استفاده ۹۵درصد کشاورزان از بذر داخلی پنبه
هم اکنون ۹۵درصد پنبه کاران برای تولیدات خود از رقمهای داخلی بذر پنبه استفاده میکنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز تحقیقات پنبه کشور در جریان بازدید خبرنگاران از مرکز تحقیقات پنبه در
کاشمر گفت: در سالهای گذشته ۴رقم پنبه داخلی با نامهای تجاری کاشمر، خورشید، خرداد و ورامین توسط محققان کشور اصلاح و معرفی شده است و هم اکنون ۹۵درصد پنبه کاران برای تولیدات خود از رقمهای داخلی استفاده میکنند.
دکتر قربانعلی روشن با بیان اینکه میانگین تولید محصول بذور داخلی از بسیاری از کشورها بالاتر است افزود: به طور کلی میتوان گفت این محصولات کیفیت مناسبی دارند.
رئیس مرکز تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: با توجه به عملکرد مناسب تولید پنبه، ایران جایگاه هشتم را در میانگین عملکرد در واحد سطح در دنیا داراست.
قربانعلی روشن با بیان اینکه دولت از تعیین نرخ متناسب برای خرید پنبه حمایت نکرده است بیان کرد: هر کیلوگرم پنبه وارداتی ۱ونیم دلار ارزش دارد که با دلار ۲۵هزار تومانی ۴۲هزار تومان قیمت پیدا میکند، اما نرخ هر کیلوگرم وش پنبه ۹هزار تومان توسط دلالان خریداری میشود.
او با بیان اینکه مصرف بذر پنبه در کشور ما چند برابر کشوری مانند هند است تصریح کرد:برای رفع مشکل مصرف زیاد پنبه در کشور، به مدت سه سال تحقیقات انجام شده است که به زودی از نتایج آن رونمایی خواهد شد.
رئیس مرکز تحقیقات پنبه کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کشورها حاضر به ارائه ژرم پلاس پنبه که تکنولوژی منحصر به فردی در تحقیقات علمی به حساب میآید، نیستند تاکید کرد: به همین دلیل ما خود دست به کار شدیم و توانستیم طول دوره رقم خورشید پنبه را به ۱۲۰روز و تعداد آب دهی آن را در مزارع به سه دوره کاهش دهیم.
در ادامه مجتبی صمیمی یکی از فعالان بخش خصوصی گفت: محصولات ایرانی ناخالصی زیاد دارد که باعث کاهش کیفیت محصول نهایی میشود.
او با بیان اینکه پنبه داخلی بسته بندی مناسبی ندارد، افزود: در بسته بندی این محصول از فلزات استفاده میشود که در عملیات تولید اختلال ایجاد میکند همچنین پنبه داخلی یک دست نیست به طوری که بار هر کامیون با کامیون دیگر متفاوت است که این امر هزینههای کارخانهها را بیشتر میکند ضمن اینکه محصول کارخانه الیاف یکسان و یک شکل نخواهد داشت.