کشت نشاء پیاز برای اولین بار در کردستان
برای اولین بار در کردستان تعداد ۶ هزار و ۳۳۵ عدد نشاء پیاز در داخل سینی و در گلخانه تولید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به تولید نشاء پیاز برای اولین بار در کردستان گفت: که در سال زراعی جاری برای اولین بار در استان کردستان تعداد ۶ هزار و ۳۳۵ عدد نشاء پیاز در داخل سینی و در گلخانه تولید شد.
مرادی افزود: که این طرح در سطح ۱۰ هکتار از اراضی زراعی استان به صورت الگوئی اجرا و از محل اعتبارات اقتصاد مقاومتی استان تامین اعتبار گردیده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کشت مستقیم بذر پیاز در استان مرسوم است، اما در این روش تهیه بستر مناسب و بموقع، استقرار بذر جوانه زده و کنترل علفهای هرز ابتدای فصل و در مراحل ابتدای رشد پیاز، از اهم مشکلات کشت مستقیم بذر است.
وی عنوان کرد: در روش کشت نشاء کشاورز فرصت کافی جهت تهیه بستر مناسب پیدا کرده و نشاء کشت شده به آسانی و به سرعت در زمین اصلی استقرار پیدا میکند که با تهیه بستر مناسب برای بذر و بکار بردن علف کشهای پیش رویشی تراکم علفهای هرز در مزرعه کاهش یافته و هزینه کارگری و کنترل شیمیایی علفهای هرز کاهش مییابد.
مرادی در پایان یادآور شد: که از طرفی اجرای کشت نشاء باعث کاهش مصرف آب تا ۳۰۰۰ متر مکعب به ازای هر هکتار شده و هزینههای تولید، مصرف سموم شیمیایی، آلودگیهای زیست محیطی را کاهش و در نهایت درآمد کشاورز افزایش میدهد.