کدام مواد غذایی برای فصل بهار مفیدند ؟
به عقیده کارشناسان بهترین راهکار تغذیه ای در فصل بهار کم خوردن و مصرف غذاهای زود هضم است.
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول می شود . باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری هایی مانند دمل ها، ورم های چرکی، جوش ها، خارش، ورم های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته ها و بیماری های دیگر می شود.
بنابراین متخصصان تغذیه توصیه می کنند برای در امان ماندن از بیماری ها در فصل بهار به خوراکی ها و نوشیدنی های مصرفی توجه کنید .
در فصل بهار وعدههای غذایی سبک و زود هضمی داشته باشید
سبکترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار داشته باشیم بنابراین در تمام وعدههای غذایی از غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید بنابراین فصل بهار زمان مناسبی برای شروع رژیم کاهش وزن و رهایی از چربیهای اضافه است.
روزه داری سبک برای مدت کوتاه (در نیمههای فروردین) میتواند برای پاکسازی کبد مفید باشد.
مصرف این نوشیدنیها در فصل بهار مفید است.
نوشیدن چای زنجفیل تازه و داغ در این فصل برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن در طی زمستان مفید است. به علاوه مصرف شربتهای لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک توصیه میشود.
در وعده ناهار از حبوبات و سبزیجات استفاده کنید.
قبل از وعده ناهار حتما صبحانهای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه میوه باشد میل کنید.
برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانههای ماش، لوبیا، عدس و یونجه و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ سبز تربچه و چغندر استفاده کنید مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات، خورشها و خوراکهای سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه هایی، چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم دار شده باشند انتخابهای مفیدی هستند.
میوههای تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توتها به همراه بادام خام و فرنی، تمر هندی ترش یا شیرین، کاهو یا سکنجبین نیز میان وعدههای مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینیها ارجحیت دارد.
در فصل بهار از این مواد غذایی کمتر مصرف کنید.
برای کمک به پاکسازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور باید پرهیز شود.
مصرف کمتر گوشتها به ویژه گوشت قرمز و مواد تولید کننده خون، در مقایسه با زمستان ضروری است.
مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمیشود.
از میوهها و سبزیجات فصلی استفاده کنید
دیدگاهی در بین برخی متخصصین تغذیه وجود دارد که میوهها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود.
بر اساس این نظریه مصرف میوهها و سبزیجات هر فصل در همان فصل میتواند بیش از پیش مفید باشد و به پاکسازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.
برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید
بر اساس نظریههای طب سنتی نظم برنامه غذایی و ساعت خواب به هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساستر میشود و بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار میگیرد توصیه میشود.