• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۸۱۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰
اجتماعی » جامعه و شهری

مواد غذایی سنتی و خطر ابتلا به کرونا

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی: برخی مواد غذایی سنتی مانند شیر، لبنیات، بستنی و شیرینی باید با ملاحظات فراوان مصرف شود تا امکان انتقال بیماری کرونا به حداقل برسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان در حاشیه نشست خبری تازه‌های غذا، تغذیه و کرونا در جمع خبرنگاران افزود: با احتمال بسیار زیاد غذا خودش نمی‌تواند خاستگاه انتقال کرونا باشد، اما اینکه غذا در اثر آلودگی ثانویه حامل ویروس کرونا باشد، بسیار محتمل است.
وی گفت: ما این موضوع را بخصوص در غذا‌های سنتی که با دخالت دست و انسان صورت می‌گیرد زیاد می‌بینیم و فرد آلوده از طریق سرفه، عطسه و آلودگی می‌تواند موجب آلودگی غذا شود که در غذا‌های صنعتی این نگرانی‌ها را نداریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سرپرست دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ویروس کرونا چه مدت روی غذا زنده می‌ماند؟ افزود: بر اساس تحقیقی که برای اولین بار در جهان در دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است به این نتیجه رسیده ایم که وقتی کرونا در مواد غذایی تزریق می‌شود تا مدت بسیار طولانی باقی می‌ماند و مثلا درباره بستنی تا دمای منفی ۸۰ هم تا سه ماه این ویروس می‌ماند و شاید تعداد آن افت کند، اما در حدی هست که ایجاد بیماری کند.
دکتر مرتضویان گفت: در دوغ که اسیدیته بالایی دارد اثبات شد که تا دو ماه ویروس می‌ماند و قابلیت بیماری زایی را دارد و در انواع مواد غذایی بخصوص غذا‌های پرچرب حتی اگر پاستوریزه هم باشند این ویروس دوام دارد مگر اینکه دما تا ۸۰ درجه و حداقل یک دقیقه باشد.
وی افزود: اگر افراد غذا‌های فست فود مصرف می‌کنند قبل از خوردن حتما در مایکروفر یا فر قرار دهند و درباره شیر سنتی نیز حداقل باید ۸۰ درجه و به مدت یک دقیقه گرم شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور افزود: ما مصرف بستنی سنتی را توصیه نمی‌کنیم چرا که راهی برای از بین بردن ویروس کرونا در آن نداریم و توصیه ما این است که بیشتر غذا‌ها و فرآورده‌های صنعتی مصرف شود.
دکتر مرتضویان گفت: در خصوص نان هم به دلیل آلودگی‌های پس از پخت نان که می‌تواند از طریق نانوایان یا رعایت نکردن بهداشت منتقل شود توصیه می‌کنیم که حتما نان قبل از مصرف در مایکروفر گرم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
آغاز اجرای نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در زنجان تا یک ماه آینده
پیگیری فوری مشکل خوراک پالایشگاه نفت آفتاب در دستور کار مجلس
ایران؛ محور علم ترکیبیات
بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ از خودروسازی ارگ جدید بم
دیدار معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با استاندار آذربایجان شرقی
بي توجهی به اقتصاد، راه نفوذ دشمن
کاهش ۵۴ درصدی میزان ورودی آب به سد‌های خوزستان
ایجاد ۲۵۰ کیلووات ظرفیت تولید برق خورشیدی ویژه مددجویان در تایباد
برگزاری نشست تبیینی مشاوران املاک برای اجاره منازل توسط افراد نفوذی در ساوه
مهار آتش‌سوزی گسترده در روستای «اردکلو» شهرستان ملایر
۲ مصدوم‌ و یک فوتی بر اثر واژگونی خودرو در کرج
تکمیل لوله‌گذاری انتقال آبِ خلیج فارس به کرمان
کشف بذر گندم قاچاق و فاقد مجوز به ارزش ۵ میلیارد ریال در خوی
توسعه کشت گلخانه‌ای اولویت اصلی آذربایجان شرقی
ضرورت تمرکز شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای بر وصول مطالبات
تقویت فرهنگ کتابخوانی و بصیرت تاریخی در جامعه لازمه رشد آگاهی عمومی است
آغاز ساخت مجموعه بوم گردی بومیان کیش
برگزاری جشنواره بین‌المللی معروف با محوریت هنر، رسانه و مسئولیت اجتماعی
کشور‌ها الگوی کشت خود را بازطراحی کنند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)