انتشار عکس در شبکه های اجتماعی و دستگیری شکارچی غیر مجاز
فرد متخلفی که پس از شکار یک سر «تشی» در رزن، تصاویر آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بود، دستگیر شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، سرپرست حفاظت محیط زیست رزن گفت: فرد متخلف اقدام به انتشار تصویر خود در کنار یک سر «تشی» در شبکههای اجتماعی کرده بود که با همکاری پلیس فتا شناسایی شد.
رضا گوهری رفعت افزود: شکارچی متخلف ساکن یکی از روستاهای رزن است و با دستور مقام قضائی توسط محیطبانان شهرستان رزن دستگیر و به جرم شکار غیر مجاز، با تشکیل پرونده به دادگاه معرفی شد.
برخی از شکارچیان به منظور خودنمایی و نشان دادن قدرت خود اقدام به انتشار تصاویری از خود به همراه اسلحه و گونه جانوری شکار شده در فضای مجازی میکنندکه این رفتار برای جامعه و بویژه کودکان و جوانان، از لحاظ رفتارهای فردی و اجتماعی ممکن است تاثیر گذار باشد.
گوهری رفعت یادآوری کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون این دومین مورد از شناسایی و دستگیری متخلفانی است که پس از شکار غیرمجاز، تصاویر حیات وحش شکار شده را در فضای مجازی منتشر میکنند و در پرونده نخست نیز فرد متخلف اقدام به انتشار تصویر شکار خرگوش کرده بود.
کارشناسان محیط زیست میگویند: باور غلط تأثیر مثبت، خوردن گوشت تشی در درمان برخی از امراض و بیماریها از جمله آسم، منجر به شکار این گونه جانوری شده است در حالی که از منظر علمی این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست رزن همچنین گفت: حمایت و حفاظت از حیات وحش ضروری است و انتظار میرود مردم ضمن حفاظت از محیط زیست و گونههای جانوری هرگونه تخلف محیط زیستی را به سامانه ۱۵۴۰ گزارش دهند.
تشی یا خارپشت، پرخارترین جانور روی زمین است. نام علمی این جانور خوک پرخار معنی میدهد. در حدود ۲۴ نوع جوجه تیغی وجود دارد و همه آنها با پوششی از خارهای سوزن مانند دارند.
بیشتر بخوانیم:
قانون شکار و جریمههای آن:
۱- براساس ماده ۷ قانون شکار و صید، هرگونه خرید، فروش، تکثیر، پرورش و صدور و ورود حیوانات وحشی و اجزای آنها که غیربومی ایران هستند و از خارج به کشور وارد شده یا از قبل در کشور تکثیر و پرورش یافتهاند، با کسب پروانه یا اجازه از سازمان حفاظتمحیط زیست است.
۲- بنا به ماده۷ قانون شکار و صید، ورود یا صدور آن دسته از جانورانوحشی و اجزای آنها که در فهرست کنوانسیون تجارت بینالمللی گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض (CITES) ثبت شدهاند، با رعایت مقررات کنوانسیون مذکور قابل انجام است. سازمان حفاظت محیطزیست میتواند گونههایی که برخلاف مقررات کنوانسیون یاد شده به کشور وارد میشوند را ضبط و در صورت لزوم با هزینه وارد کننده به کشور مبدا عودت دهد (براساس مقررات کنوانسیون CiTES مدیر اجرایی کنوانسیون میتواند گونههای توقیف شده را به مراکز مجاز نگهداری گونهها نیز تحویل دهد).
۳- براساس ماده ۸ قانون حفاظت و بهسازی محیطزیست، مبادرت به هرگونه شکار، صید، تکثیر و پرورش، نگهداری و خرید و فروش جانوران وحشی و اجزای آنها مستلزم اخذ پروانه یا اجازه از سازمان حفاظت محیطزیست است.
