پخش زنده
امروز: -
مراسم یادبود دکتر طوبی کرمانی، دبیرکل فقید اتحادیه جهانی زنان اسلام عصر چهارشنبه ۲۶ شهریور با حضور دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و جمعی از اندیشمندان حوزه تقریب مذاهب در فضای مجازی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت دکتر طوبی کرمانی، بانوی تقریبی و مجاهد خستگی ناپذیر جهان اسلام برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری؛ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله سید مصطفی محقق داماد؛ رئیس گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی، پیام شرقی؛ فرزند مرحومه طوبی کرمانی و جمعی از اندیشمندان تقریبی به سخنرانی درباره شخصیت این بانوی بزرگوار پرداختند.
آیت الله محقق داماد با اشاره به آیه شریفه «یؤتی الحکمة من یشاء» گفت: خداوند است که حکمت را به هرکس که شایسته بداند عطا میکند و حکمت خیر کثیر است. خانم کرمانی نیز از جمله کسانی بود که توفیق دریافت این حکمت را از سوی خداوند داشت.
وی که در ابتدای پیروزی انقلاب استاد فلسفه دکتر کرمانی بود، با بیان اینکه ایشان در دوران تحصیل خود با جدیت تمام به تحصیل علم مشغول بود، گفت: برای حکیم شدن شرایطی وجود دارد که یکی از این شرایط عشق و علاقه و دیگری ذوق و قریحه است که خانم کرمانی این دو ویژگی را داشت و توانست مزه حکمت را بچشد و شوق عجیبی در یادگیری حکمت اسلامی داشت.
آیت الله محقق داماد افزود: نشاط و شور کار و ذوق علمی و فعالیت ایشان تحسین برانگیز بود و تا آخرین دقایق زندگی دست از هیچ فعالیتی برنداشت.
کبری خزعلی، عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با بیان اینکه طوبی کرمانی، دانشمندی شهیر و فعال اجتماعی بزرگ و سخنوری پرتوان و در یک کلام مدیری مدبر و مادری مدیر بود، گفت: زندگی ایشان ابعاد مختلف زندگی یک انسان کامل در عصر حاضر را به ما نشان میدهد.
وی افزود: ابعاد کمالی زندگی ایشان در عرصههای مختلف علمی، عبادی، اجتماعی، خانوادگی، سیاسی بروز و ظهور داشت. در مبارزات علمی در دانشگاههای مختلفی فعالیت داشت و در هر مسئولیتی که داشت مدیری متعهد و مسئول و انقلابی و ولایی بود.
خزعلی در پایان خاطرنشان کرد: مرحومه کرمانی مجاهدی نستوه و خستگی ناپذیر بود که خستگی را خسته کرد و ناامیدی را ناامید. انشاءالله ایشان برای نسل جوان الگوی یک زن متعهد و مسئول عصر حاضر در عرصه خانوادگی، علمی، اجتماعی و حضور خادمانه در خدمت به محرومین باشد.
صبیحه نباتی، عضو هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان نیز در سخنانی با بیان اینکه این استاد ارزشمند و این بانوی تقریبی سالهای عمر پربرکت خود را در خدمت به اسلام و مسلمین سپری کرد، گفت: ایشان با وجود سمتهای مختلف، معلم و مادر بودن را برای خود شأنیت میدانست و به عنوان استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، موضوع ولایت را با اشک به جان دانشجویان مینشاند.
وی با بیان اینکه دکتر کرمانی علاوه بر زبان فارسی، به زبانهای عربی، انگلیسی، ترکی و یونانی بسیار تسلط داشت، گفت: مسئله وحدت دغدغه فکری ایشان بود و در اوج بیماری نیز خستگی ناپذیر بود. او تجلی نیکوترین صفات از جمله شهامت، مروت، صداقت، اخلاص، تواضع و خستگی ناپذیری بود.
دکتر پیام شرقی؛ فرزند مرحومه طوبی کرمانی نیز با بیان اینکه مهمترین بعد زندگی ایشان بعد معلمی بود گفت: معلمی بزرگترین افتخار ایشان بود و تا آخرین لحظه از عمر پربرکت خود از تعلیم و تعلم دست نکشید.
وی راز کار مرحومه کرمانی را محاط کردن شخصیت معلمی در شخصیت مادری بود چرا که بُعد مادری یک زن شیرازه و اساس یک خانواده است. ایشان تمام این شخصیت مادری را از تربیت صحیح والدین خود دریافت کرده بود و پرنمودترین ویژگی تربیت ایشان شکرگزاری او بود لذا کسی که متخلق به چنین اخلاقی باشد حق فرزندی را نیز به خوبی به جا میآورد.
وی افزود: همه همکاران ایشان گواهند که آن مرحومه از بذل وجود خویش برای امام غایب و نایب حاضر ایشان دریغ نکرده و به معنای واقعی خود را مشمول «الذین بذلوا مُهَجَهم» کرده بود.