• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۲۷۵۱۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۹
بوشهر » اقتصادی
با پایان برداشت عسل پاییزه؛

تولید ۲ هزار تن عسل کُنار در استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: امسال ۲ هزار تن عسل کُنار( konar )  در استان تولید شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

تولید ۲ هزار تن عسل کنار در استان بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ افشین قطبی افزود: از این میزان عسل ۷۰۰ تن را زنبورداران بومی و هزار و ۳۰۰ تن را زنبورداران مهاجر تولید کرده‌اند.

او اضافه کرد: بیشترین عسل تولیدی استان بوشهر در مناطقی که درختان سِدر یا همان کُنار خودرو یا دست‌کاشت وجود دارد، تولید می‌شود به‌همین دلیل در این استان به عسل کُنار معروف است.

قطبی ادامه داد: هرچند عسل کُنار در دیگر استان‌های جنوبی یعنی خوزستان، فارس و هرمزگان نیز تولید می‌شود، اما استان بوشهر با داشتن بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت سدر بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.

او ادامه داد: عسل کنار تولیدشده در استان بوشهر نسبت به دیگر استان‌های جنوبی از کیفیت بالاتری برخوردار است و با عطر و طعم، انرژی‌زایی و خواص درمانی منحصربه‌فرد و  طبع معتدل است؛ به‌همین دلیل استان بوشهر به‌عنوان قطب تولید عسل کُنار در کشور شناخته شده است.

قطبی می‌گوید: یکی از خاصیت‌های عسل کُنار استان بوشهر این است که برخلاف عسل‌های دیگر که در یک مقطع زمانی رُس یا کریستاله می‌شوند این نوع عسل حداقل تا ۲ سال شکرک نمی‌زند؛ به‌همین دلیل نیازی به رُس‌گیری با گرمای ۱۲۰ درجه ندارد و خواص آن حفظ می‌شود؛ زیرا گرمای زیاد برای رس‌گیری باعث از بین رفتن خواص دارویی و سایر آنزیم‌های مقوی عسل می‌شود و آن‌چه از عسل باقی می‌ماند تنها قند آن است.   

او هم‌چنین گفت که برای نخستین بار در سال ۱۳۹۸ نشان جغرافیایی «عسل کُنار» با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت به‌نام استان بوشهر به ثبت رسید و امروز این نوع عسل در شمار عسل‌های بسیار مرغوب و باکیفیت کشور است.

قطبی با بیان این‌که عسل کنار به‌راحتی بسته‌بندی می‌شود ادامه داد: در چندسال اخیر این نوع عسل درحد قابل توجهی جایگاه خود را پیدا کرده و به‌طور تقریبی درکل کشور و حتی خارج از کشور به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق به‌عنوان عسل ناب از درخت سدر شناخته شده و طرفداران زیادی دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: تولید پاییزه عسل کُنار در استان بوشهر از میانه شهریور که زمان گل‌دهی این درخت است آغاز و در آبان برداشت می‌شود.

او ادامه داد: زنبورداران بومی و مهاجر در استان بوشهر نیز اردیبهشت و خرداد اقدام به تولید عسل بهاره یا عسل چهل گیاه می‌کنند که مخلوطی از چندین گل گیاه است و خواص دارویی چند گیاه را دارد.

بیشترین عسل استان بوشهر در شهرستان‌های دشتستان، دشتی و جم تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: زنبورداری در این استان ۶۵۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱۷۰ شغل فصلی و غیر مستقیم دارد.

قطبی اضافه کرد: زنبورداران در ۹ ماه از سال در استان قادر به زنبورداری هستند و درسه ماه تابستان و گرما به مناطق ییلاقی سردسیرکوچ کرده و در آن‌جا هم یک مرحله تولید و برداشت دارند.

او یادآور شد: استان بوشهر همواره به‌دلیل زمستان ملایم، بهار زودرس و تنوع پوشش گیاهی مکانی بسیار مناسب برای تولید زنبور ملکه است و هرساله میزبان ۱۵ ایستگاه تولید ملکه بخش خصوصی و دولتی از نقاط مختلف کشور است.

قطبی هم‌چنین گفت: استان بوشهر مکانی مناسب برای تولید مثل، تکثیر جمعیت و بچه‌گیری از بهمن تا اواخر فروردین سال بعد است.

او وجود یک ایستگاه تولید ملکه بومی درشهرستان جم، ۲ ایستگاه در دشتستان، کارگاه‌های بسته‌بندی عسل، موم آج‌کنی، کندوسازی را از جمله قابلیت‌های زنبورداری در استان بوشهر عنوان کرد.

هم‌اکنون در استان بوشهر ۶۵۰ زنبوردار بومی و هزار و ۲۰۰ زنبوردار مهاجر فعالیت دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سه شنبه‌ها با کتاب
مسابقات فوتبال موناکو و پاری سن ژرمن و گالاتاسرای و یوونتوس، از شبکه ورزش
تسهیل ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران در عناصر نادر
نشست منطقه‌ای مدیران کل صمت کشور در بندرعباس
دستگیری عوامل اصلی تیراندازی اغتشاشات ۱۸دی گرگان
درگذشت مادر شهید والامقام «ماشااله رباطی» در خرم آباد
تصویب جدول حمایت از تقویت بنیه فرهنگی کشور برای سال ۱۴۰۵
نوسازی ناوگان تاکسیرانی به منظور کاهش آلودگی هوا
بهره برداری از سه طرح آبرسانی در شهرستان ماهشهر
خون شهدای اغتشاش اخیر، آبی بر آتش فتنه بود
آغاز طرح پیشران نوروز ۱۴۰۵ برای زیباسازی شهر کرمان
توسعه زیرساخت‌های پایدار و تعامل‌پذیر از الزامات پیشرفت شبکه ملی اطلاعات
آموزش و پرورش، مولد ارزشمندترین سرمایه‌های اجتماعی است
افزایش مشارکت و رقابت در سنندج؛ انتخابات شورای شهر در آزمون کارآمدی
آغاز قطعی کلاس‌های حضوری دانشگاه تهران از دوم اسفند
برگزاری همایش ملی توسعه پایدار روستایی در گرگان
برگزاری رویداد گنجینه در آموزش وپرورش فارس
تقویت تجارت محصولات حلال ایران در آسیا
بهره مندی استان یزد از سه هزار و ۹۰۰ تخت بیمارستانی
ارزآوری ۸۰۰ میلیون دلاری صنعت آبزی پروری کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)