جایگزینی روشهای علمی و نوین به جای سنتی:
تجربه کشت هیدرو پونیک در نهاوند
کشت گلخانه ای به روش هیدرو پنیک در نهاوند اجرا شد. میزان تولید در این روش ۱۰ برابر کشت ساده گلخانه ایست .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، هیدروپونیک یا آبکشت، یکی از روشهای خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک و سم و با کمترین نیاز به آب (با استفاده از محلول مغذی) است.
در ایران، دهها گلخانه به این روش راه اندازی شده و هزاران نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار هستند. با این روش، در هر نقطهای از ایران میتوان هر محصول کشاورزی را بدون توجه به اقلیم و نوع خاک، برداشت کرد و از هر مکانی برای تولید محصولات کشاورزی که نیاز روز افزون جمعیت ایران در عصر ۱۴۰۰ است، بهره برد.
گیاهان، مثل دیگر جانداران، بی احساس، بی تحرک و تک بعدی نیستند و شعور و احساس دارند. برقراری ارتباط با گیاهان در رشد و نمو آنها اهمیت دارد. گیاهان، دارای سیستم عصبی، حافظه و تحرک و احساس بوده و قابلیت تبدیل عناصر به یکدیگر و خلق عناصر را دارا میباشند. باید با گیاهان حرف زد و با روشهای خلاقانه، تولید انها را با هزینه کم و در مکانی کوچک، افزایش داد. این کار، نیاز به مهارت دارد
بیشتر بدانیم:
مفهوم هیدروپونیک :
اصطلاحی در علم باغداری است که به روشی در صنعت کشاورزی مدرن امروز جهان اشاره میکند که گیاه، به جای آنکه مثل روش سنتی همیشگی، در خاک، رشد و نمو پیدا کند، در سیالی از محلولهای غذایی قرار میگیرد تا بستر هماهنگی جهت رشد گیاه به صورت هیدروپونیک (HYDROPONIC) فراهم شود.
در روشهای گلخانه ای، کشت به این روش، محبوبیت زیادی پیدا کرده است و در ۳۱ استان کشور نیز، هزاران نفر در این حوزه مشغول به کار هستند. تولید گلخانه ای، نه به فصل ارتباط دارد و نه به تغییرات آب و هوایی. هدر رفت محصول کم میشود و میتوان با استقرار فناوری، اثربخش تولید را ارتقا داد. روش هیدرپونیک مثل هر روش گلخانه ای، دارای معایب و فوایدی است.