• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۷۴۶۳۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۵
کرمانشاه » اقتصادی
گزارش مکتوب؛

نگاهی به وضعیت این روز‌های گیوه

گیوه اصلی‌ترین محصول صنایع دستی استان کرمانشاه برای صادرات است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، گیوه یکی از صنایع دستی خطه سرسبز اورامانات است که از گذشته‌های دور به یادگار نگاهی به وضعیت این روز‌های گیوهمانده و این منطقه خاستگاه ان شده است.

در مسیری که به اورامانات می‌روی سرسبزی عجیبی چشم‌ها را خیره می‌کند طبیعت بکری که مانندش را کمتر دیده‌ای به سمت یکی از کارگاه‌های صنایع دستی حرکت کردیم.

اقای محمدی یکی از استاد کاران هنرگیوه بافی در شهر پاوه می‌باشد که ۴۰ سال است به این هنر اشتغال دارد و می‌گوید این هنر سینه به سینه به او به ارث رسیده است.

او می‌گوید: گیوه پاپوش قدیمی مردمان منطقه اورامانات است که طرفداران زیادی دارد و همیشه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سال‌های دور گیوه تنها برای استفاده داخلی بافته می‌شد کارگاه زیادی نبود و‌تن‌ها به چند کارگاه محدود می‌شد، اما با گذشت زمان کارگاه‌ها توسعه پیدا کرد و اکنون بسیاری از افراد از این راه کسب در امد می‌کنند.

این استاد کار به تاثیر کرونا بر فروش محصولاتشان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: تا قبل از شیوع کرونا چند کشور از جمله عراق و ترکیه خریدار گیوه‌های اورامانات بودند، اما اکنون با وجود این بیماری فروش کاهش یافته است و برای صادرات محصولاتمان با مشکل مواجه هستیم.

ویسی معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: ۲۶ هزارصنعتگر در استان داریم و ۱۳۰ کارگاه به گیوه بافی اختصاص دارد که بیشتر در شهر‌های جوانرود روانسر و پاوه فعالیت می‌کنند.

شهر نودشه در پاوه خاستگاه گیوه در ایران است

باتوجه به اینکه هنر بافت گیوه سابقه طولانی در منطقه اورامانات دارد تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا شهر نودشه به عنوان شهر ملی گیوه ایران به ثبت رسید.

این شهر مرکز عمده تولیدات گیوه در منطقه اورامانات است و کشور‌های اروپایی اقلیم کردستان عراق ترکیه سوریه متقاضی استفاده از این پاپوش سنتی هستند.

هرچند مسئولان اداره‌ی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان آمار دقیقی از صادرات گیوه در دست ندارند، اما آنچه معلوم است این است که پارسال ۳۶ میلیون دلار صنایع دستی به خارج از کشور از کرمانشاه انجام شده که بیشترین حجم این صادرات مربوط به گیوه است.

به گفته ویسی شهر ملی گیوه تازه شکل گرفته است و به زودی دبیرخانه شهر ملی در نودشه با هدف رفع مشکلات صنعتگران گیوه باف راه اندازی می‌شود.

تعرفه جدید کشور عراق صادرات گیوه را کاهش داد

به گفته معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه عراق برای صادرات صنایع دستی تعرفه قرارداده که باعث کاهش صادرات این محصول شده است.

ویسی می‌افزاید: مکاتباتی با وزارت خانه صورت گرفته است تا تعرفه صنایع دستی برداشته شود.

به گفته او در گذشته ماهانه ۲۰ هزارجفت صادرات گیوه از مرز اقلیم کردستان داشتیم، اما اکنون با تعرفه‌ای که قرار دادند با کاهش شدید صادرات این محصول مواجه هستیم.

ویسی ادامه داد: تولید گیوه در استان کرمانشاه به سطح قابل قبولی رسیده است که هم بخشی از صادرات را پوشش می‌دهد و هم در داخل کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه هم می‌گوید برای فروش محصولات گیوه در داخل استان فروشگاه‌ها و بازارچه‌هایی ایجاد کرده ایم و در شهر روانسر به عنوان دروازه اورامانات نیز تا دو‌ماه آینده بازارچه محلی راه اندازی خواهد شد.

امید قادری افزود: در تلاشیم در هر شهر بازارچه‌های محلی راه اندازی کنیم که دراینده نزدیک در شهر سنقر و‌دالاهو نیز با اعتبار دو میلیارد تومانی این بازارچه‌ها راه اندازی می‌شود که در هر بازارچه بسته‌هایی از کل محصولات صنایع دستی عرضه می‌شود.

برای ارتقا تولید، صنعتگران اموزش‌های پیشرفته فرا می‌گیرند

به گفته او امسال دو دوره اموزشی در روستا‌های پاوه برای ۶۰ نفر برگزار شده است.

اموزش‌ها به دو دسته مبتدی و پیشرفته تقسیم می‌شود که آموزش‌های پیشرفته برای صنعتگران مشغول به کار با هدف ارتقا کیفیت تولیدات برگزار می‌شود.

*گزارشگر: زهره زندیه
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نظارت‌ها بر بازار مسکن در زنجان تشدید شد
رئیس جمهور: بسیاری از شب‌ها خوابم نمی‌برد
مس رفسنجان قعرنشین لیگ در اندیشه صعود
افزایش سرعت باد جنوب شرقی و متلاطم شدن دریا در سواحل، ۲۳ بهمن
واگذاری زمین به ۴۰۰ ایثارگر کاشانی
آلودگی هوای ۹ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی
صدور ۴۵۰۰ حکم بدون زندان در گلستان
جاده‌های مواصلاتی مازندران تا شنبه زیر بار محدودیت‌های ترافیکی
آموزشگاه خیر ساز ۶ کلاسه منطقه گله دار فارس کلنگ زنی شد
نماز شکر مردم خراسان شمالی از حضور حماسی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کیهان توکهور قهرمان مسابقات فوتبال جام فجر توکهور و هشتبندی
نجات بانوی ۳۶ ساله در کویر لوت با تلاش امدادگران هلال‌احمر خراسان جنوبی
گلستان با ظرفیت‌های راهبردی در آستانه جهش اقتصادی قرار دارد/ ضرورت تثبیت سیاست‌ها و حمایت تکمیلی از تولید
جدال گل‌گهر و پرسپولیس؛ شنبه ۲۵ بهمن
طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه «رئیس‌آباد» رفسنجان افتتاح شد
عملیات آمریکا در کاراکاس خلاف قوانین بین‌المللی بود
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
سرمایه گذاری ۲۶ میلیارد دلاری صنعت نفت در دولت چهاردهم؛ از فشارافزایی پارس جنوبی تا بازگشت حفاری به خزر
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی در دولت آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)