کاشت حلزون برای ناشنوایان مادرزادی
بهترین زمان کاشت حلزون برای افراد ناشنوای مادرزادی، ۲ سالگی و یا پیش از آن است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر گروه گوش، حلق، بینی و حنجره بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: کودکان ناشنوای مادرزادی باید به سرعت شناسایی و در برنامه کاشت حلزون قرار گیرند، ولی برای ناشنوایی در دوران بزرگسالی چنین محدودیتی وجود ندارد.
نادر صاکی افزود: کاشت حلزون به معنای پیوند نیست که در آن حلزون شنوایی از شخصی به شخص دیگر منتقل شود؛ پروتز کاشت حلزون یک دستگاه الکترونیکی است که انرژی صوتی را به علایم الکترونیکی تبدیل میکند.
وی ادامه داد: از این تعداد، حداقل یک هزار مورد با انجام عمل کاشت حلزون از نعمت شنوایی برخوردار میشوند.
این استاد دانشگاه گفت: بیشتر افراد فکر میکنند که کاشت حلزون میتواند جای سمعک را بگیرد، اما افرادی که میتوانند از سمعک استفاده کنند نیاز به کاشت حلزون ندارند.
صاکی خاطر نشان کرد: پروتز کاشت حلزون شنوایی برای افرادی طراحی شده که تقریبا هیچ فایدهای از سمعک نمیبرند که این جراحی توسط جراح گوش انجام میشود و ارزیابی توسط یک تیم کاشت (متخصص گوش و حلق و بینی، متخصص رادیولوژی، شنوایی شناس، گفتار درمان و روانشناس) انجام میشود.
مدیر گروه گوش، حلق، بینی و حنجره بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: هرچه سن کودک کمتر باشد، امکان زبانآموزی نیز بهتر خواهد بود؛ این عمل جراحی برای کودکان خردسال پیش از دوره یادگیری گفتار انجام میشود تا کودک بتواند پس از آن بشنود و صحبت کند.
صاکی درخصوص مزایای کاشت حلزون گفت: اشخاص با مشکلات شنوایی شدید و عمیق، پس از کاشت حلزون بهتر میشنوند، آنها پس از یک دوره آموزش زبان و گفتار درمانی میتوانند صحبت کنند. آنها قادر خواهند بود که در جلسات و اماکن شلوغ به راحتی صحبت کنند.
بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز تنها مرکز ارایه دهنده خدمات کاشت حلزون با به روزترین تکنولوژی لازم برای تشخیص و درمان در جنوب غرب کشور است.