تولید بیش از 10 هزار تن انواع ماهی در کردستان
پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۰ هزار تن انواع ماهی در مزارع پرورش ماهی استان کردستان تولید شود.

به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۰ هزار و ۳۴۵ تن ماهی در استان کردستان تولید شد، گفت: پیش بینی میشود امسال ۱۰ هزار و ۵۵۰ تن ماهی از ۱۲۶ مزرعه پرورش ماهی تولید شود.
حسین پور گفت: از این میزان ماهی تولید شده در استان ۴ هزار و ۳۴۰ تن ماهیان سردابی و ۶ هزار و ۵ تن ماهیان گرمابی هستند.
وی همچنین افزود: سال گذشته مجوز ۱۰ پرورش ماهیان سردابی و یک مجوز پرورش زالوبه ظرفیت ۵۰ هزار قطعه در استان کردستان صادر شد و هم اکنون در حال فعالیت است.
وی با اشاره به اینکه تعداد تعاونی صیادی در استان کردستان هم از چهار تعاونی به ۶ مورد افزایش یافته است، یادآور شد: تولید ماهیان زینتی نیز از ۶۹۰ هزار قطعه در سال ۹۲ به یک میلیون و ۳۴۰ هزار قطعه در سال جاری افزایش یافته است.
حسین پور گفت: تولید ماهی استان شامل ماهیهای قزل آلا، فیتوفاگ، بیگ هد، کپور، آمور و مقدار کمتری ماهیان بومی است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مراکز تولید ماهی استان در شهرستانهای کامیاران، سقز، سروآباد و سنندج قرار داردگفت افزایش قیمت ماهی باعث پایین بودن سرانه مصرف استان شده تا جایی که در حال حاضر برای هر نفر در سال ۶ کیلوگرم برآورد شده است.
پخت خاص و منحصر به فرد ماهی در مناطق گردشگری از جمله زریوار مریوان باعث جذب گردشگران زیادی از استانهای دیگر و به ویژه اقلیم کردستان عراق شده است.
۴۱ رودخانه دایمی و فصلی، ۱۳ هزار چاه عمیق و نیمه عمیق، ۳۸ هزار چشمه، نزدیک به ۵۰۰ رشته قنات و ۲ هزار و ۷۷۰ استخر ذخیره کشاورزی دیگر ظرفیتهایی است که میتوان از تمام آنها به عنوان یک پتانسیلها ویژه در عرصه توسعه فعالیتهای شیلات استان استفاده کرد.