• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۱۷۳۴
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
آذربایجان غربی » اقتصادی

لزوم راه اندازی زنجیره عسل در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: با توجه به اینکه استان قطب تولید عسل در کشور به شمار می‌رود، برای رونق این صنعت تشکیل زنجیره عسل در استان ضروری است.

لزوم راه اندازی زنجیره عسل در آذربایجان غربیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی،اکبر کرامتی در جلسه کمیته فنی زنبور عسل استان اظهار کرد: استان با تولید سالانه بیش از ۲۲ هزار تن عسل رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است و ۲۷ درصد عسل کشور در این استان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه حمایت از زنجیره تولید عسل در استان امسال در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: خارج کردن پرورش زنبورعسل از تولید تک محصولی و تشویق تولید گرده، موم، ژله رویال، بره موم و زهر زنبورعسل از مهمترین طرح‌های استان در زمینه زنبور عسل به شمار می‌رود.

کرامتی با اشاره به نقش و اهمیت سایر فرآورده‌های زنبورعسل در درآمد زنبورداران و بی توجهی به این محصولات به جهت ناآگاهی درباره اهمیت اقتصادی آن‌ها اظهار کرد: ایجاد زنجیره عسل، ورود بخش خصوصی به صورت هدفمند به این صنعت و تولید به همراه بازاریابی به روش‌های مدرن و روز دنیا می‌تواند زمینه ساز رونق این صنعت در استان باشد.

۲هزار تن شکر برای اتحادیه زنبورداران آذربایجان غربی مصوب شد

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه آذربایجان غربی رتبه اول تولید عسل در کشورو ایران رتبه سوم این صنعت در دنیا را به خود اختصاص داده است، گفت: آذربایجان غربی به لحاظ داشتن منابع لایزال الهی و شرایط آب و هوایی مناسب، وجود مراتع و منابع غنی سرشار از شهد و گرده یکی از قطب‌های مهم برای پرورش زنبورعسل در سطح کشور به شمار می‌آید.

یحیی خلیلی افزود: این استان با دارا بودن ۱۲۰ هزار هکتار باغ در ایام بهار ظرفیتی بکر برای پرورش زنبور عسل دارد که تولید عسل‌هایی از شهد گل‌های بهاری توانسته همه ساله کام گردشگران را شیرین و این محصول را به سوغاتی ارزشمند برای میهمانان و گردشگران تبدیل کند.

وی با اشاره به کاهش بارندگی و نزولات آسمانی در سالجاری گفت: متاسفانه خشکسالی یکی از تهدیدات سالجاری در بخش صنعت زنبورداری است که باید تمهیدات لازم برای کاهش اثرات این مشکل در صنعت زنبورداری اندیشیده شود.
خلیلی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری فعالیت دارند، ادامه داد: برای کمک به رونق تولید در این بخش امسال بیش از ۲ هزار تن شکر برای اتحادیه زنبورداران استان مصوب شده است.

بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری آذربایجان غربی مشغول فعالیت هستند

وی با بیان اینکه این استان دارای بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزارکندوی مدرن و بومی است، ادامه داد: این موضوع موجب اشتغال دایم و فصلی بیش از ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان شده‌است.

خلیلی بیان کرد: میانگین تولید از هر کندوی مدرن ۱۷ کیلوگرم و از کندو‌های بومی ۵.۵ کیلوگرم بوده و در مجموع در سطح استان، یک میلیون و ۳۴۵ هزار و ۱۷۱کندو وجود دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار و ۴۷۱ کندو بومی و بقیه مدرن هستند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تلفات زمستانه و بهاره زنبور داران، استفاده از سموم غیرمجاز، استفاده نا به هنگام از سموم در فصول سال و عدم همکاری بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به زنبورداران را از مهمترین مشکلات پیش روی صنعت زنبورداری استان عنوان کرد.

وی یادآور شد: زنبورداران استان با وجود چهار کارخانه بسته بندی عسل به صورت مدرن و اتوماتیک در شهرستان‌های ارومیه، خوی و مهاباد و نیز با داشتن ۶ کارگاه بسته بندی عسل در شهرستان‌های مختلف در فراوری و صنایع تبدیلی این محصول نیز فعالیت دارند.