۴- براساس ماده ۱۰ قانون شکار و صید هرکس مرتکب اعمال زیر شود به جزای نقدی یا حبس از یک ماه تا ۶ ماه محکوم میشود:
* شکار و صید جانوران وحشی عادی بدون پروانه
* حمل، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشی زنده یا کشته و اجزای آنها، بدون کسب پروانه یا مجوز از سازمان حفاظت محیطزیست
* شکار و صید بیش از میزان مندرج در پروانههای صادره از سوی سازمان حفاظت محیطزیست یا خلاف مقررات و خارج از محلهای مجاز مندرج در پروانه.
۵- براساس ماده ۱۱ قانون شکار و صید هرکس مرتکب اعمال زیر شود، به جزای نقدی یا حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم میشود:
* شکار و صید حیوانات وحشی با وسایل غیرمجاز یا شکار با اسلحه دیگران
* مبادرت به شکار و صید حیوانات در مناطق ممنوع یا خلاف محدودیتها و ممنوعیتهای تعیین شده از سوی سازمان حفاظت محیطزیست.
* اقدام به صادرات و واردات حیوانات وحشی به صورت غیرمجاز.
۶- براساس ماده ۱۲ قانون شکار و صید، هرکس مرتکب اعمال زیر شود به جزای نقدی تا ۱۸ میلیون ریال یا حبس از ۳ ماه تا ۳ سال محکوم میشود:
* شکار و صید جانوران وحشی حمایتشده بدون داشتن پروانه ویژه
* شکار و صید در مناطق حفاظتشده و پناهگاههای حیاتوحش بدون داشتن پروانه ویژه
* صید غیرمجاز در رودخانههای حفاظتشده
* آلوده کردن آب رودخانهها، دریاچهها و تالابهای حفاظتشده، چشمهها و آبشخورها با موادی که باعث آلودگی آب و از بین رفتن آبزیان شود.
۷- براساس ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هرکس مرتکب اعمال زیر شود به جزای نقدی تا ۲۰ میلیون ریال یا حبس از ۹۱ روز تا ۳ سال محکوم میشود:
* شکار جانوران وحشی کمیاب و در معرض خطر انقراض مثل جبیر، گورخر، گوزن زرد ایرانی، یوزپلنگ، تمساح، هوبره، میش مرغ و...
* شکار در پارکهای ملی
* شکار، صید یا کشتار جانوران وحشی با استفاده از سموم و مواد منفجره و امثال آن
* شکار حیوانات به روش تعقیب آنها با استفاده از وسیله نقلیه موتوری و نیز کشتار آنها به روش جرگه و محاصره دستهجمعی.
۸- براساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هرکس مبادرت به زندهگیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صادرات پرندگان شکاری مثل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه کند، علاوه بر محکومیت به حبس ۳ سال، به پرداخت جزای نقدی تا ۲۰ میلیون ریال محکوم میشود.
۹- براساس ماده ۱۵ قانون شکار و صید، شروع به شکار جانوران وحشی برخلاف مقررات قانونی، قابل تعقیب و مجازات است.
۱۰- براساس ماده ۳۱ آییننامه اجرایی قانون شکار و صید، خرید، فروش، عرضه و نگهداری و حمل و صدور تمامی جانوران وحشی زنده و کشته و اجزای آنها بدون اخذ پروانه از سازمان حفاظت محیطزیست ممنوع است.
۱۱- براساس ماده ۳۲ آییننامه اجرایی قانون شکار و صید، ترخیص حیوانات و پرندگان وحشی زنده از گمرک موکول به موافقت سازمان حفاظت محیطزیست و ارائه گواهی سلامت حیوان از مقامات صلاحیتدار دامپزشکی مبدا صدور آنهاست.
۱۲- تکثیر و پرورش جانوران وحشی و آبزیان با رعایت سایر قوانین مربوطه، مستلزم اخذ پروانه از سازمان حفاظت محیطزیست است.
۱۳- براساس ماده ۳۶ آییننامه اجرایی قانون شکار و صید، رهاکردن حیوانات و پرندگان وحشی تکثیر شده بدون اجازه سازمان حفاظت محیطزیست ممنوع است.