مصرف مکمل در مادران باردار با تجویز پزشک انجام شود
بارداری و زایمان باعث افزایش ابتلا به کرونا نمیشود و فقط باید نسبت به سایرین مراقبتهای پیشگیرانه بیشتری انجام شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ۹۰ درصد بارداریهای مادران کرونایی بدون هیچ گونه مداخلهای به سرانجام مطلوب میرسد و مادر دوران بیماری خفیف تا متوسط را تجربه میکند، گفت: احتمال انواع شدید بیماری در طی حاملگی به خصوص در مادران مبتلا به بیماریهای زمینهای و یا چاقی بیشتر بروز میکند.
دکتر دادگر با بیان اینکه مهمترین دستور العملهای پیشگیرانه برای مادران مبتلا به کرونا رعایت فاصله اجتماعی، شستشوی مداوم دستها، عدم حضور در مکانهای پر ازدحام، استفاده از ماسک دو یا سه لایه است، افزود: اگر سایر افراد خانواده نیز موارد پیشگیرانه را رعایت نکنند احتمال اینکه ناقل باشند و برای مادر باردار ایجاد خطر کنند وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه کودکان زیر دو سال هم میتوانند ناقلین بدون علامت باشند، تصریح کرد: ۳ تا ۱۴ روز دوره کمون بیماری کرونا است و در مراحل اولیه بیماری احتمال انتقال بسیار بیشتر است از همین رو باید مراقبتهای لازم صورت گیرد.
دکتر دادگر با بیان اینکه علایم بیماری کرونا در مادران باردار مانند سایرین است، گفت: اختلال در حس بویایی و چشایی، درد قفسه سینه، سردرد، تب، لرز نیز علایم بیماری کرونا در مادران است؛ بنابراین مادر باردار در صورت علائم بیماری حتما باید تست کرونا انجام دهد و آزمایشهایی که مشخص کننده شدت بیماری است را نیز به پزشک ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا در مادران باردار مثل سایرین میتواند عوارض قلبی، ریوی، کلیوی و گوارشی ایجاد کند، افزود: در سه ماه اول بارداری اگر مادر مبتلا به کرونا دچار تب شدید شد باید تب وی سریعا کنترل شود، زیرا تب در سه ماه اول بر روی جنین عوارضی را ایجاد میکند.
دادگر تاکید کرد: مصرف مکملهای به خصوص ویتامین دی در مادران باردار نباید بیش از حد انجام شود و برای مادر باردار دوزی پایینتر از سایرین تجویز میشود از همین رو مصرف مکملها با تایید و نظر پزشک معالج باید انجام شود.