ترس مهمترین عامل بازدارنده در تشخیص زودرس سرطان
بار روانی بیماری گاهی بسیار سنگینتر از بار جسمی بیماری است و متاسفانه به گونهای در جامعه مطرح می شود که سرطان را معادل با مرگ تصور میکنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، متخصص انکولوژی (سرطان شناسی و پرتو درمانی) شبکه بهداشت و درمان کاشمر گفت : امروزه با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی، سرطان کاملا قابل کنترل خواهد بود و افراد جامعه نباید بخاطر ترس، از مراجعه به پزشک متخصص و برنامههای غربالگری خودداری کنند.
دکتر آرزو غلامی با بیان اینکه سرطان یا بدخیمی در واقع یک بیماری مزمن است که علاوه بر درگیری جسم بیمار ، بار روحی و روانی زیادی تحمیل میکند، افزود: در حال حاضر سرطان پستان در زنان و سرطان پروستات در مردان از شایع ترین نوع سرطان هاست و سرطانهای ریه و کولورکتال در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی گفت : سیاستهای نظام بهداشت و سلامت بر این اساس پایه ریزی شده که باغربالگری همگانی و تشخیص زودرس بتواند این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص و درمان کند و طول عمرطبیعی به بیماران ببخشد.
این پزشک متخصص انکولوژی افزود : سرطان در واقع یک بیماری چند عاملی است و صرفا نمی توان یک عامل را تنها مقصر دانست؛ از جمله علل مرتبط می توان به مصرف دخانیات، ویروسها و برخی عفونتهای ویروسی خاص، التهابهای مزمن، مواد شیمیاییِ، فاکتورهای فیزیکی ازجمله پرتوهای یونیزان اشعه فرابنفش، امواج میکروویو_ازبست و برخی نانوپارتیکل ها، فاکتورهای غذایی ازجمله الکل غذاهای پرچرب و کم فیبر، کمبود ویتامین د، ریزمغذی ها و رژیم پرکربوهیدرات و چاقی و کم تحرکی اشاره کرد.