نگهداری از گیاهان آپارتمانی تاثیر بسزایی در بهبود روحیه و تغییر سبک زندگی خانوادهها دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛این روزها خیلیها نداشتن حیاط مستقل یا کوچک بودن فضای آپارتمان را بهانه میکنند و میگویند نگهداری از گلها و گیاهان در فضای کوچک آپارتمانهای امروزی کار مشکلی است. اما اگر بدانید نگهداری از گلها و گیاهان آپارتمانی چه فوایدی دارد، برای ایجاد یک فضای سبز کوچک در منزلتان درنگ نمیکنید.
گیاه در واقع فیلتر طبیعی هوای خانه است. تولید اکسیژن، دور کردن آلوده کنندهها از هوای خانه، ایجاد رطوبت لازم در خانه و جذب آلودگیها از هوای اتاق از دیگر فواید گیاهان خانگی است.
برخی از گیاهان خانگی به دفع سموم خطرناک موجود در خانه کمک میکنند. بررسیها نشان داده که با نگهداری گیاهان در محیط خانه و محیط کار علائمی، چون سردرد، استرس، خواب آلودگی و سرماخوردگی کاهش مییابد.
گل و گیاهان از نظر روانی فواید زیاد دارند. وجود گل و گیاه در فضای خانه و اتاق کار موجب شادی، کاهش خستگی، کاهش استرس و افزایش کارایی خلاقیت در فرد میشود.
مطمئن باشید دیدن برگها و گلهای شاداب در محیط خانه نهتنها میتواند استرستان را کاهش دهد که حتی موجب شادی بیشتر اعضای خانواده هم خواهد شد.
متخصصان و روانشناسان میگویند گیاهان زنده و طبیعی میتوانند حس زندگی را در ما ایجاد کنند و گلهای مصنوعی هیچوقت چنین قابلیتی را ندارند.
شاید به همین دلیل باشد که هنگام تنهایی، نشستن کنار گلها و گیاهان میتواند حس بهتری ایجاد کند و آرامش خاصی به ما ببخشد. رنگهای جذاب گلها و شادابی و گیاهان هم میتواند قدرت تحمل مشکلات را افزایش دهد و مشکلات روحی را به حداقل برساند.
از طرف دیگر، تجربه نشان داده است قرار گرفتن کنار گلها و گیاهان طبیعی میتواند روحیه بیماران را هم بهبود ببخشد و سیر پیشرفت بیماری آنها را کندتر کند.
به همین دلیل بیمارانی که در محیطی سرسبز هستند یا اتاقشان پنجرهای رو به پارک و فضای سبز دارد، زودتر میتوانند بهبود یابند.
احمدی روانشناس میگوید: طبیعت و زیباییهای آن همیشه مورد توجه بوده و حاوی انتقال حس آرمش، شادی، لذت و عاملی برای تسکین و کاهش آلام، حالات ناخوشایند روحی و روانی بوده و میباشد.
او میافزاید: ارتباط روزانه با گل و گیاه میتواند احساس سرزندگی، طراوت و نشاط را با انسان هدیه دهد و مهربانی، ارتباط مثبت با اطرافیان و حس مثبت و به تبع آن رفتار و انرژی مثبت را در افراد نمایان سازد.
این روانشناس معتقد است: بر اساس پژوهشها و یافتههای علمی در مکانها و مراکزی که گل و گیاه وجود دارد خلاقیت افراد بیشتر بروز میکند و حالات روحی نامتعادل کاهش یافته و موجبات شادی، کاهش استرس و ایجاد یک اتصال عصبی مثبت را موجب میشود.
احمدی میگوید:نگاه کردن به گل و گیاه به مدت مدید و طولانی باعث تثبیت احوال خوش و نگرش مثبت به زندگی میشود و روابط را در مکانی که گل و گیاه هست (منزل، محل کار و...) تسهیل کرده و هیجان و سرزندگی را القا میکند.
او میافزاید:استشمام عطر گل باعث تحریک محرکهای عصبی مغز شده و باعث افزایش تولید آنزیمهای عصبی خوشایند و تاثیر موثر و مثبت آن در افزایش انرژی و سلامتی جسم خواهد شد.