• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۴۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

در تابستان بیش از ۱۰ میلیون دز واکسن کرونا تولید می‌کنیم

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در تابستان بیش از ۱۰ میلیون دز واکسن کرونا تولید می‌کنیم و از ابتدای مهر میزان تولید به بیش از ۱۰ میلیون دز در ماه می‌رسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدرضا شانه ساز در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه تا آخر پاییز نگرانی‌ها درباره واکسیناسیون را به پایان می‌رسانیم و حدود ۷۰ درصد از جمعیت کشور را واکسیناسیون خواهیم کرد افزود: البته با توجه به جهش‌های ویروس کرونا نمی‌توانیم به آسانی بگوییم ماسک‌ها را برداریم یا فاصله گذاری‌ها را کاهش دهیم.
وی گفت: تأمین واکسن برای همه کشور‌ها چالش است، اما تلاش می‌کنیم با توجه به اینکه تولید واکسن‌های داخلی ما به مرحله نهایی رسیده است تعللی در واکسیناسیون مردم ایجاد نشود.
آقای شانه ساز افزود: تا پایان خرداد واکسیناسیون با واکسن ایرانی را آغاز خواهیم کرد و با زیرساخت‌هایی که در کشور ایجاد شده است ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دز واکسن در سال را خواهیم داشت که نه تنها جمعیت کشور را واکسینه می‌کنیم بلکه صادرات نیز خواهیم داشت.
وی گفت: ۵ میلیون و ۸۵۰ هزار دز واکسن وارد و حدود ۵ میلیون دز تزریق کرده ایم.
آقای شانه ساز افزود: برای تزریق دز دوم واکسن کرونا نیز واردات واکسن انجام می‌شود و تقریباً همه پلتفرم‌های دنیا را در کشور داریم.
وی گفت: البته می‌توانیم بجز واکسن اسپوتنیک از واکسن‌های تولید داخل به عنوان دز دوم واکسیناسیون دیگر واکسن‌ها استفاده کنیم.
آقای شانه ساز اضافه کرد: ممکن است فشار‌های زیادی برای صدور مجوز تزریق عمومی واکسن‌های داخلی وجود داشته باشد، اما به هیچ عنوان این فشار‌ها را نمی‌پذیریم و بر اساس روش‌های علمی کار را انجام می‌دهیم.
وی گفت: به نظر من دو واکسن داخلی رازی و برکت قابلیت تزریق عمومی دارند، اما وزارت بهداشت بر اساس تعهدی که به مردم دارد تا کار‌های علمی این دو واکسن به نتیجه نرسد مجوز تزریق عمومی را نمی‌دهد.
آقای شانه ساز افزود: از همان ابتدا و زمانی که در تهیه ماسک مشکل داشتیم، جلسات تخصصی تولید واکسن را برگزار کردیم و از دنیا عقب نبودیم، اما به دلیل اینکه برخی کشور‌ها زیرساخت تولید واکسن‌های مشابه کرونا مانند سارس را داشتند زودتر واکسن تولید کردند.
وی گفت: بر اساس موجودی واکسن طرح ملی واکسیناسیون را انجام می‌دهیم و امیدوارم با ورود واکسن‌های ایرانی این طرح را با سرعت بیشتری به نتیجه برسانیم.
آقای شانه ساز افزود: بیشتر کشور‌ها در فاز سوم آزمایش واکسن کرونا واکسیناسیون عمومی را آغاز کردند مانند کشور‌های حاشیه خلیج فارس که مردم خود را در اختیار دیگر کشور‌ها برای آزمایش واکسن‌های آن‌ها قرار دادند و حتی رژیم صهیونیستی نیز این کار را انجام داد، اما ما اجازه ندادیم دیگر کشور‌ها روی سلامتی مردم کشور ما مرحله سوم واکسن خود را آزمایش کنند.
وی گفت: شرکت‌های تولید کننده واکسن داخلی به دلیل تحریم‌های ظالمانه با مشکلات بسیار زیادی برای وارد کردن محیط کشت و مواد اولیه روبرو هستند، اما اکنون مواد اولیه ساخت ۳۰ میلیون دز واکسن در کشور وجود دارد.
آقای شانه ساز افزود: با ایجاد زیرساخت‌های تولید واکسن داخلی امیدواریم جمعیت دانشجویی کشور تا پاییز واکسینه شوند، اما به دلیل تحریم‌های ظالمانه، در این باره با احتیاط صحبت می‌کنیم.
وی گفت: تا پایان پاییز برآورد ما تهیه ۱۲۰ میلیون دز واکسن برای دستیابی به مرحله ایمنی است تا زمستان آرامی را داشته باشیم و اگر خوشبیانه صحبت کنیم تا پایان پاییز حتی می‌توانیم کل جمعیت کشور را واکسینه کنیم.
آقای شانه ساز افزود: از ابتدا امید ما به تولید واکسن داخلی بوده است، اما از واردات نیز غافل نشدیم و ساز و کار واردات ۱۶ و هشت دهم میلیون دز واکسن در قالب ساز و کار کوواکس ایجاد و ارز آن را تأمین و ارسال کردیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی گفت: به واسطه کرونا زیرساخت‌های تولید واکسن در کشور ایجاد شده است که از جمله آن‌ها تولید واکسن آنفلوآنزا نخستین بار در کشور است و می‌توانیم پیش از پاییز دستکم حدود ۳ تا ۴ میلیون دز واکسن آنفلوآنزای داخلی به بازار ارائه کنیم.