در ادامه سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از ممنوعیت استفاده از سم شیمیایی فیبرونیل در اراضی کشاورزی از ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گقت: از این سم برای کنترل و مهار افت سرخرطومی یونجه استفاده می‌شود که امسال تلفات زیادی در خصوص استفاده از این سم از سطح زنبورستان‌ها گزارش شده است که در حال حاضر استفاده و توزیع آن در سطح شهرستان‌های استان ممنوع اعلام شده است.

رئیس هیت مدیره اتحادیه زنبوران استان نیز در این نشست افزود: شهرستان خوی با تولید بیش از ۱۱ هزار تن عسل مقام اول استان را در تولید این ماده غذایی مقوی در سال گذشته به خود اختصاص داد.

وی با اشاره به کیفیت بالای محصول این شهرستان گفت: وجود مزارع آفتابگردان و تراکم بیشتر گل‌ها در طبیعت این شهرستان موجب شده است که مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین نوع عسل از زنبورستان‌های خوی برداشت شود.

فکری، تامین شکر مورد نیاز اتحادیه از استان، ارائه راهکار کاهش خسارات به دلیل خشکسالی در سالجاری.حمایت از بخش خصوصی را از مهمترین درخواست‌های این اتحادیه برشمرد.

زنبور عسل یکی از شگفت انگیزترین مخلوقات خداوندبوده و ارزش اقتصادی گرده افشانی زنبور عسل بسیار بیشتر از عسل و موم تولید شده توسط این حشره مولد است و کارشناسان معتقد هستند که حذف زنبور عسل از چرخه تولید به منزله هشدار زیست محیطی است و زنبور‌ها برای تنوع زیستی و بقای بشریت لازم هستند.

در کنار مردم تلاشگری که پرورش زنبور عسل را نسل به نسل و از طریق فعالیت‌های ترویجی جهاد کشاورزی آموخته اند، وجود مراتع غنی و آب و هوای مساعد موجب توسعه صنعت زنبورداری در آذربایجان غربی شده و رتبه اول تولید عسل کشور را به این استان کوهستانی اختصاص داده‌است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری جشن‌های گلریزان از ابتدای ماه مبارک رمضان در سراسر استان
سنجش سلامت بیش از ۲۱ هزار نوآموز بدو ورود به دبستان در آذربایجان‌غربی
افتتاح ۲۳ نیروگاه کوچک مقیاس در شهر تهران
بررسی مسائل قضایی و حقوقی در سفر رئیس قوه قضاییه به اصفهان
بازخوانی منظومه فکری بانو مجتهد امین؛ الگویی برای «حکمرانی حکیمانه»
گاز توس در مسیر ورود به شبکه سراسری کشور
بازدید فرمانده‌ی سپاه امام رضای خراسان رضوی از روند تولید مستند مسابقه «قهرمان شو»
برگزاری نخستین دوره تخصصی حقوق ورزشی کشور در محمودآباد
اغتشاشات دست نفوذی‌ها را رو کرد
اجرای طرح دو مناسبتی بازرسی بازار در ایلام
خیبر بدون سرمربی مقابل پرسپولیس
ثبت نام بیش از هزار و ۴۵۰ نفر برای حضور در انتخابات شورا‌های روستا‌ها و عشایر گلستان
تخصیص ۱۳۰ هکتار زمین به شهرک مشاغل در چهارمحال و بختیاری
تاکید بر تسریع خدمات زیربنایی طرح‌های حمایتی مسکن در استان تهران
شفافیت و ثبات سیاستی؛ محور اصلاح حقوق دولتی معادن
ارائه خدمات سلامت رایگان به بیش از ۳۸۰ نفر در روستا‌های سردشت
باز شدن قفل زندان به دست دانش آموزان یزدی
زبان فارسی، پیونددهنده هویت ملی و ضامن استقلال فرهنگی ایران
همدلی برای خانه های خدا
بررسی وضعیت تکمیل مدارس در حال ساخت در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
راه‌آهن سریع‌السیر ارومیه – تبریز؛ مسیر جدید رشد و تجارت در شمال‌غرب کشور
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
تجلیل ازدکتر رسول خدابخش دانشمند هسته‌ای کشور در اردبیل
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
رونمایی از تندیس « سرباز وطن »
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)