پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی از برنامه ریزی برای اجرای طرح کشت گیاهان دارویی در ۳۲ هزار هکتار زمین زراعی با مشارکت سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بسیج مستضعفین خبر داد.
آقای سیدحمید پورمحمدی پس از جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: یکی از موضوعات در دستور کار نشست امروز این ستاد برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی بود.
وی افزود: کشور ما حدود ۲۲۰۰ گونه گیاه دارویی دارد که برخی به طور انحصاری متعلق به ایران است و خیلی میتواند به افزایش تولید، صادرات و بهبود معیشت مردم ساکن در مناطق محروم کمک کند.
آقای پورمحمدی گفت: طبق برنامهای که میان سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی تنظیم شده است، هدف گذاری کردیم که برای افزایش تولید گیاهان دارویی ۳۲ هزار هکتار در قالب دو برنامه، نخست در ۲۵ هزار و دیگری در ۷ هزار هکتار به اجرای این برنامه اختصاص داده شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی را مجری این برنامه دانست و افزود: در حال رایزنی هستیم که بسیج مستضعفان هم به اجرای آن اضافه شود تا با مشارکت یکدیگر بتوانیم مردم را آموزش دهیم و زمینهای زراعی را به تفکیک استانها برای تولید گیاهان دارویی در اختیارشان بگذاریم.
وی گفت: در نشست امروز تاکید فراوان شد که از ابتدای کار یعنی بانک ژن و بذر تا کشت، برداشت، فرآوری و صادرات باید حلقههای مربوط به زنجیره تولید به هم متصل و از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان استفاده شود.
آقای پورمحمدی اجرای این برنامه را در اشتغال، کمک به معیشت مردم محروم و صادرات مهم دانست که برای تحقق آن میشود از ظرفیتهای منابع طبیعی و ملی استفاده کرد.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی، بررسی مسائل مرتبط با مسکن مهر را دستور کار دیگر نشست این ستاد دانست و گفت: در این جلسه گزارشی از فرآیند ساخت حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر ارائه و مشخص شد، ساخت حدود ۲ میلیون واحد از این نوع مسکن به اتمام رسیده و حدود یک میلیون و ۹۵۰ هزار واحد آن واگذار شده است.
وی افزود: ساخت تعدادی از واحدهای مسکن مهر با چند مانع مواجه شده که بخشی از آن مربوط به زیر ساخت هاست.
آقای پورمحمدی گفت: مقرر شد از سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی حمایت کنیم و دستگاههای دیگری مانند وزارت نیرو کمک کنند تا تکمیل زیر ساختهای این واحدهای مسکن مهر زودتر به اتمام برسد.
وی بخشی از مشکلات واحدهای باقیمانده مسکن مهر را نیز مربوط به بانکها دانست و افزود: شورای پول و اعتبار مصوب کرده بود که وام برخی از واحدهای مسکن مهر از چهل به پنجاه میلیون تومان افزایش یابد که بانک مسکن انجام داد، اما برخی بانکها این مصوبه را اجرا نکردند که مقرر شد این کار تسریع شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: این بانکها از برخی متقاضیان مسکن مهر، ضامن کارمندی مطالبه کردند که برای این افراد دسترسی به چنین ضامنانی دشوار است، بنابر این مقرر شد بانک مرکزی راهکاری بیابد و این مسئله را حل کند.
آقای پورمحمدی بخشی مشکلات واحدهای باقی مانده مسکن مهر را نیز مشکلات مالیاتی، ناشی از مباحث حقوقی دانست و افزود: یکی از مصوبات دیوان عدالت اداری سبب بروز مشکل برای مالکان این واحدها در گرفتن تسهیلات بانکی شده است.
وی گفت: مقرر شد رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نامهای به رئیس قوه قضائیه بنویسد و درخواست کمک کند تا با توجه به این که تعداد این افراد بسیار زیاد است بنا به ضرورت این پروندهها به صورت ویژه بررسی شود یا شعبه ویژهای برای حل و فصل این مشکلات اختصاص داده شود.
آقای پورمحمدی بررسی گزارش عملکرد دستگاههای ملی و استانی از اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی را دستور کار دیگر جلسه امروز برشمرد و افزود: خلاصه این گزارشها این بود که عملکرد استانها در مقایسه با دستگاههای ملی بهتر بود که به همین علت رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی و دبیرخانه از استانداران و روسای مدیریت و برنامه ریزی استانها بابت عملکرد خوبشان قدردانی کردند.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: همچنین از دستگاههای ملی که در اجرای برنامه هایشان عقب مانده اند درخواست شد که با سرعت زیاد خودشان را به زمانبندی برنامهها برسانند.
وی همچنین با اشاره به بررسی روند اجرای برنامههای جهش تولید در نشست امروز ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: حدود هزار و ۲۰۰ طرح در این چارچوب در استانها تعریف و منابع اولیه لازم از جانب سازمان برنامه و بودجه برای آن اختصاص داده شده است.
آقای پورمحمدی افزود: نهادهای ذیربط به سرعت کارشان جلو میرود که گزارش اقداماتشان ارائه شد.
وی گفت: از دوم فروردین امسال جلسه شورای جهش تولید با حضور نمایندگان قوا، نهادهای عمومی و دستگاههای اجرایی در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و هر استانی برنامه هایش را برای جهش تولید تعریف کرد.
آقای پورمحمدی تاکید کرد: در ادامه، میان سازمان برنامه و بودجه و استانداران به مرور تفاهم نامههایی برای اجرای این برنامهها امضا و مقرر شد که این برنامهها تا پایان دولت دوازدهم باید به اتمام برسد.
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: در جلسه امروز گزارش دادیم که کدام استانها برنامه هایشان را مسجل و مشخص کردند که چقدر بودجه برای آن تخصیص دادند و اکنون زمان نظارت بر طرحهای مربوط به جهش تولید است که باید بعدها گزارش عملکردشان را ارائه کنند.
عملکرد نهادهای دولتی برای جهش تولید و اشتغال زایی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی بررسی شد.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی با اعلام این خبر، افزود: در این نشست که به ریاست آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، برخی وزرا، گزارشی از عملکردشان را در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و هدف گذاری سال جهش تولید ارائه کردند.
آقای سید حمید پورمحمدی، بررسی عملکرد دستگاههای ذیربط در تولید مسکن محرومان و مسکن مهر را دستور کار دیگر جلسه امروز ستاد اقتصاد مقاومتی برشمرد.
وی بررسی طرح تولید گیاهان دارویی را محور دیگر دستور کار نشست ستاد اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: در این جلسه، ضمن ارزیابی میزان موفقیت دستگاهها در اجرای طرحهای مربوط به جهش تولید و اشتغال زایی، موانع پیشبرد این طرحها بررسی شد.
وزرای راه و شهرسازی، کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی و گردشگری، معاون علم و فناوری و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، رئیس بنیاد مسکن و شمار دیگری از مسئولان در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی حضور داشتند.