• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۶۳۰۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
فارس » اقتصادی

افزایش بهره‌وری گندم با اقدامات به نژادی و به زراعی

در چند سال اخیر با اقدامات به نژادی بیش از ۷۰ درصد از بذر گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان فارس یعنی حدود۰ ۵ هزارتن بذر از ارقام مختلف گندم تولید شد.

افزایش بهره‌وری گندم با اقدامات به نژادی و به زراعیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از افزایش بهره‌وری گندم در سنوات اخیر خبر داد و گفت: برای افزایش عملکرد در هکتار، کاهش هزینه‌ها و به حداقل رساندن ضایعات تولید را دستور کار قرار دادیم و اقدامات در دو بخش به نژادی و به زراعی انجام شد.
حسین پژمان با اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت گندم آبی اختصاص داده می‌شود، افزود: با اقدامات به نژادی در دو سه اخیر بیش از ۷۰ درصد از بذر گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان یعنی حدود ۵۰ هزارتن بذر از ارقام مختلف تولید شد.
وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، وابسته مجموعه جهاد کشاورزی سالیانه چندین رقم گندم را معرفی می‌کند که توسط بخش اجرا و زیر نظر کمیته فنی بذر استان این ارقام باید تکثیر پیدا کنند و درسطح انبوه تولید شوند که بتوانند در اختیار کشاورزان قرار بگیرند.
پژمان ابراز کرد: در سنوات اخیر ارقامی مانند بهاران، رخشان، طلایی، ترابی، برات و ستاره وارد چرخه بذر استان شدند و این موجب می‌شود که اگر رقمی توسط بیماری‌ها مورد تهدید قرار گرفت و مقاومت آن رقم نسبت به بیماری‌هایی مثل زنگ شکسته شد، سایر ارقام تولیدی جایگزین شود.
این مقام مسئول می‌گوید: هر رقمی که بخش تحقیقات رهاسازی می‌کند و در اختیار بخش اجرا قرار می‌دهد قطعاً هم از نظر عملکرد و هم از نظر مقاومت به تنش‌های محیطی، آفات، بیماری‌ها برتری دارد.
وی افزود: در دو سه سال اخیر با همکاری موسسه تحقیقات دیم کشور، تولید بذور گندم دیم مناسب اقلیم استان فارس نیز اجرا شده است و امیدواریم تا دو سال آینده بخش عمده‌ای از بذر دیم مورد نیاز استان را تامین کنیم.
پژمان با اشاره به اینکه مسائل به زراعی نقش بسیار بسزایی در شکوفا شدن پتانسیل ارقام بذری رهاسازی شده توسط بخش تحقیقات دارند،گفت: از اقدامات مهم که موجب کاهش هزینه‌ها و ضایعات می‌شود، مکانیزه کردن کشت گندم است.
او با بیان اینکه در حال حاضر در کشت گندم آبی خوشبختانه به ضریب مکانیزاسیون ۷۳ درصدی رسیدیم، می‌گوید: کارنده‌های داریم که می‌توانند بذر را در عمق و فاصله مناسب در زمین بکارند و بتوانیم محصول یکدست و یکنواختی را داشته باشیم.
پژمان با اشاره به اینکه توسعه کشت روی پشته یکی از فعالیت‌هایی است که از دو سال گذشته شروع کردیم و فصل نوینی را در کشت گندم قطعاً رقم خواهد زد، افزود: این شیوه کشت کاهش ۳۰ درصدی در مصرف آب و بذر و افزایش بهره وری را به دنبال دارد، علاوه بر آن به یکنواختی در سبز شدن محصول کمک می‌کند و یکنواختی در محلول پاشی و کاهش ضایعات ناشی از حرکت ماشین آلات در مزرعه را به دنبال دارد.

فعالیت ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در استان فارس
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در حال حاضر قریب به ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در سطح استان فعالیت و آفات و بیماری‌ها را رصد می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح‌های گسترده ایمنی جاده‌ای در محور ارومیه–تبریز
تولید لباس کار به روش بدون کارخانه
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی و صهیونیستی در بردسکن
گرامیداشت چهلمین روز شهات رضا نوری
«تسبیح سحر» از حرم بانوی کرامت مهمان خانه‌های مردم می‌شود
اطلاعیه برق قائم‌شهر برای قطعی فردا شنبه
کتاب «معلمی و آداب زندگی» اثری برای کنشگران تعلیم و تربیت
مسئولان مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان را پیگیری کنند
پیروزی میزبانان در دور رفت مرحله نیمه پایانی سوپر لیگ گلف
تأکید بر تحقق ۱۰۰ درصدی مصوبات سفر رئیس‌جمهور
برگزاری مانور یاوران انقلاب در میناب
دستگیری عوامل سرقت دو شماره کانکس در عملیات ماموران کلانتری ۲۲
روایت یک پهلوان مردمی در «آخرین زنگیِ زمانه»
پایان عملیات ساخت پل منطقه مال جونکی مسجدسلیمان
دشمن در پی انتقال میدان تقابل از حوزه نظامی به معیشت مردم است
نام نویسی بیش از ۸ هزار نمایندگی در انتخابات شورا‌های روستایی هرمزگان
عدالت مالیاتی با ساماندهی معافیت‌ها
جشنواره ورزشی، فرهنگی و هنری اجتماعات نخبگان استان قم
تسهیلات ۸۵ درصدی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی
مهم ترین خبرهای ورزشی فارس، امروز اول اسفند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)