آقای شانه ساز افزود: برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز شیوه نامه‌های بهداشتی تهیه و ابلاغ شده است و در همه مراحل برگزاری انتخابات، وزارت بهداشت حضور دارد و بر روند انتخابات تا آخرین ساعت نظارت می‌کند.
خانم طلعت مختاری آزاد عضو هیأت علمی ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این برنامه گفت: در ابتدا تصور می‌کردیم ویروس کرونا نمی‌تواند تغییر کند، اما اکنون می‌بینیم این ویروس دائم در حال تغییر است.
وی با بیان اینکه واکسن‌های ساخته شده در دنیا بر اساس همان ویروس اولیه ساخته شده اند افزود: این واکسن‌ها بر ویروس‌های تغییر یافته نیز تأثیر دارند.
خانم مختاری آزاد گفت: اثبات این موضوع از نظر علمی سخت است که کسی به کرونا مبتلا شده باشد و دوباره مبتلا شود یا واکسن زده باشد و دوباره به بیماری مبتلا شود.
وی افزود: واکسن جلوی بیماری شدید، بستری شدن و مرگ را می‌گیرد، اما ممکن است فرد دچار عفونت شود.
خانم مختاری آزاد با بیان اینکه مطمئن هستم واکسن‌های ایرانی می‌توانند جایگزین دز دوم واکسن‌های خارجی شوند گفت: همکاران من منتظر واکسن ایرانی هستند، چون سابقه بسیار خوبی دارد.
وی افزود: اگر فاصله میان تزریق دز اول و دز دوم یک یا دو هفته اضافه شود مشکلی ایجاد نخواهد شد و این بر اساس تجربه‌ای است که در دیگر کشور‌ها به دست آمده است.
خانم مختاری آزاد گفت: حتی اگر از دو واکسن متفاوت برای تزریق در دز اول و دز دوم استفاده شود مشکلی ایجاد نمی‌کند.
وی افزود: خیلی زود است که بگوییم هر سال باید واکسن کرونا را تزریق کنیم.
خانم مختاری آزاد گفت: به دلیل متفاوت بودن بیماری آنفلوآنزا و کرونا می‌توان هم واکسن آنفلوآنزا و هم کرونا را تزریق کنیم.
وی افزود: هیچ واکسنی صد درصد بی خطر نیست بلکه موضوع هزینه فایده است و اینکه واکسن عوارض جانبی بسیار پیچیده‌ای نداشته باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای حسن جلیلی مدیر پروژه واکسن برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در این برنامه گفت: مستندات لازم را در اختیار وزارت بهداشت قرار داده ایم و تصمیم تزریق عمومی واکسن برکت را وزارت بهداشت می‌گیرد.
وی افزود: وظیفه ما تولید بیش از پیش واکسن است و تلاش می‌کنیم خطوط تولید واکسن با بیشترین ظرفیت خود تولید کنند.
آقای جلیلی گفت: اکنون بیش از ۱ میلیون دز واکسن تولید کرده ایم و منتظر اجازه مصرف هستیم.
وی با بیان اینکه تا پایان خرداد بیش از ۳ میلیون دز واکسن برکت تولید می‌کنیم و این ظرفیت به تدریج افزایش می‌یابد افزود: تا پایان شهریور به صورت تجمعی بیش از ۵۰ میلیون دز واکسن تولید خواهیم کرد.
آقای جلیلی با بیان اینکه اکنون در مرحله سوم کارآزمایی واکسن برکت هستیم اضافه کرد: در تهران و کرج بر اساس پروتکل، ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر واکسن دریافت کرده اند و با احتساب مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر تا عصر روز گذشته به بیش از ۱۵ هزار نفر واکسن تزریق شده است.
وی گفت: امکان داوطلب شدن برای تزریق واکسن برکت در تهران و کرج وجود ندارد، اما در مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر افراد می‌توانند داوطلب دریافت این واکسن شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

آقای علی اسحاقی رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن سرم سازی رازی نیز در این برنامه گفت: واکسن رازی در مرحله کارآزمایی بالینی فاز دوم است و ۲۴۰ نفر در فاز دوم واکسن دریافت کرده اند.
وی افزود: واکسن رازی ۲ دز تزریق و ۱ دز استنشاقی دارد و بر اساس نتایج آزمایشگاهی برای روی حیوانات، ۹ تا ۱۰ ماه ایمنی ایجاد می‌کند.
آقای اسحاقی گفت: واکسن رازی قابلیت تزریق به عنوان فاز دوم واکسن‌های دیگر را دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)