پخش زنده
امروز: -
صیادان بوشهری از تصمیم ممنوعیت دوساله صید ترال (کف روب) اظهار رضایت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر،کارشناس صید و بهرهبرداری شیلات استان گفت: تا قبل از سال ۱۳۷۳ حدود ۷۰ تا ۸۰ ناوگان شناوری با روش ترال صید می کردند که تا سال ۸۲ به ۲۱ ناوگان رسید.
حسین شادکامی با بیان اینکه هم اکنون ۱۰ کشتی بزرگ کیش در بوشهر و ۱۱ کشتی طبس در شهرستان دیر ، به روش صید فعالیت می کنند افزود: صید این کشتی ها ، ماهی یال اسبی است که جنبه صادراتی دارد و معمولا ۴ تا ۵ ماه از سال فعالیت می کنند.
وی ممنوعیت صید ترال را فرصت خوبی برای بازسازی ذخایر آبزیان دانست و گفت: ۱۶ هزار صیاد در استان بوشهر از راه دریا امرار معاش می کنند که زندگیشان وابسته به دریا و صیادیست.
کارشناس صید و بهره برداری شیلات استان دلیل مجاز نبودن صید ترال در خلیج فارس را عمق میانگین ۵۰ متر دانست و گفت : ترال باید در عمق ۲۰۰ متر انجام شود در غیر این صورت به بستر دریا آسیب می زند.
شادکامی به روش های جایگزین برای ترال هم اشاره کرد و گفت : تور در این روش باید سبک تر باشد تا در زمان صید در میانه آب قرار گیرد و کف دریا، مرجانها و لاروهای ماهیان و بستر دریا را از بین نبرد.
وی همچنین اضافه کرد: صید ترال در استان بوشهر فقط در زمان صید میگو آن هم به مدت ۴۵ روز مجاز است و حدود ۴۰۰ شناور مجوز این کار را دارند که در روزهای اخیر شیلات استان در مورد نحوه فعالیت آنها تصمیم گیری خواهد کرد.
صیادان از صید ترال به عنوان کف روی یا جارو کردن دریا نام می برند.
سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس چند روز پیش اعلام کرد صید ترال که ضررهای شدیدی به محیط زیست دریا و اقتصاد بومیان زده بود، از اول آذرماه به مدت ۲ سال با هدف آیش دریا ممنوع می شود.