کشورها ممنوع شد و عملا مرزنشینان نتوانستند از لایحه حمایتی دولت بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: از این رو امیدوارم کمیته اقتصادی کشور در راستای حمایت از مرزنشینان وارد عمل شوند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه مسئله مرزها از مسائل مهم ماست گفت: با پیشنهاد شورای امنیت ملی و تصویب مقام معظم رهبری از سال گذشته اعتبار هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که کار امنیت در شرق کشور در حال تقویت است.
وی افزود: در پنج سال گذشته انسداد ۱۶۵ کیلومتر از مرزها با استفاده از سیم خاردار انجام شده و ۲۴۲ واحد مرزی نیز احداث شده است و نیروها نیز از نظر امکانات فنی مانند دوربینهای دید در شب تقویت شده اند.
ذوالفقاری گفت: دیده میشود که هر از چندگاهی اتفاقی در مرزها در باره کوله بری رخ میدهد که ما برای اینکار پیگیری ویژه داشتیم که در آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان که زمینه انتقال کالا را داشتند، ۱۵ بازارچه قانونی به تصویب دولت رسید و امتیازاتی برای مرزنشینان در نظر گرفته شد که برای سیستان و بلوچستان تا عمق ۵۰ کیلومتری مرزنشینان را شامل میشود و در سایر استانها هم اختصاص داده شده است.
وی افزود: همچنین تا چهار نفر در هر خانواده مرزنشین به میزان دو میلیون و هشتصد هزار تومان یعنی برای هر نفر ۷۰۰ هزار تومان معافیت مالیاتی در نظر گرفته شد که مرزنشینان میتوانند کالاها را در بازارچههای مرزی به فروش برسانند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: در پی تحریمهایی که در سال ۹۷ رخ داد، ورود ۱۳۳۹ قلم کالا به کشور ممنوع اعلام شد و کالاهایی که مرزنشینان از معافیت آن برخودار میشدند از این کالاها بود و آنها نتوانستند از این معافیت استفاده کنند.
وی افزود: در نظر داریم بیش از ۱۰۰ کالا را مرزنشینها بتوانند از مرزها وارد کنند که اگر تصویب شود، نیازی به کوله بری نداشته باشند و این طرح در کمیسیون اقتصادی دولت است و امیدواریم به نتیجه برسد تا بتوانیم کمک خوبی به مرزنشینان داشته باشیم و نیازی نباشد تا کاری غیرقانونی انجام دهند و اتفاقاتی رخ دهد که موجب تأسف است.
ذوالفقاری درباره وضعیت کولهبران گفت: مرزنشین اگر تعلق خاطر داشته باشند، امنیت مرزهای ما به شدت بالا میرود، باید برای کمک به معیشت مرزنشینان اقداماتی انجام شود که ما برای کمک به کولبران به یکسری جاهایی رفتیم و پاسخ ابهامات را دادیم.
وی افزود: ما دنبال پیوند مرزها و مرزنشینها هستیم و نمیدانم داستان قاچاق تا کی باید در کشور ادامه یابد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه به تلاش برخی از کشورهای متخاصم برای تخریب روابط ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: عناصری که البته تا حدودی آنها را میشناسیم و باز هم متاسفانه با پشتیبانی کشورهای متخاصم دنبال تخریب روابط کشور و ملتهای ایران و افغانستان هستند و به دولتهای دو کشور فشار میآورند.
وی با بیان اینکه ما میدانیم این شیطنتها از کجا سرچشمه میگیرد افزود: یک حادثه تصادف را چقدر در رسانه خود پوشش میدهند و جوسازی میکنند که با این شیطنت به دنبال این هستند که روابط دو کشور را تخریب کنند که با این جو سازیها کار به مجلس میکشد و نمایندگان مجلس نیز تحت تاثیر این جزئیات پشت صحنه موضع گیری میکنند.
ذوالفقاری با بیان اینکه روابط عمیق و صمیمی بین ملتهای ایران و افغانستان وجود دارد گفت: دولت و ملت ایران و افغانستان باید هوشیار باشند، شیطنت بزرگی در پشت صحنه است تا روابط دو ملت را بر هم زنند.
وی افزود: در همین ایام ۴ نفر از اتباع افغانی در یکی از شهرهای کشور چند ده ماشین را کنار خیابان خرد کردند ما که نباید این را به کل افغانستانیها نسبت بدهیم.
معاون امنیتی و انتظامی در ادامه با بیان اینکه برخی حوادثی که میتوانستند اتفاق بیفتند و نیفتاده است قابل گزارش نیست گفت: برخی عوامل داعشی که در آغاز کار خود در سوریه و عراق دستگیر میشدند، میگفتند هدفشان ایران است، اما روسای آنها تلاش میکردند که ایران را نسبت به این موضوع حساس نکنند تا ما اقدامی انجام ندهیم و با کارهای افرادی، چون سردار سلیمانی در این کار پیش دستی نکنیم.
وی افزود: بعد از اینکه با کارهای سلحشورانه افرادی مانند شهید سلیمانی عزیز و همراهانش نتوانستند به اهداف خود برسند، سعی در برهم زدن امنیت داخلی ما داشتند که در این خصوص نیز نتوانستند کاری از پیش ببرند.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه درباره ماجرای هفت تپه تخلفهایی صورت گرفته است گفت: مقرر شده نحوه رسیدگی به تخلف به گونهای باشد که ابعاد این پرونده به صورت منفک بررسی شود تا شرکت در حوزه فعالیت دچار مشکل نشود.
وی درباره حوادثی، چون قتلهای فجیع نیز افزود: ما بلافاصله جلسه شورای تامین را در استان مربوطه برگزار میکنیم و حوادث را لایه لایه بررسی میکنیم از این رو اتفاقاتی که قرار است رخ دهد، اما رخ نداده قابل گزارش نیست.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: همه نهادهای امنیتی کشور کارهای پیشگیری و راهبردی دارند و به طور مثال در زمان حمله ایران به الاسد بنده به هر استانداری که زنگ زدم هوشیار بودند.
وی با بیان اینکه پایه امنیت کشورمان مردم ما هستند افزود: کسی که قتل فجیعی انجام میدهد از نظر من باید با سرعت و قاطعیت با آن برخورد شود.